Jack Keijzer Zoon | Jack Keijzer is de vader van een vermoord kind. Michiel Zwinkels is hoofd van de portefeuille slachtofferrechten bij het Ministerie van Justitie. Luister- en spreekvaardigheid, emoties en juridische overwegingen komen allemaal aan bod in dit tweedelige interview.

Jack Keijzer Zoon
Jack Keijzer Zoon

Volgens Jack Keijzer, voorzitter van de Federatie van Nabestaanden Gewelddadige Slachtoffers (FNG), was de positie van slachtoffers en nabestaanden voor rechters en het OM 25 jaar geleden heel anders en nu nog steeds heel anders.

“Mijn voorgangers rammelen al jaren letterlijk met gesloten deuren.” De minister en de voorzitter van het College van Bestuur zijn inmiddels bij ons voor een kop koffie. Mijn aanpak is zeer positief, ondanks dat nog niet alles op rolletjes loopt.”

Jack Keijzer geeft de eer voor het rammelen van de kooi en het alarmeren van Jef Rijsbergen, die in 1995 de Vereniging van Ouders van een vermoord kind (VOVK) oprichtte en als eerste alarm sloeg.

Tot slot dank aan Martin Roos, die na de moord op zijn zoon de ADS-groep oprichtte, die zich inzet voor alle nabestaanden van mensen die het slachtoffer zijn geworden van geweld.

Jack Keijzer Zoon
Jack Keijzer Zoon

Pascal Keijzer, een 16-jarige jongen uit Nederland, werd in 2007 op gruwelijke wijze vermoord. Tijdens het proces tegen de dader van de moord maakte Jack Keijzer, de vader van het slachtoffer, gebruik van zijn recht om de jury toe te spreken.

“Het was ontzettend moeilijk om alles uit te spreken”, geeft Keijzer toe. Hij kan zich moeilijk herinneren wat er toen gebeurde. “De beelden van zo’n misdrijf staan ​​permanent op je netvlies gegrift.

Het is dan jouw verantwoordelijkheid om het uit te spreken terwijl je tussen de 2 en 3 meter van de dader bent. Ik vond het echter absoluut noodzakelijk dat ik de taak voltooi. geeft me een goed gevoel, en ik ben blij dat ik het nu, jaren later, heb gedaan.”

Sinds 2017 wordt Jack er ‘s ochtends mee wakker en gaat er elke dag mee naar bed. Sindsdien is Emiel T., de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn oudste zoon, op borgtocht vrijgelaten.

Tot overmaat van ramp besloot hij dicht bij Jack en Jolanda te gaan wonen, die maar vijf kilometer verderop wonen. “De mogelijkheid om hem te ontmoeten is iets waar ik elke dag aan denk.

Als ik bij de Gamma ben en hij verschijnt naast me uit het niets, wat zou ik in die situatie doen? Als ik voor het eerst op de bijlafdeling ga werken, Ik weet niet zeker of ik voor mezelf kan spreken, maar ik zal het proberen.

Jack Keijzer Zoon
Jack Keijzer Zoon

“Jack drukt zichzelf in tranen uit. ‘Ik geloof ook dat hij verantwoordelijk is voor de dood van mijn oudste zoon, en ook van mijn jongste zoon, Remy,’ vervolgde ik. Remy zou nog in leven zijn als T. Pascal zijn broer niet had vermoord.’

You may also like...