Francis Hoenselaar Relatie | Francisca Hoenselaari is een voormalig professioneel darter uit Nederland die nu met pensioen is. Ze kreeg de bijnaam “The Dutch Crown” vanwege haar Nederlandse afkomst.

Francis Hoenselaar Relatie
Francis Hoenselaar Relatie

Hoenselaar was in 2009 de British Darts Organization Women’s World Darts Champion en versloeg Trina Gulliver in de finale. Ze wordt beschouwd als een van de beste vrouwelijke darters ter wereld. In de vijf voorgaande jaren was ze als tweede geëindigd na Gulliver, en elke keer was ze verslagen door de Engelsman.

Hoenselaar is geboren in Nederland en heeft vijftien keer het Nederlands kampioenschap gewonnen. Ze maakte haar internationale debuut voor Nederland in de WDF World Cup in 1991.

Ze won de titels van het dames enkelspel op de Europa Cup in 1996, 2004 en 2010, evenals de titel van het WK dames enkelspel in 2001. Na het WK van 2011 Cup, was ze van plan terug te treden uit het Nederlands Elftal.

Haar meest opmerkelijke prestaties zijn waarschijnlijk het winnen van de Bavaria World Darts Trophy in 2004 en drie overwinningen op het Winmau World Darts Championship. In de finale van het toernooi van 2008 versloeg ze Anastasia Dobromyslova.

Ze was de nummer één van de wereld in 2001 en 2003 en heeft het grootste deel van haar carrière op de tweede plaats gestaan ​​achter Trina Gulliver, die ze verschillende keren heeft verslagen.

Het enige kampioenschap dat haar lange tijd was ontzegd, was een overwinning op het Lakeside Wereldkampioenschap in Frimley Green, die ze het jaar daarvoor had gewonnen.

Francis Hoenselaar Relatie
Francis Hoenselaar Relatie

Daarvoor bereikte ze de finale van het WK 2007, toen ze dichter bij het winnen van de titel kwam dan ooit tevoren, totdat ze verloor van Trina Gulliver in de laatste en cruciale set van de laatste etappe. Sinds 2004 heeft ze vier finales op rij verloren van de ‘Golden Girl’, de meest recente in 2007.

2009 was het jaar waarin het eindelijk zover was: in de zesde ontmoeting van de twee oude rivalen in de WK-finale wist de Nederlandse zegevieren in de finale en daarmee haar eerste WK-titel binnen te halen. Naar aanleiding van haar optreden werd de Nederlandse gevraagd om deel te nemen aan de PDC Grand Slam of Darts.

Daar werd ze in een moeilijke groep getrokken en viel ze tegen Raymond van Barneveld, John Part en Kevin Painter, die allemaal vier beenoverwinningen hadden. In 2010 kreeg Hoenselaar geen plaatsing voor de World Cup en nam het in plaats daarvan op tegen Trina Gulliver, die ze versloeg met 2-0.

In 2010 ging ze door naar de finale van de World Masters en de Zuiderduin Masters, waar ze tweede werd. Ze verloor echter de kwalificatie voor het WK. Haar meest recente toernooi was het Isle of Man Open 2012, waarmee ze de overwinning mee naar huis nam.

Daarna kondigde ze haar pensionering aan vanwege de hardnekkigheid van de verwondingen die ze had opgelopen.Hoenselaar deed als ongeplaatste speelster mee aan de Wereldkampioenschappen Dames 2010 en in de eerste ronde werd ze opnieuw geëvenaard tegen Gulliver.

Gulliver won met een score van 2 sets tot 0 en won haar negende wereldkampioenschap. Als gevolg hiervan kwalificeerde Hoenselaar zich niet voor het Wereldkampioenschap Dames 2011 of 2012.

Francis Hoenselaar Relatie
Francis Hoenselaar Relatie

Ondanks het feit dat ze sinds de Women’s Isle Of Man Open 2012, die ze won, niet meer aan een wedstrijd had deelgenomen, werd ze in augustus 2014 tot kampioen gekroond. In de nasleep van chronische blessures heeft Hoenselaar haar afscheid van de wedstrijd aangekondigd.