Gabriel Clemens Lengte | Gabriel Clemens is een professionele darter uit Duitsland die deelneemt aan evenementen die worden georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC).

Gabriel Clemens Lengte
Gabriel Clemens Lengte

Zoals de ‘Duitse reus’ het uitdrukte, werd de loop voor hem op maat gemaakt volgens zijn exacte specificaties. Hij werkte uitgebreid samen met het team van ontwerpers van Target om ervoor te zorgen dat de loop geschikt was voor zijn speelstijl. Zijn Gen 1-pijltje is het resultaat van dit proces.

Het ontwerp van de loop, die voor 90 procent uit wolfraam bestaat, wordt bepaald door de manier waarop Gabriel zijn pijl vasthoudt. Het heeft een taps toelopende snit en combineert radiale groeven aan de achterkant met nano-grip-technologie aan de voorkant, wat resulteert in een grip en gevoel dat echt uniek is.

Extra maatwerk omvat Target’s revolutionaire Storm Nano Tip, een speciaal ontworpen en volledig machinaal bewerkte punt die vluchtafbuigingen vermindert en de beste vingergrip biedt in een lichtgewicht pakket.

De Gabriel Clemens Gen 1 dart is afgewerkt met een witte Pro Grip shaft en de kenmerkende Pro.Ultra No.6 flight, allemaal ontworpen door Gabriel Clemens.

German Giant” Gabriel Clemens is een Duitse professionele darter die sinds 2018 lid is van de Professional Darts Corporation (PDC) en vanwege zijn grote formaat ook wel de “German Giant” wordt genoemd.
Zijn eerdere ervaring bestond voornamelijk uit deelname aan nationale evenementen en de nationale competitie.

Naast het darten brengt hij zijn vrije tijd graag door met zijn verloofde, familie en vrienden. Wanneer je elk weekend deelneemt aan toernooien en andere evenementen, zoals Gabriel Clemens doet, lijdt je persoonlijke leven daaronder. Het resultaat is dat als hij vrije tijd heeft, hij er het beste van maakt!

Gabriel Clemens Lengte
Gabriel Clemens Lengte

Toen hij in 2017 de halve finale van de World Masters bereikte, miste Clemens matchdarts tegen BDO nummer één Mark McGeeney, waardoor hij voor het eerst de finale kon bereiken.

In januari 2018 kreeg hij een PDC Tour Card voor een periode van twee jaar. Uiteindelijk won hij de vierde dag van de Europese Q-School door in de finale de Nederlander Vincent Kamphuis met 5-3 te verslaan.

In zijn debuutseizoen op de tour bereikte hij de finale van het PDC Players Championship 11 van 2018, waar hij het opnam tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Hij eindigde als derde in het toernooi. Clemens miste twee match-darts die hem de overwinning zouden hebben bezorgd en werd verslagen met 5-6.

De prestatie van Clemens, die al de derde ronde van het Wereldkampioenschap had bereikt, was al de bekroning van zijn dartscarrière. Toen hij voor het eerst begon te spelen in 2001, was het gewoon als een recreatieve activiteit met vrienden in de plaatselijke taverne.

Hij begon meteen aan toernooien en won met de Kaiserslautern Darts Club respectievelijk de Duitse kampioenschappen in 2014 en 2017.

Clemens maakte al snel zijn opwachting op internationale podia. In 2017 schreef hij geschiedenis door de eerste Duitse speler te worden die de halve finales van de World Masters bereikte, het oudste grote toernooi dat nog steeds wordt gehouden op zijn oorspronkelijke locatie in de Britse kustplaats Bridlington, waar hij werd geboren.

Clemens verdiende van januari tot februari 2019 zijn brood als industrieel monteur in zijn geboorteplaats Saarland, in het westen van Duitsland. Om zich volledig aan het darten te kunnen wijden, nam de gekwalificeerde slotenmaker voor een bepaalde tijd verlof.

Gabriel Clemens Lengte
Gabriel Clemens Lengte

dat begon met een jaar en vervolgens werd verlengd tot twee jaar. Na het verslaan van titelverdediger Peter Wright in het PDC World Darts Championship in december 2020, werd hij de eerste Duitse speler in de geschiedenis van het toernooi die de Ronde van 16 bereikte. 4-3

Gabriel Clemens Lengte

175 cm

You may also like...