Jan Slagter Ziek | Jan Slagter is een Nederlands omroepbestuurder en televisiepresentator die op verschillende terreinen heeft gewerkt. Bezoekers van de studio’s van Broadcasting Max moeten een echt corona-identificatiebewijs overleggen, aldus CEO Jan Slagter van het bedrijf.

Jan Slagter Ziek
Jan Slagter Ziek

Binnenkort hoopt hij medewerkers van Omroep Max te verplichten om ook een vaccinatiebewijs of een negatief testcertificaat bij zich te hebben. Dat zei hij vandaag in de uitzending Spraakmakers van NPO Radio 1, die hier te beluisteren is.

NPO Radio 1-presentator Jan Slagter vindt dat sommige woorden die hij op de zender heeft gemaakt uit hun verband zijn gerukt. Jan liet in het televisieprogramma ‘Spraakmakers’ weten dat hij de coronaproofing voor het personeel van Omroep MAX verplicht wil stellen. “Het idee dat ik werknemers zou dwingen zich te laten vaccineren is echter gewoon onzin”, zegt de directeur van Omroep Max.

Zoals Jan in een column voor Max Magazine schrijft, kan iedereen die zich niet wil laten vaccineren het goed met hem vinden. “Ik ben echter verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor de MAX-collega’s die hier acht uur per dag moeten zijn, evenals voor de gasten van onze talkshows”, zegt de presentator.

Uw QR-code moet worden getoond wanneer u een theater, restaurant of wanneer u met het vliegtuig reist. Bij MAX vragen we onze medewerkers of ze zo’n code hebben, en als ze zeggen dat ze die hebben, nemen we hun woord als evangelie aan. “Wij zijn niet de QR-politie”, zegt het team.

Jan Slagter is doodsbang om ziek te worden, maar ondanks zijn angst blijft hij roken. Volgens de advertentie kan de 67-jarige leider van Omroep MAX de gewoonte niet stoppen.

Jan Slagter Ziek
Jan Slagter Ziek

Jan hoopt dat hij door gezond te eten zijn slechte rookgedrag kan compenseren. “‘S Middags eet ik een broodje kaas, een ei en wat fruit, en’ s avonds maakt mijn vrouw het avondeten voor me klaar. Ze is buitengewoon getalenteerd op dit gebied. “Hollandse pot, dat is mijn favoriet.”

In 2002 richtte Jan Slagter de Omroepvereniging MAX op omdat hij van mening was dat er voor 50-plussers een gebrek aan mediamogelijkheden was. MAX krijgt in 2005 de titel van aspirant. Op 3 september 2005 zond ze haar eerste televisieprogramma, getiteld ‘Van Nul to MAX’.

MAX verliest zijn definitieve erkenning in september van datzelfde jaar. MAX is een publieke dienstverlenende organisatie die opereert onder de paraplu van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Net als BNN onderscheidt MAX zich van de rest van de Publieke Sector doordat het fundament van de doelgroep niet gebaseerd is op de traditionele verzuiling, maar op het begrip tijd.

In het belang van de programma’s van MAX betekent dit onder meer dat er geen muziek onder gesproken woord, geen vloeken en geen geweld zal zijn, maar muziek uit de jaren 50, 60 en 70 uitgezonden op Radio 5. MAX heeft een in totaal schreven zich 335.000 mensen in voor het seizoen 2013. Sinds maart 2013 heeft MAX een eigen programmering, genaamd MAX Magazine.

Jan Slagter is niet alleen directeur van MAX Maakt Mogelijk, maar hij is ook presentator van onder meer MAX Geheugentrainer, Missie MAX, MAX Proms, Carnaval en bloemencorso’s.

Jan Slagter Ziek
Jan Slagter Ziek

Met hulp van de Stichting MAX Maakt Mogelijk, die in 2006 is opgericht door Jan Slagter, is hij onder meer maar niet uitsluitend Oost-Europa actief op het gebied van gezondheid en welzijn. Met deze projecten probeert de stichting de leefomstandigheden van ouderen in binnen- en buitenland te verbeteren.

You may also like...