Blogs Trending

Gianni Romme Vriendin

Gianni Romme Vriendin | Gianni Petrus Cornelis Romme is een Nederlandse schaatstrainer en een doorgewinterde longbaanschaatser die bekend staat in de branche. Romme was goed thuis in de lange(re) afstanden, zoals onder meer de vijf en tien kilometer.

Gianni Romme Vriendin
Gianni Romme Vriendin

Oud-schaatser Gianni Romme heeft een half jaar na zijn breuk met Loes, die hij via internet leerde kennen, weer de liefde gevonden. Hij legt uit hoe ze elkaar leerden kennen en hoe ze vrienden werden. Maar er is ook de coole band die hij heeft met zijn kinderen.

Romme wierp zich in 1998 op de kaart en smeekte iedereen om de handen op de lange afstanden te leggen. Tijdens de Olympische Winterspiele in Nagano ging Romme op de vijfde en tiende kilometer voor goud. Frank Snoeks was van mening dat zo’n talent alleen op de planeet Mars te vinden was.

Na een paar jaar training begon hij een jaar lang op zoek naar de beste trainingsmethode, trainer en coach om zijn professionele ontwikkeling te bevorderen. Dat ontdekte hij meteen na enkele uren omzwervingen in de Postcodeloterij Ploeg, waar hij samenwerkte met andere professionals als Mark Tuitert, Erben Wennemars en Sicco Janmaat.

In 2000 werd hij bekroond met de Oscar Mathisen-trofee, de schaats-oscar in de categorie lange vorm drama.De enige keer dat Romme op het podium eindigde tijdens een race van 1500 meter in de Wereldkampioenschappen, was in 2001, toen hij deelnam aan de Wereldkampioenschappen.

Daarna ontving hij de bronzen medaille. In 2002 won hij de zilveren medaille op de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, na een wedstrijd van 10 kilometer in de sneeuw te hebben gelopen.

Gianni Romme Vriendin
Gianni Romme Vriendin

Jochem Uytdehaage kreeg de prijs. Romme zette op 20 november 2004 een persoonlijk record van 6,14,70 seconden op het 5000 meter parcours in Berlijn, terwijl hij meedeed aan de Wereldkampioenschappen Atletiek. Toen Romme in 2006 besloot te stoppen als speelster, werd ze coach van de Nederlandse Anni Friesinger.

In aanloop naar het seizoen 2006-2007 vormde Romme een trainingscollectief met de Duitse schaatser Friesinger, de Nederlander Ralf van der Rijst en de Fin Risto Rosendahl, met wie hij in het seizoen 2006-2007 deelnam. Hij, aan de andere kant, begon zich te concentreren op het marathonschaatsen en bleef trainen.

Tijdens de eerste dag van het NK Afstanden 2007, die plaatsvond op 3 november 2006, maakte Romme bekend te stoppen met het langebaanschaatsen. De Nederlander Arjen van der Kieft kwam in deze periode bij Team Friesinger en Van der Rijst had zich teruggetrokken uit de sport.

Sinds het seizoen 2010/2011 is hij bondscoach van de Italiaanse kunstschaatsers en blijft hij ook trainer van Friesinger. Na haar aankondiging dat ze zou stoppen met schaatsen, kwam sprinter Jan Bos bij het team.

Na het besluit van Enrico Fabris om met pensioen te gaan, maakte Romme een seizoen later bekend dat hij per direct zijn functie als bondscoach zou neerleggen. Volgens de aankondiging van het bedrijf zal Romme in april 2013 gaan werken als assistent voor Team Liga.

Gianni Romme Vriendin
Gianni Romme Vriendin

Romme was van plan een pauze te nemen na zijn vertrek uit Italië, maar hij verklaarde dat hij het aanbod van Team Liga niet kon afslaan als het aan hem werd verlengd.

You may also like...