Gerri Eickhof Relatie | Gerri Eickhof is een Nederlandse journalist die momenteel voor het NOS Journaal werkt. NOS-verslaggever Gerri Eickhof groeide in zijn puberteit op zonder douche en koelkast. Niet omdat hij arm was, maar omdat zijn grootmoeder, met wie hij en zijn moeder een huis deelden, een fervent conservatief was.

Gerri Eickhof Relatie
Gerri Eickhof Relatie

Dat maakte een bekende journalist vanavond bekend in het programma Sterren op het Doek van NPO 2. Eickhof begon zijn carrière in de journalistiek na het behalen van een graad in antropologie toen hij op de radio hoorde dat Migranten Televisie Amsterdam op zoek was naar mensen die geïnteresseerd waren in het volgen van een certificaatprogramma voor programmamakers.

Na afronding van de opleiding kreeg hij de kans om een ​​jaar als stagiair te werken bij IKON’s actualiteitenprogramma Kenmerk. Van deze gelegenheid heeft hij gebruik gemaakt. Eickhof stuurde vervolgens een open sollicitatie naar de redactie van het NOS Journaal in Nederland, die werd geaccepteerd.

Gerri Eickhof liep het Tropenmuseum in Amsterdam binnen, waar hij met een zekere reserve door drie verschillende kunstenaars zou worden afgebeeld. Hij gaf toe aan de presentator van de show, zcan Akyol, dat hij een beetje ongerust was over de vraag of de andere deelnemers hem wel of niet zouden herinneren.

Hoewel ze de verslaggever van de NOS kenden, kon geen van de drie kunstenaars hem identificeren. ‘Ik ken jullie namen ook niet,’ zei hij, wat hij wel begreep.

Als onderdeel van zijn gesprek met Akyol reflecteerde Eickhof op zijn vroege jaren in Amsterdam-Noord. Hij deelde een huis met zijn moeder en grootmoeder, beiden vrome katholieken.

“We hebben altijd grapjes gemaakt dat als het celibaat niet zou bestaan, ze met de paus zou willen trouwen”, voegde Eickhof er grinnikend aan toe. Als gevolg hiervan werden alleen katholieken het doelwit van de communicatie.

Gerri Eickhof Relatie
Gerri Eickhof Relatie

De enige bakker die we hadden was een echt bedrogen bakker die toevallig katholiek was, dus we kregen ons brood van hem met verbrande korsten. “We hebben geluk gehad met de slager, want hij was zeker de beste van ons drieën.”

Vanaf zijn vroege kinderjaren heeft Eickhof persoonlijk veel raciale behandeling meegemaakt. Het misbruik begon toen hij jong was en ging door tijdens zijn jeugd. De andere jongeren noemden hem een ​​’neger’, ‘zwarte piet’ en andere denigrerende termen, die ook zijn gezicht besprenkelden met stenen en kluiten aarde.

Zijn ervaringen als volwassene omvatten zowel openlijk racisme als gebeurtenissen die op zichzelf als incidenten kunnen worden beschouwd, maar niet allemaal aan toeval kunnen worden toegeschreven, zoals 42 arrestaties zonder specifieke reden.

Het NOS Journaal in Amsterdam bood verslaggever Gerri Eickhof maandenlang gratis bier aan nadat hij de krant had gelanceerd met een tirade tegen het ontslag van Ajax-trainer Marco van Basten in 2009.

“Ik kan je vertellen dat ik daardoor zo’n twee maanden gratis bier heb gedronken in Amsterdam”, legt Eickhof uit in een interview met NU.nl.

In de rest van het land heeft hij door zijn tirade geen problemen veroorzaakt. “Dit is zonder twijfel niet het geval. Ik heb een zwak voor Feyenoord in mijn hart, ondanks dat ik altijd wens dat Ajax de competitie wint.”

Het was Van Basten die in mei 2009 door Ajax werd ontslagen, na een somber seizoen waarin de club onder meer door FC Volendam werd uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi.

Gerri Eickhof Relatie
Gerri Eickhof Relatie

Direct na de persconferentie waarin het vertrek van Van Basten werd toegelicht, gaf Eickhof een update over de huidige stand van zaken van de club. Ondanks dat hij die dag niet zou werken.

You may also like...