Blogs

Jacques villeneuve ziek

Jacques villeneuve ziek; In de Eifel Grand Prix van afgelopen weekend was om de een of andere reden geen Lance Stroll te zien. Door ziekte werd de Canadese coureur uiteindelijk vervangen door Nico Hulkenberg, die dit jaar voor de tweede keer in de Racing Point-wagen mocht rijden.

Dit was de eerste keer dat Hulkenberg voor Racing Point reed. Het team verklaarde dat Stroll niet kon rijden omdat hij last heeft van maagproblemen en daardoor niet achter het stuur kon kruipen. Iets dat, naar de mening van een voormalig Formule 1-coureur genaamd Jacques Villeneuve, een vrij slechte rechtvaardiging is om niet te racen, dus Stroll kan in deze situatie niet rekenen op de sympathie van zijn mede-Canadees.

Jacques villeneuve ziek

Racing Point heeft bevestigd dat Stroll niet positief testte op COVID-19. Het probleem lijkt echter in de darm of buik van de bestuurder te zitten, omdat hij niet in staat was om de vereiste tijd van een toilet weg te zijn om in de auto te kunnen stappen. Het is nog niet bekend of de coureur zich onwel voelde door iets wat hij at of door iets anders, maar hij voelde zich niet goed genoeg om deel te nemen aan de race. Volgens Villeneuve mag een echte coureur nooit een maagklachten laten weerhouden om te racen, en dit geldt vooral als de coureur in kwestie ernaar streeft de top van het Formule 1-klassement te bereiken.

Nadat hij in de eerste helft van het seizoen van 2006 in de Formule 1 had deelgenomen, besloot Villeneuve de sport te verlaten en zijn hand uit te steken in andere soorten autoracen, waaronder sportwagenraces, NASCAR en toerwagenraces. Ondanks dat hij niet zo succesvol was in dit soort racen, won hij in 2008 de 1000 km Spa rijden voor Peugeot. Hij is een persoon die bekend staat om zijn uitgesprokenheid en constant uiting te geven aan wat hem bezighoudt. Hij heeft ook vaak commentaar geleverd op de huidige status van de Formule 1.

Jacques villeneuve ziek
Jacques villeneuve ziek

In 1998 ontving Villeneuve de eer om te worden benoemd tot Officier in de Nationale Orde van Quebec. In 1995 en 1997 werden de Lou Marsh Trophy en de Lionel Conacher Award beide aan hem toegekend als de ontvanger van hun respectieve onderscheidingen. Gilles Villeneuve is niet alleen opgenomen in de Canadese Sports Hall of Fame en de FIA ​​Hall of Fame, maar is ook lid van de Canadian Motor Sports Hall of Fame.

You may also like...