Franc Weerwind Vrouw | Frank Weerwind is op dit moment burgemeester van Almere, maar wordt binnenkort benoemd tot minister voor Rechtsbescherming bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Franc Weerwind Vrouw
Franc Weerwind Vrouw

Weerwind is geboren in Amsterdam en opgegroeid in de buurt van Nieuw-Vennep. Hij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en was leerling van de toenmalige kroonprins Willem Alexander, met wie hij een hechte vriendschap ontwikkelde. In het verleden heeft Weerwind zich altijd aan het fatsoen gehouden om geen openbare opmerkingen te maken over dergelijke zaken.

Na een korte periode als adjunct-gemeentesecretaris te Leiderdorp, werd hij een jaar later benoemd tot gemeentesecretaris van Wormerland. In 2004 werd hij gekozen tot burgemeester van Nieuwe Niedorp en in september 2009 tot burgemeester van Velsen.

Omdat hij zijn Surinaamse afkomst nooit heeft verworpen, was hij in 2008 een van de stichtende leden van de Stichting Vriendschapsbanden Nederland Suriname, die nu nog steeds actief is.

De minister voor Rechtsbescherming is in wezen verantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben met het recht en het gerechtelijk apparaat als geheel. Dit geldt onder meer voor instellingen als de Raad voor de Rechtspraak, de Raad voor de Kinderbescherming en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Verkeersboetes worden uitgevaardigd door laatstgenoemde uitvoerende instantie, die bekend staat als de afzender van verkeersboetes. Ook zal Weerwind in de nabije toekomst verantwoordelijk zijn voor het sanctiebeleid in gevangenissen en tbs-klinieken. Onder zijn toezicht staan ​​ook het opzetten van slachtofferhulpprogramma’s, juridische hulp en het borgen van individuele informatie.

Weerwind was een graag geziene burgemeester van Velsen omdat hij tijdens zijn ambtsperiode bruggen wist te slaan tussen mensen uit verschillende delen van de gemeenschap.

Zijn betrokkenheid bij mensen, bedrijven en andere organisaties was enorm en werd zeer gewaardeerd. Tijdens een werkbezoek aan de IJmuider Courant werd hij in de leeuwenkuil geworpen en de volgende dag gedwongen een stuk voor de krant te schrijven. Hij deed geen poging om zich bekend te maken, en hij deed dat met enthousiasme.

Franc Weerwind Vrouw
Franc Weerwind Vrouw

Het jaar daarop verhuisde hij naar de veel grotere gemeente Almere. Dat kwam in Velsen niet als een verrassing, maar viel toch tegen.Volgens voormalig Kamerlid Kathleen Ferrier markeert de benoeming van Weerwind tot minister van Rechtsbescherming een keerpunt in het leven van veel Nederlanders met een migrantenachtergrond.

“Ik krijg een groot aantal felicitaties per sms van de Surinaamse gemeenschap. Voor onze Indonesische en Antilliaanse broeders en zusters is deze benoeming echter uiterst cruciaal als ze zich voorbereiden om naar ons koninkrijk te reizen. Als we geen predikant van origine hebben gehad in een voormalige kolonie voor bijna 120 jaar, wat zou de verklaring kunnen zijn?

Franc Weerwind had al geschiedenis geschreven als eerste zwarte burgemeester van een grote stad in Nederland voordat hij werd gekozen. Obama van Almere, een verre nazaat van Surinaamse slaven, is inmiddels verheven tot minister. “We hebben de indruk dat we meedoen vanwege deze benoeming. “Dit geeft me enige hoop.”

Als ik denk aan vrouwelijke politici die ik bewonder, is Catharina Dales de eerste die naar me toekomt. Als directeur was zij verantwoordelijk voor het op orde brengen van een sociale dienst. Later werd zij benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Er bestond een relatie tussen haar en Elizabeth Schmitz, die ook politica was en voormalig burgemeester van Haarlem. Deze vrouw was onverschrokken en had de moed om op te komen voor waar ze in geloofde. Haar interacties met de media zijn legendarisch geworden.

Ik zie haar nog steeds in een rolstoel zitten, een grote tas op haar schoot en die grote gespen aan de banden van haar rolstoel. Ze werd lastiggevallen door de media en die tas werd heen en weer doorgegeven, waardoor een heel camerateam werd afgeschrikt.

Franc Weerwind Vrouw
Franc Weerwind Vrouw

Of dat ze het lef had om Kamerleden tijdens debatten te vertellen dat ze hun vragen niet beantwoordde en dat ze zich moesten schamen dat ze ze stelden. Dit was iets waar ze bekend om stond. Ze is een vrouw van ongelooflijke kracht, energie en integriteit.

You may also like...