Hans Dulfer Ziek | Hans Dulfer is een saxofonist uit Nederland. Hij werkte samen met onder meer Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Candy Dulfer, een saxofonist, is de vader van zijn dochter. Hans Dulfer , een saxofonist uit Noord-Holland, gaat op ontdekkingstocht rond zijn mancave, een molen uit 1576 in een klein dorpje.

Hans Dulfer Ziek
Hans Dulfer Ziek

De Hans en zijn vrouw Inge wonen in de boerderij ernaast, maar omdat het een boerderij is en schoonmaken niet het sterkste punt van Hans is, was er genoeg ruimte voor de enorme jazzcollectie, de administratie, halfgouden platen, cassettebandjes, Miles , Coltrane, Candy, klassieke saxofoons, keyboards, fotoboeken, gadgets, encyclopedieën, en al het andere dat een ouder wordende man verzamelt in een vol, vies en vrolijk leven.

Daardoor kon de molen gezien worden. ‘Terwijl iedereen me van tevoren had gewaarschuwd, was ik toch verrast’, zegt Hans in klassieke Amsterdamse stijl: De mannen waarschuwden hem: ‘Hans jochie, koop geen molen, want straks heb je geen graan meer.’

uiteindelijk uit want er is altijd wel iets met een windmolen te maken Je zeilen moeten worden gerepareerd, je dak geschilderd, nieuwe rieten dak geïnstalleerd, en ik weet niet zeker wat je moet doen want het is een historisch monument en je bent verplicht om de structuur in bezit te houden.

En tegenwoordig zijn er voor alles beperkingen, waardoor je wilt overgeven.Hans en Candy Dulfer zijn een vader- en dochterduo die onlosmakelijk verbonden zijn met hun saxofoons en niet zonder kunnen.

Er is dan ook geen beter duo voor de wekelijkse column ‘Een Goed Stel’ van De Nieuws BV, waarin muzikanten schrijven over hun passie voor hun instrument, dan deze twee.

Hans Dulfer Ziek
Hans Dulfer Ziek

Hans Dulfer, een saxofoonicoon, vierde in juni zijn 80ste verjaardag. Hij was van plan een groot feest te geven, maar ‘een kwaal’ gooide een aap in het werk en hij kon niet gaan. Het concert is uitgesteld tot volgend jaar en dat is maar goed ook want Hans en zijn saxofoon zijn na al die jaren nog steeds onafscheidelijk!

De romance begon al op jonge leeftijd: “Ik mocht ooit met mijn zus mee naar een jazzclub in Amsterdam, waar ik als chaperonne fungeerde. Bij binnenkomst werd ik begroet door een hele grote, donkere man die een glanzend instrument bespeelde Hij was het middelpunt van alle mooie vrouwen en hij dronk het meeste bier van allemaal. Toen realiseerde ik me: dat is precies wat ik wil zijn.”

Hans Dulfer kreeg zijn opleiding als lid van een blaas- en fanfareorkest. “Omdat je een heel dun lesboek kreeg, bleek dat de beste opleiding voor mij.

Daarna realiseerde ik me dat een dun boek de voorkeur heeft omdat een dik boek het nodig maakt om langere tijd te studeren voordat je wordt bedreven op de saxofoon.”

Candy heeft ook veel geleerd van haar tijd in een harmonieorkest, maar ze heeft het punt bereikt waarop ze er geen deel meer van wil uitmaken. Als je bedenkt dat ze vanaf haar zesde al met haar vader mocht optreden, is het niet verwonderlijk “Mijn eerste optreden was als voorprogramma van Peter Tosh in de Jaap Eden Baan, wat een geweldige ervaring was. Hans trad op met zijn band , en ik mocht deelnemen aan de festiviteiten.”

In 1969 werd Dulfer onderscheiden met de Wessel Ilckenprijs. Als autoverkoper werd hij tweemaal onderscheiden met de General Motors Car Seller Award.

Hans Dulfer Ziek
Hans Dulfer Ziek

Zijn vele prestaties zijn onder meer het ontvangen van de Bird Award van het North Sea Jazz Festival (1993) en de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw (2002-2003). Het jazzcafé Alto in Amsterdam was decennialang zijn thuis en daar trad hij elke woensdagavond op.

You may also like...