Free Souffriau Ziek | Free Souffriau is een Vlaamse actrice, zangeres, songwriter, stem- en musicalactrice die in tal van films te zien was. Free Souffriau, beter bekend onder haar artiestennaam ‘Mega Mindy’, heeft veel meegemaakt in haar leven.

Free Souffriau Ziek
Free Souffriau Ziek

Ongeveer 15 jaar geleden kreeg ze de diagnose lymfoom, dat werd ontdekt kort nadat haar relatie met Miguel Wiels begon op te bloeien.

Na acht maanden chemotherapie was er eindelijk goed nieuws: de kanker was met succes uitgeroeid. Toen, vijf jaar later, werd ze kankervrij verklaard, of, in haar eigen woorden, “sindsdien heb ik hetzelfde risico om kanker te krijgen als de rest van de algemene bevolking.”

Souffriau is nu aangesteld als ambassadeur van de Relay for Life-campagne, waardoor andere patiënten inspiratie kunnen putten uit haar ervaring.

De diagnose kanker kwam als een schok voor Free Souffriau, die toen net 24 jaar oud was. “Dat heeft een behoorlijke impact. Ik was al een tijdje hard aan het werk bij Studio 100 toen ik plotseling een ondraaglijke pijn in mijn linkerarm kreeg. Ik kon hem af en toe niet bewegen.

Mijn arts vermoedde dat ik leed aan kattenkrabziekte “Hij schreef antibiotica voor, wat natuurlijk niet hielp”, zegt de patiënte. In het begin van hun relatie hadden Free Souffriau en Miguel Wiels niet de gemakkelijkste tijd.

In 2004 werd ontdekt dat Free last had van een ernstige ziekte. Volgens Free heeft lymfeklierkanker zijn eindstadium bereikt.

Free Souffriau Ziek
Free Souffriau Ziek

Als James vraagt ​​of ze ooit spijt heeft gehad van haar daden jegens Miguel, antwoordt Free met een verrassende bekentenis: “Ik heb hem gezegd niet te blijven.” “Hij bleef echter naast mijn bed zitten.”

Eerder op de avond verraste Free Gert Verhulst, haar oude baas, met een prachtige vertolking van ‘The Sound of Music’, wat toevallig zijn favoriete nummer is.

Ze wilde hem bedanken voor alle hulp die hij en de rest van het Studio 100-team haar hadden geboden nadat ze de diagnose lymfoom had gekregen.

Gerts ogen tranen al van het praten over de ziekte van Free, maar naarmate het lied vorderde, begonnen de tranen te stromen. En het was niet alleen Gert die zijn mond niet meer kon houden; Jacobus had hetzelfde probleem.

Souffriau gebruikte haar engelachtige stem om haar baas bij Studio 100 te bedanken voor zijn attentheid. “Sommige mensen zullen je mijden als ze erachter komen dat je kanker hebt,” legde Souffriau uit.

“Anderen reageren op een verrassende manier, net als jij”, legt de zangeres uit. Naast jouw hulp kreeg ik hulp van Hans en het bedrijf. Als resultaat voerde Souffriau ‘The Hills are Alive’ uit ‘The Sound of Music’ uit voor Gert Verhulst, die de regen niet kon bedwingen.

Nu de zangeres weer in vorm is, kan ze terugkijken op een moeilijke tijd in haar leven. “Als zieke begrijp je dat er maar één uitweg is, en dat is vooruit.” Souffriau’s kijk op het leven is veranderd als gevolg van haar ervaring met kankerbehandelingen.

Free Souffriau Ziek
Free Souffriau Ziek

Het is voor mij mogelijk geweest om de ballast uit mijn leven te verwijderen als gevolg van een verandering in prioriteiten. Souffriau was zeer privé over haar ziekte en ze nam een ​​bewuste beslissing om het zo te houden. ‘Ik moest alleen zijn, en de tijd leek stil te staan ​​voor mij. Toen zei ik nog iets.’