Gerri Eickhof Ziek | Gerri Eickhof is verslaggever voor het NOS Journaal in Nederland. Gerri Eickhof, nu 63, groeide op in een huis zonder stromend water of koelkast. Vanwege het conservatisme van zijn grootmoeder moesten hij en zijn moeder bij haar inwonen.

Gerri Eickhof Ziek
Gerri Eickhof Ziek

Vanavond op NPO 2’s Sterren op het Doek legde een bekende journalist dit uit aan het publiek. Gerri Eickhof, met een zucht van verlichting. De onschuldige verslaggever van het NOS Journaal wordt ervan beschuldigd een verschrikkelijke ijdelheid te zijn.

Aangezien hij niet meer in Hilversum werkzaam is, blijkt dat Henny Huisman het leuk vindt om de stadsbewoners op brute wijze te misbruiken. Elke keer dat hij op een show verschijnt, zwaait hij naar een andere bekende Nederlander. Gerri Eickhof verloor deze keer.

Drie kunstenaars zouden Gerri Eickhof uitbeelden in het Tropenmuseum in Amsterdam. Aan gastheer van zcan Akyol werd onthuld dat de deelnemers een beetje ongerust waren over het herkennen van hem. Hoewel de naam van de NOS-reporter erop stond, konden de drie kunstenaars hem niet identificeren.

Met andere woorden: “Ik ken jullie namen ook niet.” Tijdens het opgroeien had Eickhof ook geen douche. Mijn oma was niet arm, maar ze wilde niet vooruit. Mijn oma had gezegd: “We zetten alles buiten”, dus we hadden geen koelkast. Er was veel conservatisme aanwezig. Als het om vooruitgang ging, had oma geen mening.


Ze had een aantal relaties, maar het lukte haar niet om het geluk in de liefde te vinden. Negen jaar geleden ontmoette hij zijn huidige vriendin en sindsdien zijn ze samen. Maar ook al wil hij dat ze tijd met hem doorbrengt.

Gerri Eickhof Ziek
Gerri Eickhof Ziek

Ondanks dat ze negen jaar samen zijn, zien Gerri en zijn vriend elkaar niet vaak. Gerri denkt dat dat een grote factor is om het leuk te houden. De zoon van zijn ex-partner Koen logeert drie dagen per week bij hem, Gerri twee dagen per week bij haar vriendin. Er zijn nog twee dagen te gaan.

Dat houd ik liever privé. Om weer op te laden, heb ik dringend wat tijd voor mezelf nodig.’ Hij besteedt de meeste van deze dagen aan het uitvoeren van klusjes zoals boodschappen doen en de was doen.

Op de radio hoorde hij dat Migranten Televisie Amsterdam op zoek was naar personen die wilden leren televisieprogramma’s te ontwikkelen. Na afronding van de opleiding mocht hij een jaar stage lopen bij IKON’s actualiteitenprogramma Kenmerk.

Eickhof deed vervolgens een open sollicitatie bij de redactie van het NOS Journaal, dat in het buitenland is gevestigd.Eickhof begon zijn carrière als buitenlandcorrespondent voordat hij verslaggever werd in de Verenigde Staten.

Hij heeft gewerkt in conflictgebieden als Congo-Brazzaville, Bosnië, Kosovo, Irak, Rwanda en Burundi… Eickhof was gevestigd in Belgrado tijdens de Kosovo-oorlog van 1999. Rapportage over de Servische tv-zender bombardementen in het NOS Journaal met een doelwit schietdoel dat aan zijn revers was genaaid, leidde tot enige kritiek.

Gerri Eickhof Ziek
Gerri Eickhof Ziek

Het grootste deel van zijn tijd brengt hij door in Nederland, waar hij een kantoor heeft. Voor zijn journalistieke beslissingen en uitdagingen bracht hij ook enige tijd door op blogs.

You may also like...