Ilias Akhomach Afkomst | Ilias Akhomach Chakkour is een Spaans-Marokkaanse voetballer die momenteel als aanvaller speelt voor FC Barcelona Juvenil A. Hij werd geboren in Barcelona en groeide op in Marokko.

Ilias Akhomach Afkomst
Ilias Akhomach Afkomst

Lias werd geboren in een gezin van Marokkaanse afkomst. Anuar, zijn oudere broer, was degene die hem inspireerde om te gaan voetballen. Over zijn andere familieleden laat Ilias niet veel los, waardoor het nog onduidelijk is wie zijn biologische ouders zijn.

Ilias heeft niets onthuld over zijn andere familieleden.Wat zijn online aanwezigheid betreft, is hij zeer actief op Instagram onder de gebruikersnaam @ilias.ac, waar hij een aanhang van meer dan 25.000 mensen heeft verzameld.

Meer dan 800 mensen volgen hem op zijn Twitter-account, dat vergelijkbaar is met zijn Facebook-pagina. Barcelona B verloor met 2-1 van Olot op de weg in de Segunda División B op 25 november 2020, en Ilias maakte zijn professionele debuut als starter voor het team.

In de 77e minuut werd hij afgezet en vervangen door Nils Mortimer.Op 20 november in het jaar 2021. Ilias maakte zijn debuut in het eerste elftal – en deed dat als starter – tegen Espanyol in een La Liga derby-wedstrijd op 22 september.

Ilias Akhomach Afkomst
Ilias Akhomach Afkomst

Ilias is geboren in Spanje en heeft een aantal keer de nationale jeugdteams van Spanje vertegenwoordigd. Hij werd vroeg in de tweede helft vervangen door Abde Ezzalzouli toen de Blaugranes wonnen.

Xavi zorgde voor een grote verrassing met zijn eerste teamselectie bij Barcelona, ​​waarbij hij tienersensatie Ilias Akhomach selecteerde om tegen Espanyol te starten in de Champions League.

Teruggekeerd naar Camp Nou om te proberen het seizoen van de club om te draaien, zal de voormalige international van Spanje vanavond een cruciale test ondergaan tegen zijn lokale rivalen.

Voor het 3-3 gelijkspel tegen Celta Vigo dat voor de interlandbreak in een gelijkspel eindigde, komt de ervaren verdediger Gerard Pique in de verdediging in de plaats van Clement Lenglet, een van de twee startende wissels voor Barcelona.

Zijn voornaam is Ilias Akhomach Chakkour, en hij werd onder die naam geboren.Vanaf 2021 is zijn marktkapitalisatie € 100 miljard waard.Het contract van Akhomach met FC Barcelona loopt af op 30 juni 2023.

Ilias heeft een dubbele nationaliteit van zowel Spanje als Marokko.Als voetballer heeft hij een sponsorovereenkomst met het merk Adidas Football.

Op 19 februari 2020 maakte hij zijn internationale debuut voor het Spaanse U-16 Nationale Team.Na zijn optredens ontving Ilias talloze aanbiedingen van verschillende clubs, waaronder Real Madrid, om voor hen te spelen.

Ilias Akhomach Afkomst
Ilias Akhomach Afkomst

Zijn linkervoet stelt hem in staat om als rechtsbuiten, aanvallende middenvelder of aanvaller te spelen, afhankelijk van de situatie.