Frank Boeijen Vrouw | Franciscus Johannes Maria (Frank) Boeijen is een zanger en gitarist uit Nederland. Zijn bekendste nummers zijn Kronenburg Park, dat gaat over een prostituee, Zwart Wit, dat gaat over de rassenmoord op Kerwin Duinmeijer in Amsterdam, en Twee gezichten, dat gaat over een persoon met twee verschillende persoonlijkheden.

Frank Boeijen Vrouw
Frank Boeijen Vrouw

Na 25 jaar in de muziekindustrie werd hij in 2005 erkend met de Edison Award voor zijn uitstekende bijdragen aan de muziekindustrie.

In januari brengt de Nijmeegse singer-songwriter Frank Boeijen een nieuw album uit, Palermo, dat op de 26e van dezelfde maand uitkomt. Daarna brengt Boeijen een eerbetoon aan de liefde. Voor het eerst zingt hij ook een nummer van zijn held Bob Dylan, een primeur voor hem.

Ondanks dat Frank Boeijen een bekende zanger is die door de jaren heen op een mooie, dromerige en poëtische manier over de liefde heeft gezongen, deelt hij zelden details over zijn persoonlijke gevoelens in interviews.

In de jaren negentig leverde zijn huwelijk met de Britse televisiepresentator Amanda Redington veel sappige verhalen op voor de roddelpers. Sindsdien heeft hij, wanneer hij geconfronteerd wordt met directe vragen, zijn liefdesleven omgedraaid.

Boeijen, die met het lied ‘Zwart Wit’ over de dood van Kerwin Duinmeijer een van de mooiste protestliederen ooit in de Nederlandse taal schreef, blijkt nog steeds een man te zijn die zich met hart en ziel voor zijn zaak inzet.

Daarnaast is hij een vlotte prater die in drie uur de hele wereldproblemen kan samenvatten. Vanuit Amerika reizen we onder meer naar Birma, de Arabische wereld en Nederland.

Frank Boeijen Vrouw

Zijn toewijding gaat volgens hem terug tot in zijn kindertijd. Hij groeide op in een volksbuurt in Nijmegen, als jongste van tien kinderen in een gezin van tien kinderen. Dat hij in hart en nieren een sociaal-democraat is, heeft hij tijdens het gesprek meerdere keren gezegd.

Als singer-songwriter presteert Boeijen volgens een formule die al 33 jaar voor hem werkt: begin om acht uur ‘s ochtends in plaats van één uur ‘s ochtends als je boven de mensen op moet schreeuwen. de bar, en liefst alleen in de eerste helft van het jaar als singer-songwriter in theaters.

Vanaf augustus is hij van plan stilletjes nieuwe liedjes te schrijven, te reizen en tijd door te brengen in Frankrijk, waar hij een huis heeft dat hij al twaalf jaar in bezit heeft en onlangs heeft verkocht.

Door Corona stond hij ineens weer op de grote poppodia; in een zaal als 013 in Tilburg, waar normaal drieduizend mensen passen, kun je altijd 450 mensen op anderhalve meter van elkaar kwijt om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

In Natura was de eerste van drie In-albums die in 1986 door FBG werden uitgebracht, en het was de eerste van een trilogie van albums. FBG keerde terug naar hun roots met de toevoeging van nieuwe gitarist Ger Hoeijmakers, met minder synthesizers en af ​​en toe een saxofoon en percussie om het geluid af te ronden.

Ze verruilden ook clubs voor theaters, wat ongebruikelijk was op het moment van de uitwisseling. Welkom in Utopia en Dans In Slow Motion voltooiden de laatste twee delen van de trilogie.

Met de hit Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, een ballad over omgaan met het verlies van een dierbare, kende 1990 een vliegende start.

Het jaar daarop vierde FBG hun tienjarig jubileum door Hier komt de storm uit te brengen, een live-retrospectief met de toegevoegde bonus van nieuwe studiotracks, waaronder het Bob Dylan-tribuut Robert Zimmerman, dat in hetzelfde jaar werd uitgebracht.

Frank Boeijen Vrouw
Frank Boeijen Vrouw

Daarna volgde een lange tournee die eindigde op 30 maart 1991. Daarna werd FBG ontbonden omdat Boeijen vond dat de groep de grenzen van haar mogelijkheden had bereikt.

You may also like...