Jamecia Baker Ziek | Jamecia Baker maakte haar eerste verschijning op Ex on the Beach Double Dutch All Stars in aflevering zes van de serie. Ze is de ex-vriendin van Renan en ze wil niets liever dan een leuke tijd hebben in de villa en hard feesten.

Jamecia Baker Ziek
Jamecia Baker Ziek

Jamecia lijdt aan een ongeneeslijke ziekte. MEVROUWAl is het alleen maar omdat het leven niet oneindig is: zelfs niet voor Jamecia. In werkelijkheid bevindt de Belgisch-Jamaicaanse schoonheid zich in de laatste stadia van haar ziekte.

De reden hiervoor, verklaarde ze in een openhartig interview met TV Familie in 2018, is dat ze lijdt aan Multiple Sclerose (MS), een ongeneeslijke, chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel.

“Twee jaar geleden ervoer ik een ongemakkelijke druk boven mijn linkeroog.” In het begin dacht ik er niet echt over na. Het zou uiteindelijk verdwijnen, maar toen mijn zicht begon te vervagen en ik strepen begon te zien, herkende ik dat er iets niet klopte. “

Een 28-jarige vrouw genaamd Jamecia werd naar het ziekenhuis gebracht na overleg met een oogarts en vervolgens met een andere arts. “Ik moest anderhalve week in het ziekenhuis blijven om onderzoeken te ondergaan. En ja hoor, de neuroloog kwam met het verwoestende nieuws: multiple sclerose, ook wel MS genoemd.”

MTV zendt momenteel de eerste aflevering uit van het nieuwe seizoen van ‘Ex on the Beach: Double Dutch’. Jamecia uit Gent, die openhartig onthult dat ze haar ‘tweeling’ heeft gekregen met hulp van een plastisch chirurg, is een van de meest verbluffende deelnemers. Jamecia, aan de andere kant, is terminaal ziek en de waarheid zit verborgen onder haar stralende buitenkant.

Sterker nog, de ziekte was ook de drijvende kracht achter haar beslissing om een ​​borstvergroting te ondergaan. “Ik kreeg veel medicijnen, waardoor ik veel gewicht verloor. Dat was heel goed voor mijn figuur. Mijn borsten daarentegen waren een complete ramp. Ik had een hele goede D-cup.

Jamecia Baker Ziek
Jamecia Baker Ziek

Na zes maanden was er absoluut niets meer van over. Hierdoor zou ik extreem onzeker en ellendig zijn geworden als ik het niet onmiddellijk had opgelost. Bovendien wilde ik niet dat MS mijn hele leven zou bepalen, inclusief mijn fysiek uiterlijk.”

Haar uitdagende omstandigheid krijgt daarentegen minimale aandacht op de betreffende MTV-show. “Ik probeer gewoon zo optimistisch mogelijk te blijven. Alles wat ik heb verspild aan negativiteit en zelfmedelijden is tijd die ik nooit zal kunnen terugvorderen.

Mijn ziekte is ongeneeslijk en er is niets dat ik kan doen om het te voorkomen. Omdat MS niet te genezen is, wil ik de tijd die ik nog heb zo goed mogelijk benutten door al het mogelijke te doen.

Zelfs als mijn daaropvolgende degeneratie de komende twintig jaar in een ijzig tempo doorgaat, zou ik kunnen worden beperkt tot binnen twee jaar een rolstoel. Het is onmogelijk te voorspellen hoe het zich zal ontwikkelen, maar ik heb al een aantal moeilijkheden ondervonden.

Ik ben volledig blind aan mijn linkeroog en heb veel last van mijn linkerbeen als gevolg van deze aandoening Het lijkt zo nu en dan geïmmobiliseerd te zijn. Ik kan me nog steeds bewegen, maar ik moet op mijn omgeving letten.”

De EOTB-actrice zegt verder dat ze nu probeert om zo positief mogelijk met de situatie om te gaan. “Ik zal de tijd die ik in negativiteit en zelfmedelijden heb doorgebracht nooit meer terug kunnen krijgen.”

Mijn ziekte is ongeneeslijk en ik kan niets doen om het te voorkomen. MS is een chronische ziekte die niet te genezen is. Om mijn resterende tijd optimaal te benutten, moet ik al het mogelijke doen.”

“Het is mogelijk dat mijn verdere achteruitgang nog twintig jaar heel langzaam gaat, maar over twee jaar zou ik heel goed in een rolstoel kunnen zitten.” Ik ervaar nu al moeilijkheden.

Jamecia Baker Ziek
Jamecia Baker Ziek

Zo ben ik volledig blind aan mijn linkeroog en heb ik veel moeite met mijn linkerbeen, dat onder andere af en toe verlamd lijkt te zijn. “Ik kan nog steeds lopen, maar ik moet me concentreren”, zegt Jamecia terwijl ze haar aangrijpende verhaal afrondt.

You may also like...