Jan Mulder Ziek – Mulder is een bekende Nederlandse professionele volleybalspeler, columnist, auteur, acteur en televisiepersoonlijkheid. Johan (Jan) Mulder is geboren in Nederland.Mulder maakt nog steeds de wekelijkse rit van Groningen naar België om een ​​Mulderiaans voetbalonderzoek uit te voeren.

Jan Mulder Ziek
Jan Mulder Ziek

Ook al is het in coronatijd een zeldzaam hoogtepunt, de oud-voetballer is de laatste die erover klaagt. ‘Ik geloof dat ik Jan Mulder’s volledige minachting als man moet accepteren.’

Zijn vrouw Johanna dacht dat het een goed idee zou zijn als ze samen zouden komen en een spelletje Rummikub zouden spelen.

Tijdens de verdieping legt Jan Mulder zijn beide handen plat op tafel, haalt diep adem, schudt langzaam zijn hoofd en begint dan in zijn eigen gezelschap hardop te lachen. “Rum-mi-kub! “Natuurlijk zijn er grenzen!”

Een tijd dat Jan Mulder niet weg te houden was van de Belgische televisie was verleden tijd. Dat moment is echter voorbij. Het blijkt dat de 75-jarige Nederlandse ex-voetballer prima tevreden is met zijn situatie.

In een recent interview met de NOS sprak Jan Mulder van Ajax zijn dankbaarheid uit aan de club voor de zorg voor zijn gezondheid tijdens de coronapandemie. Toen Mulder een telefoontje kreeg van een clubmedewerker, werd hem gevraagd naar zijn persoonlijke situatie.

Hij kreeg een telefoontje dat hij niet had verwacht en was verrast. Zo is Jan Mulder, in tegenstelling tot zijn zoon Youri Mulder, nu minder vaak op televisie te zien in voetbaltalkshows dan een paar jaar geleden, iets wat hij graag doet.

De 75-jarige oud-voetballer, die eerder in een aantal talkshows zijn visie op het nationale en internationale voetbal uitte, leeft momenteel een relatief rustig leven in het Groningse Nieuwolda. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

“Ja, dat vind ik zo’n opluchting”, reageert Mulder op de vraag of hij het kan accepteren dat hij tegenwoordig minder vaak in talkshows te zien is. Het feit dat ik een dag ouder word, speelde ook mee.”

Ik was er persoonlijk erg bij betrokken, maar ik ben gaan beseffen dat het niet altijd een positieve ervaring is. Er is teveel ophef over talkshows. een expert, ze zijn allemaal gewoon aan het kletsen, en ze willen allemaal in die talkshows zijn”, zegt de auteur.

Jan Mulder Ziek

Toen Mulder twee jaar geleden ‘Extra Time’ verliet om zich bij VTM aan te sluiten, luidde hij het einde van zijn tijd daar in. Hoewel hij af en toe te gast is bij wedstrijden van Rode Duivels, verschijnt de oud-speler van Anderlecht niet in talkshows op televisie.

Tijdens een interview met de NOS in de tuin van zijn woning in het Friese Nieuwolda sprak Mulder opluchting uit bij het nieuws. “Dat geldt natuurlijk ook voor mij, aangezien ik met de dag ouder word.

Ik was er zelf ook een grote fan van, maar ik ben gaan beseffen dat het niet altijd de beste optie is. Iedereen in die talkshows is een kenner, en ze praten gewoon over wat ze willen. “Nee, ik geloof niet dat dat het geval is.”

In oktober 1968 werd de Roemeense coach Norberto Höfling aangenomen, maar die kwam op tragische wijze om het leven toen hij paars-wit coachte in de tweede ronde van de Europacup I in Frankrijk in 1969. Bovendien kon hij zijn contract bij Anderlecht niet verlengen.

De raad van bestuur besloot voor het einde van het seizoen de Franse succescoach Pierre Sinibaldi terug te halen. Hij was de man onder wiens voogdij Mulder zijn Anderlecht-debuut maakte in 1965, en hij was de man die Anderlecht naar de Jaarbeursstedenbekerfinale in 1970 loodste.

RSC Anderlecht, dat doorging naar de finale na de nederlaag van Newcastle United en Internazionale, stond in de finale tegenover Arsenal. Mulder scoorde tweemaal in de heenwedstrijd en bezorgde paars-wit een 3-1 overwinning in de heenwedstrijd.

Door de 3-0 nederlaag op Highbury werd Mulder de kans ontnomen om zijn eerste Europese trofee te winnen.Mulder besloot in 1972 terug te keren naar Nederland nadat hij had besloten niet langer met Kessler te willen werken.

Jan Mulder Ziek
Jan Mulder Ziek

Ajax en Feyenoord toonden beiden interesse om de 28-jarige spits vast te leggen. De Belgische en Nederlandse pers speculeren al weken over welke topclub er gaat winnen.Mulder koos uiteindelijk voor Ajax nadat hij was verleid door clubvoorzitter Jaap van Praag.