Gakpo Afkomst | Cody Mathès Gakpo, een vleugelspeler voor PSV Eindhoven van de Eredivisie en het Nederlands elftal, is een Nederlandse profvoetballer die speelt voor de club en het nationale team.

Gakpo Afkomst
Gakpo Afkomst

Cody Mathes Gakpo is naar voren gekomen als een heldere nieuwe ster aan het firmament, en de wereld merkt dit op. Een PSV Stratum-jongen die al vanaf zijn zevende bij de club werkt.

Hij maakte zijn weg naar de A-selectie na een reeks wissels en werd uiteindelijk een vast lid van de ploeg. De aanvaller, die pas 20 jaar oud is, leeft de droom na van alle jongens van wie hun jeugdplannen zijn afgebroken.

“Inwoner zijn van Eindhoven voegt natuurlijk een extra dimensie toe aan het spelen in het Philips Stadion”, zegt Scheepers, die een schat aan professionele ervaring heeft (47). Bij PSV, zegt hij, ‘heb je misschien wat meer gunfactor, maar uiteindelijk telt alleen de prijs.’

Scheepers stapte vlak voor het seizoen waarin Gakpo lid werd van de club in als trainer bij PSV. Ze hadden elkaar al regelmatig ontmoet tijdens het voetbalseizoen 2007-2008, toen ze nog bij de F’jes speelden.

Het was al een jongen die altijd al vooruit wilde voetballen en die de wens had om te scoren. Hij straalde geluk uit en had het vermogen om de rest van de groep op de best mogelijke manier te activeren.

Gakpo Afkomst
Gakpo Afkomst

Cody heeft veel te bieden, zowel fysiek als mentaal, zoals al bleek bij zijn aanwerving. We werden dat jaar kampioen met de E’tjes, ik meen met in totaal 280 goals in het proces. Cody verdiende meer dan honderd dollar en ging gewoon door.”

Het voetbalwonder komt uit een bekende voetbalfamilie. Hij stond ingeschreven bij de amateurrubriek van FC Eindhoven door zijn moeder Ank Gakpo en vader Johnny, voor wie Ank Gakpo wedstrijdverslagen schreef in de jeugdgids van FC Eindhoven.

Dat deed ze later ook in de PSV-duels van haar zoon. De geschriften zijn nog steeds te vinden in de meest afgelegen en ontoegankelijke hoeken van het PSV-terrein.

In het geval van de ODC E1-PSV E2-wedstrijd op 23 februari 2008, die mede dankzij twee goals van Gakpo in een 3-7 gelijkspel eindigde, is dit een voorbeeld.

Het was zijn voormalige teamgenoot Mats Grotenbreg (nu 21 en spelend voor Jong Vitesse) die de grote scorer was en in totaal drie doelpunten maakte. Roel van Linschoten en Ruud van Breemen maakten de andere twee doelpunten voor de gastheren.

Van Linschoten, geboren in Lieshout, is nu college football-speler in de Verenigde Staten, terwijl Van Breemen (die net als Gakpo werd geboren op 7 mei 1999) lid is van de eerste divisie van de Nederlandse voetbalcompetitie, DBS .

Ook spreekt hij ruimer in het artikel in ELF Voetbal nummer 2 over de sportieve achtergrond van zijn ouders en over zijn zelfstandig leven. Ook vertelt hij over zijn twee broers, oud-trainers en andere mensen in zijn directe omgeving die als inspiratiebron hebben gediend.

Gakpo Afkomst
Gakpo Afkomst

Tony Adams, Bram Nuytinck, Alireza Jahanbakhsh en Matus Bero, evenals de Peruaanse internationals van FC Emmen en het Nederlandse talent van FC Barcelona, ​​Xavier Mbuyamba, staan ​​allemaal in de nieuwe uitgave van ELF Voetbal, die nu te koop is. .

You may also like...