Henk Jan Kloppenburg Vermogen – Henk Jan heeft zijn hele leven in de verkoop gewerkt. Wat begon als de verkoop van auto’s, horloges en kleding, evolueerde al snel naar de verkoop van meer complexe producten. Zodra hij klaar was met zijn studie, werd hij specialist in Business to Business Software Sales.

Henk Jan Kloppenburg Vermogen
Henk Jan Kloppenburg Vermogen

Henk-Jan Kloppenburg is een salesprofessional met plezier in zijn werk. Hij zit al meer dan tien jaar in het vak en helpt met veel plezier anderen bij het REALISEREN van hun dromen.

Hij had altijd de grootste deals in de regio kunnen sluiten, maar hij had niet het gevoel dat hij op de top van zijn kunnen presteerde.

Hij nam de beslissing om een ​​andere weg in te slaan en de wereld van het beleggen in onroerend goed te betreden. Hij ontmoette Pieter toen hij zich aanmeldde voor ons webinar ‘Investeren is leren’.

Later raakte hij bevriend met Pieter. Inmiddels is hij fulltime medewerker van Great Property Experience en is hij actief betrokken bij de vastgoedbranche.

Het is niet ongebruikelijk om in het diepe van B2B-verkoop te worden gegooid. Je krijgt een doelwit plus een lijst met accounts en dat is alles. Veel geluk gewenst! Voor de gemiddelde persoon duurt het minstens 5 jaar voordat ze begrijpen wat ze moeten doen om hun doel te bereiken, laat staan ​​het te overtreffen. Ook Henk Jan viel in deze categorie.

Hij heeft de grootste deals gewonnen voor bedrijven als SAP, Infor en Cisco (AppDynamics) door regelmatig boeken te lezen en cursussen te volgen.

Henk Jan Kloppenburg Vermogen

Daarmee heeft hij zijn doelstellingen jaar na jaar met 200 procent overschreden. Het potentieel voor financieel gewin in deze branche is enorm en Henk Jan heeft door zijn inspanningen financiële onafhankelijkheid bereikt.

Hij ontmoette Pieter toen hij zich aanmeldde voor ons webinar ‘Investeren is leren’. Later raakte hij bevriend met Pieter. Inmiddels is hij fulltime medewerker van Great Property Experience en is hij actief betrokken bij de vastgoedbranche. “Eindelijk kan ik mijn vleugels uitslaan.

POP gebeurt als je in het oneindige kijkt. Dat is precies wat ik zoek!” Frank en Pieter nemen je mee op reis in de wereld van vastgoedbeleggers in deze aflevering van THE GREAT LIFE STORIES PODCAST.

De studio wordt bezocht door bijzondere, spraakmakende, maar vooral getalenteerde gasten die hun persoonlijke verdieping delen. Wat motiveerde hen om in de eerste plaats in onroerend goed te stappen, en wat heeft het hen tot nu toe gebracht!

Verkoop mag niet door toeval worden bepaald; dit draagt ​​alleen maar bij aan de stress van de situatie. Alleen door het hebben van de juiste mindset en verkoopmethodiek kun je volledige controle houden over het verkoopproces en uiteindelijk je eigen doelstellingen behalen “.

Henk Jan vindt dat het tijd is om een ​​nieuwe gouden standaard in Nederland neer te zetten, zodat anderen in een paar jaar kunnen bereiken wat hij in 12 jaar hard werken heeft bereikt.

Dat is niet voor iedereen; je moet doorzettingsvermogen, intelligentie en vooral coachbaar zijn om hierin te slagen. Dit zijn de individuen waarnaar hij verwijst als “RAMMERS”!

Ondanks zijn financiële onafhankelijkheid is Henk Jans passie voor sales een constante gebleven. Na gewerkt te hebben als sales director bij een grote vastgoedbeleggingsmaatschappij.

waar hij verantwoordelijk was voor het naar het “next level” brengen van de salesafdeling en het verdrievoudigen van de omzet van het bedrijf, vindt hij het tijd om zijn kennis en ervaring met anderen te delen.

Henk Jan Kloppenburg Vermogen
Henk Jan Kloppenburg Vermogen

‘Verkopen hoeft geen toeval meer te zijn. U houdt altijd de controle over uw verkoopproces en daarmee over uw eigen doelen als u over de juiste mindset en verkoopmethodologie beschikt.