Glennis Grace Lengte | Glennis Grace, echte naam Glenda Hulita Elisabeth Batta, is een Nederlandse actrice en schrijfster die in Nederland is geboren. Ze begon haar muzikale carrière in Nederland toen ze dertien jaar oud was. In die tijd werkte ze samen met de Spaanse artiest Julio Iglesias aan een aantal nummers. Bovendien ontdekte ze zichzelf toen ze zestien jaar oud was.

Glennis Grace Lengte
Glennis Grace Lengte

Daarna deed ze mee aan de SoundMix-realityshow in 1994 waarin ze de eerste plaats won. Ze kreeg vrij snel bekendheid in haar thuisland. Ze trouwde op jonge leeftijd en scheidde binnen een jaar nadat ze opnieuw getrouwd was. Als gevolg hiervan is ze de moeder geworden van een lieve en vriendelijke zoon.

Hoewel de week nog maar net is begonnen, zijn de rapen al geoogst in de entertainmentindustrie. Op haar Instagram Stories heeft presentatrice Stephanie Tency heel heftige dingen gezegd over Glennis Grace en haar vriend. En daar reageert de zanger nu – weliswaar kort, maar hartstochtelijk – met een krachtige reactie op.

Glennis en Stephanie ontmoetten elkaar voor het eerst bij de première van de nieuwe show van Hans Klok, die gisteren plaatsvond. Stephanie hield hierdoor een nare nasmaak over en daarom besloot ze het een en ander te onthullen op Instagram. ‘Ik wilde vanavond even snel een berichtje sturen naar het getto.

Ondanks het feit dat ze geweldige mensen heeft ontmoet, is er altijd wel een vreemde, verknipte persoon, tokkie eerste klas, die gelooft dat ze god is. Ze gelooft dat ze in staat is om onroerend goed van meerdere miljoenen dollars te kopen als ze geen cent op haar naam heeft staan, en ze gelooft dat ze superieur is aan alles en iedereen.’

Dan brengt Stephanie Glennis ter sprake, wat een goed punt is. ‘Wauw, wat een asociaal persoon is dit. ‘Ik heb in mijn leven veel mensen ontmoet, maar deze vrouw is op een ander niveau respectloos tegenover mensen’, schrijft ze in een van haar Stories, die inmiddels is verwijderd.

Glennis Grace Lengte
Glennis Grace Lengte

Ze zei niets over haar toch al succesvolle optreden in America’s Got Talent, ook al schreeuwde ze vanavond bijna van de daken over haar relatie met de jonge gitarist. Ze haalt de volgende ronde na het uitvoeren van het Whitney Houston-nummer Run To You tijdens haar auditie daar.

Naar aanleiding van de AGT-show werd Grace volgens berichten benaderd door een aantal platenlabels in de Verenigde Staten. Het is op dit moment onduidelijk of dit heeft geleid tot een akkoord.

Sinds 1996 is er een merkbare afname van de hoeveelheid lawaai rondom de artiest. Grace bleef opnemen voor het Koch-label en bracht het nummer Goodbye uit.

Ze verhuisde naar Diemen en volgde van 1998 tot 2000 de Frank Sanders Academie in Amsterdam, waar ze haar bachelordiploma behaalde. Grace verscheen een paar keer in de publieke belangstelling, zoals in 1999 toen ze samen met Frans Bauer een medley uit West Side Story opvoerde in de film Ahoy.

In 2002 keerde de zangeres terug naar Ahoy, dit keer als gastzanger tijdens René Frogers In Concert In The Round, dat plaatsvond in het Ahoy Theater. Ze verscheen ook op het duetalbum Gordon & Singer Gordon, waarin ze zong met Gordon. Ze verscheen ook als gastster in Costa! in 2001.

De carrière van Glennis Grace kwam eind maart 2011 in een stroomversnelling door haar deelname aan het derde seizoen van het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland.

Grace speelde een vertolking van het nummer Farewell to Volumia!, dat ze eerder had gewonnen, tijdens de tweede uitzending van de serie. Grace’s optreden op YouTube werd een enorme hit, met honderdduizenden views in korte tijd en een hele reeks nieuwe boekingen.

Als gevolg hiervan werd het nummer Farewell uitgebracht als digitale single en steeg het snel naar de top van de iTunes-hitlijst, waar het een aantal weken bleef staan.

Glennis Grace Lengte
Glennis Grace Lengte

Op 8 april 2011 kwam Afscheid ook binnen op nummer 1 in de Mega Top 50 en Nederlandse Top 40, waarmee Grace haar eerste nummer 1-hit in Nederland scoorde. Op 8 mei 2011 behaalde ze een gouden plaat voor de single van Carlo Boszhard tijdens een live-uitzending van het tv-programma Carlo & Irene:

Glennis Grace Lengte

1.79cm

You may also like...