Ilja Gort Vriendin | Ilja Gort is een Nederlandse schrijfster, wijnboer, en presentatrice die haar tijd verdeelt tussen haar geboorteland Nederland en haar geadopteerde thuisland Frankrijk. Gort was succesvol in het samenstellen van reclametunes tot het jaar 2000, waarna hij zich toelegde op het schrijven van boeken en het produceren van wijn.

Ilja Gort Vriendin
Ilja Gort Vriendin

Door simpelweg de instructies van je vriendin op te volgen, zul je een aardiger en rationeler persoon worden.
Om ons te laten profiteren van de ervaringen van anderen, zullen we eenmaal per week een levensveranderende openbaring ontvangen van een meer prominente Nederlander. Ilja Gort, een wijnboer en schrijver, is deze week te zien.

Ilja Gort, een zeventigjarige schrijfster en wijnmaker, zei in een interview met De Telegraaf dat ze vorig jaar trouwde met Caroline d’Hollosy. Het stel was van plan om hun bruiloft in Frankrijk te houden, maar vanwege de coronabeperkingen besloten ze een kleinere ceremonie in Amersfoort te houden.

Gort kocht het Château de la Garde in Saint-Romain-la-Virvée, Frankrijk, in 1994. Het Château de la Garde is een appellation Bordeaux Superieur met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij de naam van het pand in Château la Tulipe de la Garde, dat nu ongeveer 25 hectare beslaat.

De wijn werd in eerste instantie gemaakt door Australische wijnmaker David Morrison, daarna door de Franse oenoloog Michel Rolland, en later door zijn zoon Klaas Gort en de Amerikaanse wijnmaker Caroline Shipley, die allemaal meewerkten aan het project.

Er zijn een aantal prijzen uitgereikt aan Gorts La Tulipe-wijnen in internationale wijncompetities, waaronder de Prix d’Excellence op het Concours des Oenologues de France en de prijs voor beste Bordeauxwijn op de International Wine Challenge in Londen.

Ilja Gort viert haar zeventigste verjaardag op een vrolijke manier. Het leven is uitstekend op zijn Franse wijnkasteel La Tulipe, zijn nieuwe boek Bed & Breakfast is af en de nieuwe afleveringen van de tv-serie Gort, die over de grens wordt uitgezonden, doen het goed in de kijkcijfers.

Ilja Gort Vriendin
Ilja Gort Vriendin

Ilja Gort kocht 27 jaar geleden een afbrokkelend kasteel en sindsdien is het eigendom van haar familie. Na vele spannende en winstgevende oogstjaren staan ​​er dingen op het punt te veranderen: Ilja gaat aan een nieuwe televisieserie werken en romans schrijven, en haar zoon Klaas zal officieel de familiewijngaarden overnemen.

Klaas Gort heeft de dagelijkse leiding over het kasteel overgenomen. Château Gort & Gort is de nieuwe naam voor Château La Tulipe van Ilja en Klaas Gort, voorheen bekend als Château La Tulipe.

Onder het motto ‘Terug naar de natuur’ concentreren vader en zoon zich op pure, kleinschalige wijnbereiding, met een sterke nadruk op duurzaamheid en kwaliteit. De nieuwe wijnen van Château Gort & Gort zijn vanaf deze maand te koop.

Klaas groeide namelijk op in het château en werkt er al tien jaar. Hij kent elke wijnstok, elke boom en elke steen in de wereld, en hij kent ze allemaal. Hij houdt toezicht op het kasteel en runt samen met zijn partner Meriam de kasteel-B&B die op het terrein is gevestigd.

Van 2012 tot 2015 presenteerde Gort de programma’s Wijn aan Gort, waarin Franse wijnen centraal stonden, en Gort à la Carte, met gerechten uit de Franse keuken. Sinds 2017 is hij presentator van het AVROTROS-programma Gort over de Grens , evenals het Gorts Wijnkwartier, waarin hij informatie geeft over wijn en vragen van kijkers beantwoordt.

Ilja Gort Vriendin
Ilja Gort Vriendin

Gort vermeldt in de chat ook dat zijn 31-jarige zoon Klaas nu de leiding heeft over het familiewijnbedrijf in Zuid-Frankrijk. De presentator van Gort over de Grens zal het grootste deel van zijn tijd besteden aan het ontwikkelen van een nieuw televisieprogramma en het schrijven van romans. Alles was simpelweg te veel geworden om tegelijkertijd aan te kunnen.

You may also like...