Hein Otterspeer Vriendin | Hein Otterspeer is een Nederlandse schaatser die gespecialiseerd is in sprintafstanden. Hein Otterspeer is een Nederlandse schaatser die gespecialiseerd is in sprintlengtes. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Sprint 2014, die werden gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam, eindigde Otterspeer op de tweede plaats.

Hein Otterspeer Vriendin
Hein Otterspeer Vriendin

In Groningen won hij in januari van dit jaar het Nederlands kampioenschap sprint. Zijn prestatie op de Wereldkampioenschappen schaatsen sprint 2015 in Astana, Kazachstan, behaalde de tweede plaats achter Pavel Kulizhnikov.

Hein Otterspeer is geboren en getogen in de stad Oudekerk aan den IJssel, Nederland. Hij heeft twee broers en woont momenteel in Heerenveen bij zijn verloofde Bettelien van der Ploeg, die hij via zijn broer leerde kennen. In 2014 trad hij toe tot het LottoNL-Jumbo team onder leiding van coach Jac Orie.

Hein heeft veel hulp gehad van Jac toen hij een vreselijke rugblessure opliep, maar het liefst is hij bij zijn partner Bettelien en zoon Sant Jan, die bij hem inwoont. Dit is een leuk gezin!

De vriendin van Hein Otterspeer is Bettelien van der Ploeg, tevens zijn neef. Het is nu gebruikelijk dat de aantrekkelijke vriendin van een skater niet alleen zijn vriendin is, maar ook de moeder van een kind.

Sant-Jan is twee jaar oud en Bettelien en Hein zijn de opgetogen ouders van dit jongetje. Onlangs verhuisde het stel naar Heerenveen om dichter bij hun kind te zijn.

Zes jaar zijn verstreken sinds Bettelien van der Ploeg de vriendin van Hein Otterspeer werd. Bettelien is een relatief onbekende skater omdat ze de vriendin is van een bekende skater. Daardoor is er weinig over haar bekend. We krijgen echter wel een kijkje in haar persoonlijke leven via haar verschillende sociale media-accounts.

Ze is niet alleen de trotse moeder van Sant-Jan, maar blijkt ook een parfumverslaafde te zijn, zo blijkt uit de bewijzen. Daarnaast houdt ze van koken en is fotografie een van haar favoriete bezigheden. Bettelien studeerde aan dezelfde instelling. Ze studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze rechten studeerde.

Hein Otterspeer Vriendin
Hein Otterspeer Vriendin

Eerder nam hij deel als lid van Team Beslist van 2011 tot 2014 en sinds 2015 heeft Otterspeer deelgenomen als lid van Team LottoNL-Jumbo.

Hein Otterspeer stuitte enkele dagen na het behalen van zijn derde nationale kampioenschap sprint op controverse in Thialf. Tranen stroomden over haar gezicht. De tranen vloeiden voornamelijk van geluk, maar er was ook wrok van jarenlange tegenslagen.

Otterspeer had in twee dagen aan Nederland laten zien hoe goed hij kan zijn en hoe goed hij wil zijn. Het is tijd om die vorm aan de andere kant van de grens te demonstreren. Aan Otterspeer zal het niet liggen. “Ik heb altijd enorm veel motivatie gehad. Dat heeft me ook geholpen om gemotiveerd te blijven.”

Ook al staat Hein Otterspeer al geruime tijd aan de top van de skatewereld, zijn carrière wordt gekenmerkt door pieken en dalen. Hij is de man die zilveren en bronzen medailles won op de Wereldkampioenschappen Sprint, maar hij is ook de man die gewond raakte toen hij in de eerste plaats zijn veters strikte. Teleurstelling overheerste vaker dan vreugde en plezier.

Die laatste daarentegen kwam twee dagen uit van Hein Otterspeer in Thialf. Als de 32-jarige sprinter terugdenkt aan het sprinttoernooi, heeft hij nog steeds een glimlach op zijn gezicht. ,,Ik wist dat ik de favoriet was”, zegt hij.

Het is een kwestie van logica. Soms is de som van één plus één gelijk aan twee. Als je kijkt naar de tijden die dit seizoen in trainingswedstrijden en het NK dit seizoen op de 500 en 1000 meter zijn behaald, dan stond ik op één.

Hein Otterspeer Vriendin
Hein Otterspeer Vriendin

Toch is het maar een klein bedrag, en in werkelijkheid zijn er een groot aantal kapers die de zeeën over de hele wereld bevaren. In Thialf waren er in het begin zeker vijf of zes potentiële kanshebbers.”

You may also like...