Blogs Trending

Heddy Honigmann Ziek

Heddy Honigmann Ziek | Heddy Honigmann is een Nederlandse filmmaker, geboren in Peru en opgegroeid in Nederland. Hij regisseerde zowel fictie als documentaires.

Heddy Honigmann Ziek
Heddy Honigmann Ziek

De meeste films van Honigmann zijn in Nederland geproduceerd, maar ze zijn in een aantal talen uitgebracht. Toen in 2003 een overzichtstentoonstelling van haar werken werd getoond in het Museum of Modern Art in New York .

volgde een soortgelijke tentoonstelling op het International Documentary Film Festival München in 2020.Op de 2007 Hot Docs Canadian International Documentary Festival ontving Honigmann de Outstanding Achievement Award voor zijn werk.

In november 2011 organiseerde het Centre Pompidou in Parijs een retrospectief van al haar films, dat door duizenden mensen werd bijgewoond.

Van 2012 tot 2014 reisde ze met haar mimegroep door Europa en voerde ze de kunst van mime uit.

Een verscheidenheid aan prominente locaties, waaronder het Düsseldorfer Schauspielhaus, het Palais Garnier en het Grote Theater van Epidaurus, Griekenland, hebben haar verwelkomd op hun podia.

Honigmann heeft het grootste deel van haar volwassen leven in Nederland gewoond en is genaturaliseerd tot Nederlander.

Heddy Honigmann, filmmaker, heeft dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs gewonnen. Er is 150.000 euro beschikbaar voor besteding, waarvan de helft volledig vrij is.

Heddy Honigmann Ziek
Heddy Honigmann Ziek

In de woorden van de jury, de in Peru geboren Honigmann (1951), ‘verstaat als geen ander de vaardigheid om de kracht en vasthoudendheid van het individu te tonen. Pijn en verdriet worden niet afgewezen, evenmin als lachen en plezier.’ De winnaar van dit jaar wordt op 2 december bekend gemaakt.

Hierdoor staat Honigmanns kunst, die gericht is op intuïtie en improvisatie, hoog aangeschreven. “Ik denk niet dat mijn films zouden bestaan ​​zonder intuïtie”, zegt ze.

“Mensen zijn vaak bang om te improviseren. “Ik weet vaak heel weinig over de mensen die in mijn films verschijnen voordat ze worden gefilmd.” Ze werkt nooit met volledig dichtgetimmerde scenario’s.

“Zelfs niet in mijn speelfilms, door de manier”, zegt de regisseur. Van Huystee, die vanaf het begin bij het project betrokken was, herinnert zich echter dat de verhaallijn voor No hay camino “behoorlijk wazig” was.

In ons gesprek wordt de uitdrukking “er is geen manier” meerdere keren herhaald, terwijl we zijwegen inslaan om het concentratiekamptrauma van haar vader en de puberteit van haar zoon Stefan te bespreken, die beiden ook een belangrijke rol spelen in de film.

als anekdotes over het maken van haar eerdere films, zoals de man in een schoenenwinkel vol schoenen in El olvido en een stel dat één bril deelt in The U.

Een andere zijweg betreft de gebeurtenissen van 11 september – we ontmoeten elkaar een dag voor de twintigste verjaardag van de aanval.

Tijdens de gebeurtenissen van 11 september 2001 herinnert Honigmann zich dat hij in een restaurant zat met de Spaanse filmmaker José Luis Guerin, die ook te zien is in de film No hay camino.

Heddy Honigmann Ziek
Heddy Honigmann Ziek

“Ik was midden in een persoonlijk gesprek met mijn vriend José Luis toen zijn mobiele telefoon belde. Ik merkte dat zijn gezicht helemaal wit was geworden. Hij stapte op en riep uit: “la vida is verschrikkelijk,” wat zich vertaalt als ‘het leven is verschrikkelijk’. in de wereld.”

You may also like...