Ilja Gort Vriendin Leeftijd | Ilja Gort is een Nederlandse schrijfster, wijnboer, en presentatrice die haar tijd verdeelt tussen haar geboorteland Nederland en haar geadopteerde thuisland Frankrijk.

Ilja Gort Vriendin Leeftijd
Ilja Gort Vriendin Leeftijd

Gort was succesvol in het samenstellen van reclametunes tot het jaar 2000, waarna hij zich toelegde op het schrijven van boeken en het produceren van wijn.

Ilja Gort, een zeventigjarige schrijfster en wijnmaker, zei in een interview met De Telegraaf dat ze vorig jaar trouwde met Caroline d’Hollosy. Het stel was van plan om hun bruiloft in Frankrijk te houden, maar vanwege de coronabeperkingen besloten ze een kleinere ceremonie in Amersfoort te houden.

“We zijn pas onlangs getrouwd na een lang en moeilijk proces. In de schaduw, “verwijst Gort in zijn geschriften steevast naar zijn partner als de ‘wijnboeren’ minnares’, voegt Gort eraan toe.

“Het plan was om een ​​groot feest te geven op het kasteel, met honderd mensen, lange tafels, een gebraden os aan het spit en veel champagne. Maar het plan ging niet door. Maar daar kwam niets van terecht.”

In plaats daarvan kozen Gort en d’Hollosy voor een meer intieme ceremonie in Amersfoort, Nederland. Het was ook erg leuk en geweldig. “Dank u.”

De wijn- en programmamaker was eerder getrouwd en had volgens hem geen plannen om in de nabije toekomst opnieuw te trouwen. “Maar er was een tijd dat ik naar haar keek en tegen mezelf zei: “Oef, wat een geweldige, mooie, prachtige, slimme en sensuele dame ben je.

“Laten we niet de fout maken om vast te zitten in onze beslissingen als ze eenmaal zijn genomen. Na al die tijd ben ik nog steeds een getrouwde man.” Ilja Gort viert haar zeventigste verjaardag op een vrolijke manier. Het leven is uitstekend op zijn Franse wijnkasteel La Tulipe, zijn nieuwe boek Bed & Breakfast is af en de nieuwe afleveringen van de tv-serie Gort, die over de grens wordt uitgezonden, doen het goed in de kijkcijfers.

Ilja Gort Vriendin Leeftijd
Ilja Gort Vriendin Leeftijd

Ondanks dat het lijkt alsof alles wat Gort aanraakt in goud verandert, is hij van mening dat schijn bedriegt. ‘Mijn fort was niet meer dan een middeleeuws blok beton op twee poten,’ legde ik uit.

Gorts familie verhuisde op zesjarige leeftijd van Amersfoort naar Soest. Al op die jonge leeftijd was hij al met muziek bezig en was hij drummer in een aantal bands, waaronder de Amersfoortse band The Elements, de Soest band IQ 150 en de Delftse band After Tea.

Daarna trad hij regelmatig op als invaller bij Ramses Shaffy en in een Brainbox-formatie. Gort componeerde en orkestreerde een aantal commercials, waaronder bekende thema’s voor onder meer Duo Penotti, Nationale-Nederlanden en Nescafé.

Een versie van dit laatste nummer, een arrangement van La colegiala door de Peruaanse muzikant Walter León Aguilar, is uitgevoerd in meer dan 160 landen over de hele wereld. Met het nummer Don’t come stoned and don’t tell Trude, geschreven en geproduceerd door Ilja Gort in 1980, scoorde het duo Max ‘n Specs een hit in het Verenigd Koninkrijk.

Gort componeerde ook de muziek voor de leider van de televisieseries Klootwijk aan Zee en De Wilde Keuken, evenals zijn eigen televisieprogramma’s Wijn aan Gort, Gort à la Carte en Gort over de Grens. Gort werd geboren in Wijn aan Gort, Nederland.

Gort kocht het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, in Saint-Romain-la-Virvée, Frankrijk, in 1994. Het Château de la Garde heeft 15 hectare wijngaarden en is gelegen in de regio Bordeaux. Het werd in 2010 Château la Tulipe de la Garde genoemd en het beslaat momenteel meer dan 25 hectare.

Hij kocht het pand in 2006. De wijn is oorspronkelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, daarna door de Franse oenoloog Michel Rolland, en wordt nu geproduceerd door Klaas Gort en Caroline Shipley, beiden afkomstig uit de Verenigde Staten.

Enkele van de meest prestigieuze onderscheidingen die aan Gorts La Tulipe-wijnen zijn gegeven, zijn afkomstig van internationale wijncompetities, waaronder de Prix d’Excellence op het Concours des oenologists de France en de beste Bordeaux-wijn op de International Wine Challenge in Londen.

Gort werd bekend door zijn werk als componist van reclamemuziek en later als wijnmaker. Gort kocht in 1994 een wijnkasteel in Frankrijk en begon daar in 1995 met het produceren van wijn.

Dit bleek een succesvolle strategie, getuige de talrijke onderscheidingen die hij ontving voor zijn wijnen die onder het merk ‘La Tulipe’ werden verkocht. Overleven als Gort in Frankrijk, Leven als Gort in Frankrijk, Het Wijnsurvivalboek, Leven als Gort in Frankrijk en Met Gort de Boer op, dat gaat over zijn stage bij de beroemde chef-kok Jonnie Boer, zijn slechts enkele van de boeken Gort heeft geschreven over zijn wijnexploiten.

Ilja Gort Vriendin Leeftijd
Ilja Gort Vriendin Leeftijd

Een aantal kinderromans, waaronder Zwijn gaat naar de Muziekschool, zijn geschreven door hem en zijn vrouw, Caroline d’Hollosy. Zijn debuutroman, Het Merlot Mysterie, verscheen in 2008 en zijn tweede roman, Slurp!, verscheen in 2009.

You may also like...