Ilse De Lange Relatie – Ilse Annoeska de Lange, beter bekend onder haar artiestennaam lse DeLange, is een Nederlandse zangeres die de leadzangeres is van de band The Common Linnets. In totaal ontving Ilse DeLange in de jaren 1998, 2001, 2004, 2009, 2015, 2019 en 2020 een Edison. In totaal ontving Ilse tien Edison Awards, waarvan twee in 2015 voor haar werk als leadzangeres van The Common Linnets en haar albums hebben in totaal achttien keer platina-certificering behaald. Ze trad op met “Waylon” en eindigde in 2014 op de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival. 2019 was een bannerjaar voor haar als succesvolle mentor en regisseur van Arcade (uitgevoerd door winnaar Duncan Laurence).

Ilse De Lange Relatie
Ilse De Lange Relatie

Op achtjarige leeftijd begon DeLange haar professionele carrière als playbackartiest, een vakgebied waarin ze meerdere concoursen won, waaronder een met een imitatie van Toon Hermans. Na haar overstap naar live optredens won ze verschillende lokale, regionale en nationale talentenjachten, wat leidde tot een aantal gastspots in verschillende televisieprogramma’s. Zo kwam ze in Hilversum terecht. Aanvankelijk begon ze haar carrière in de countrymuziek als duo met gitarist Joop van Liefland, met wie ze haar eerste babystapjes in het genre zette.

In het vroege voorjaar van 1994 deed Ilse mee aan de jaarlijkse talentenjacht van het SCPO in Oss. In die wedstrijd won ze de categorie soloartiesten nadat ze samen met gitarist Joop van Liefland een optreden had gegeven. Als leden van het vaste juryteam van de SCPO waren musici en muziekjournalisten John Smulders en Henk Korsten aanwezig (Landskrant). Daarnaast gaf Ilse datzelfde jaar (1994) een optreden bij de Dutch Country Music Awards. Ze nam wel contact op met vertegenwoordigers van het platenlabel Warner Music, maar het duurde nog een aantal jaren voordat ze haar ondertekenden. Ondanks de positieve reacties is er tot nu toe niet veel gebeurd.

Volgend jaar vieren Ilse DeLange, 45 jaar, en Bart Vergoossen, 51 jaar, al 25 jaar haar grootste liefde, hun 25-jarig samenzijn. Een hele lange periode, niet alleen vanwege Ilse’s leeftijd maar ook omdat een relatie die zo lang duurt in de tumultueuze wereld van de showbusiness buitengewoon ongebruikelijk is.

En de twee werken ook de klok rond samen: Bart is de drummer van de band en Ilse is de zanger. Wat is de sleutel tot het succes van hun partnerschap? “We kunnen niet meer van elkaar verschillen”, zegt Ilse tegen Story. “Bart staat lang niet zo vaak in de schijnwerpers als de rest van ons, maar hij is echt mijn steunpilaar achter de schermen.” Dat helpt me om een ​​gezond evenwicht te bewaren. Mijn mening is dat het niet zo geweldig is als jullie samen naar feestjes en rode loper evenementen gaan en dan de hele tijd er helemaal alleen in opgaan. Dat is iets waar noch hij noch ik dol op zijn. Het huidige verloop van de gebeurtenissen helpt me ook om mijn kalmte te bewaren. Ik hou ervan om ten minste één voet stevig in de echte wereld te houden. Een wereld verwijderd van de showbusiness.

In 1996 maakte ze deel uit van de ad hoc groep Wij, die verantwoordelijk was voor het uitbrengen van de single The war experience. Ze verhuisde in 1998 naar Nashville, in de Verenigde Staten, toen ze al lid was van de band Cash On Delivery, zodat ze kon deelnemen aan de opname van het album World of Hurt onder leiding van de veelgeprezen producer Barry Beckett. Ze kreeg bekendheid in Nederland nadat ze toestemming had gekregen om een ​​country-cd op te nemen in Nashville, dat algemeen wordt beschouwd als de muziekhoofdstad van de wereld. Ze verscheen voor het eerst op televisie met haar eerste single “Ik ben niet zo stoer” in de show die werd gepresenteerd door Paul de Leeuw. Het album was erg populair in Nederland en uiteindelijk verkocht ze 450.000 exemplaren van haar debuutplaat in andere landen over de hele wereld. In het jaar 1999 werd DeLange in Nederland onderscheiden met zowel een TMF Award als een Edison.