Blogs Trending

Flemming Zanger Leeftijd

Flemming Zanger Leeftijd | Flemming Viguurs is een Brabantse geboren en getogen in ‘S-Hertogenbosch.Flemming ‘Freddie’ Viguurs kreeg de naam Flemming ‘Freddie’ Viguurs van zijn ouders, die grote fans zijn van de Britse rockband Queen.

Flemming Zanger Leeftijd
Flemming Zanger Leeftijd

Bij zijn geboorte noemden zijn ouders hem Flemming ‘Freddie’ Viguurs ter ere van de band Queen. Het kreeg deze naam ter ere van de legendarische Freddie Mercury.

FLEMING is een bijzondere jongen die geboren is om kunstenaar te worden. Hij heeft een buitengewone stem en hij heeft een brandend verlangen om te slagen.

Wellicht ken je hem van de radiohit Miss You van Tungevaag, Marf en Sick Individuals, waarop hij de leadzang zong. Na het uitbrengen van een Engelstalig album in 2019 is het nu tijd om de overstap naar het Nederlands te maken met de release van Amsterdam, wat een zeer prettig album is om naar te luisteren.

Dit is wat hij te zeggen had over waar dit nummer vandaan kwam: ‘Ik heb dit nummer geschreven met Marcus in de auto op weg naar een schrijfsessie in Amsterdam.’

Door het hele nummer heen hoor je de relaxte sfeer. Een bijzondere en inspirerende plek voor mij, ondanks mijn Bossche afkomst, is Amsterdam.’
Flemming begon zijn activiteiten in 1997.

Flemming Zanger Leeftijd
Flemming Zanger Leeftijd

De Search EP, het jaar daarop uitgebracht onder de naam Lemming, was de eerste release van de band. Flemming krijgt veel positieve feedback op de cd, wat ertoe leidt dat hij wordt uitgenodigd om op te treden op het London Calling festival in Paradiso, Amsterdam.

Na hun optreden op Noorderslag ’99 tekent de band een platencontract bij de Warner Music Group. Omdat de naam Lemming al in gebruik lijkt te zijn, gaan de heren onder de opgegeven naam Flemming door het leven.

Flemming neemt zijn debuutalbum op met Tom Pintens, die debuteert als producer. In juli 2000 ligt Flemming in de winkels, twee maanden later gevolgd door de single ‘Name’.

In 2001 keerde de band terug naar Noorderslag en in mei van dat jaar kwam de single ‘Starry Night’ uit, die werd opgenomen in samenwerking met het Concertgebouworkest en Robert Kirby.

In 2002 brengt Flemming zijn tweede studioalbum uit. ‘Old Boys’, een duet met Birgit, werd in de zomer van 2003 uitgebracht op de single ‘Old Boys’. Zoals Rutger uitlegt, waren we op zoek naar het Nick Cave meets Kylie Minogue-effect, maar we hebben het niet gevonden.

Wij zijn ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat.Op donderdagavond is hij te zien in het televisieprogramma RTL Late Night, gehost door Humberto Tan, en wordt hij door journalisten van kranten en publicaties als ‘plat’ bestempeld.

De populariteit van Flemming Viguurs uit Vught groeit met de dag. ‘Digital Age’, de single van de 19-jarige zangeres, schoot in slechts vier dagen na de release de top tien van de iTunes-hitlijst binnen.

Een maand geleden werd Flemming op YouTube ontdekt door de Australische producer en songwriter Adrian McPhee, die sindsdien zijn manager is geworden.

Specifiek, “hij was op zoek naar een jongere met de stem van zanger Ed Sheeran en het uiterlijk van Justin Bieber”, legt Flemming uit. “Er waren meer kandidaten dan vacatures, en ik heb geluk gehad.”

Flemming Freddie Viguurs, om hem voluit te noemen, is de leadzanger van de Brabantse band ‘Baby Blue’, die het afgelopen seizoen op een aantal festivalpodia stond.

De Vughtenaar is vernoemd naar de zanger van de Engelse rockband Queen, Freddie Mercury. “Mijn vader en moeder hebben elkaar ontmoet na een concert van Queen”, herinnert Flemming zich over de eerste ontmoeting van zijn ouders.

Flemming Zanger Leeftijd
Flemming Zanger Leeftijd

Mijn tweede naam past goed bij mij. “Ik luister naar muziek als ik wakker word en als ik ga slapen.”

Flemming Zanger Leeftijd

28 Years

You may also like...