Blogs Trending

Jacob Derwig Ouders

Jacob Derwig Ouders | Jacob Derwig is een Nederlandse acteur die zowel in theater als in film heeft gespeeld. Hij praat niet met een groot aantal mensen; het is eerder de kwaliteit van zijn toespraak die belangrijk is. Theater vindt hij echt essentieel. Voor acteur Jacob Derwig is zijn familie echter het allerbelangrijkste ter wereld.

Jacob Derwig Ouders
Jacob Derwig Ouders

Wees attent en zorg voor veiligheid. De voorstelling van dit jaar, ‘Sorrow is the thing with feathers’, is gebaseerd op het schrijfdebuut van Max Porter uit 2015, waarin het karakter van een kraai een belangrijke rol speelt. Hoewel Jacob Derwig redacteur is, verschijnt hij ook in de film als de vader en als een kraai in de film.

Derwig studeerde korte tijd theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht, maar stopte met zijn studie om muziek te gaan studeren aan de Toneelschool Arnhem, waar hij eerder in 1994 had gestudeerd. In 1990 was hij lid van toneelgroep ‘t Barre Land, waar hij als organist diende.

Daarna speelde hij van 1995 tot 1999 voor De Trust en keerde daarna terug naar ‘t Barre Land om daar zijn loopbaan weer af te sluiten. Sinds 2005 is hij nauw verbonden aan Toneelgroep Amsterdam.

In 2012 maakte hij zijn regiedebuut met Kat van Tennessee Williams op een heet zinken dak, waarvoor hij samen met Kim van Kooten een nieuwe vertaling maakte. In 2012 verliet hij Toneelgroep Amsterdam en sindsdien werkt hij als zelfstandig acteur.

Voor zijn optreden als Hamlet in het gelijknamige toneelstuk in 1998 werd hij genomineerd voor de Louis d’Or Award in Frankrijk. In 2006 ontving hij de Arlecchino voor zijn optreden in Opening Night.

Hij won in 2003 de Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn rol in Zus & Zo en op 6 september 2008 ontving hij de Paul Steenbergen-penningprijs dankzij de inzet van Pierre Bokma.

Jacob Derwig Ouders
Jacob Derwig Ouders

In 2011 ontving hij de Louis d’Or voor zijn vertolking als Pavel Protassov in Kinderen van de zon[4], en in 2014 ontving hij de prijs nogmaals voor zijn vertolking als George in Edward Albee’s Who is bang for Virginia Woolf?

Derwig ontving de prijs voor beste bijrol tijdens de prijsuitreiking van De TV-Beelden 2016 voor zijn rol als ‘de coach’ in Penoza. Voor zijn rol als Gijs van Hall in Bankier of the Verzet (2018) ontving hij een Gouden Kalf, die hij op dezelfde dag ontving.

Mensen die volkomen onbescheiden zijn, maar die ook echt verschrikkelijk zijn in wat ze doen, houden zich bezig met de televisiewereld. Een lijst van die bekende Nederlandse persoonlijkheden die er niets om geven, maar die altijd over zichzelf praten. Dat stemt me heel verdrietig.

Of die collega’s die je ontmoet en die dan de camera aanzetten: “Laat me je mijn laatste presentatie laten zien. Ik heb een paar dingen zo goed gedaan, dit moet je zien”, zegt de spreker op de video. Dat is verschrikkelijk, dus die mensen bestaan ​​echt!

Dat ik niet voor een groot publiek hoef op te treden, vind ik belangrijk. De Paul Steenbergen-medaille is eigenlijk iets waar ik heel trots op ben: het is een beloning die de ene acteur doorgeeft aan de andere omdat hij gelooft dat de ander een van de beste acteurs van het land is.

Jacob Derwig Ouders
Jacob Derwig Ouders

Wat er voor mij echt toe doet, is dat Pierre Bokma het mij heeft gegeven in plaats van dat een miljoen mensen mij op televisie zien.’

You may also like...