Familie Neve Steenrijk Straatarm | TV-kijken De twee families die gisteravond in het SBS-programma Steenrijk, Straatarm te zien waren, hebben alleen maar positieve reacties uit Nederland gekregen.

Familie Neve Steenrijk Straatarm
Familie Neve Steenrijk Straatarm

“Respect voor beide families”, staat er op sociale media en dat klinkt goed. Voor een week in Steenrijk, Straatarm, wisselen twee families met totaal verschillende financiële omstandigheden hun huis, budget en manier van leven uit.

Zoals gebruikelijk zorgt de show ook deze week voor veel commotie onder kijkers op Twitter. De nadruk ligt dit keer echter vooral op de positieve energie die de gezinnen uitstralen.

In vergelijking met Joey, Charlotte en hun dochter Pien uit Sas van Gent in Zeeland, die financieel niets te klagen hebben en rondkomen van zo’n tweeduizend euro per week, hebben Claudia, Paul en hun dochter Melany uit Spijkenisse niets te klagen .

Het is noodzakelijk dat ze elk dubbeltje draaien en elke week zeventig euro beschikbaar hebben om uit te geven vanwege schulden die zijn ontstaan ​​terwijl Paul dakloos was voordat hij Claudia ontmoette.

Daarom kan het feit dat gezinnen nu een week lang moeten afzien van hun normale manier van leven, veilig worden omschreven als een belangrijke overgang.

Familie Neve Steenrijk Straatarm
Familie Neve Steenrijk Straatarm

In de aflevering van gisteravond gaat de familie Neve terug naar hun roots om zichzelf te vinden. Het gegoede gezin moet rondkomen van slechts 70 euro per week, terwijl ze normaal duizenden euro’s per week zouden uitgeven aan lekker eten en mooie dingen als ze niet op het programma stonden.

De familie Kant, die de afgelopen jaren een moeilijke periode heeft doorgemaakt, is dan ook dankbaar voor hun nieuwe hoofdverblijf in de mondaine Gentse wijk Sas van Gent.

Moeder Claudia was bijvoorbeeld lange tijd alleen geweest toen ze opnieuw verliefd werd en ze nam de beslissing om alles op te geven voor haar hervonden geluk.

Paul, die toen dakloos was, werd zonder nadenken door haar opgenomen. Claudia, aan de andere kant, kon het niet schelen en besloot hem in haar leven op te nemen, met schulden en al. Dit betekent echter dat ze nu elk dubbeltje zullen moeten omdraaien.

Niet alleen de families zelf hebben zich vermaakt tijdens het programma, de aflevering heeft ook veel positieve reacties gekregen van de kijkers.

Ze zijn het er allemaal over eens dat de families ‘extreem sympathiek’ zijn, en Steenrijk, Straatarm werd al snel een trending topic op Twitter. Joey, Charlotte en dochter Pien, evenals Paul, Claudia en dochter Melany, konden een groot aantal bewonderaars oogsten.

De laatste aflevering van Steenrijk, Straatarm werd goed ontvangen door de kijkers. Door hun vrolijke houding maakten zowel Vera, een alleenstaande moeder, als Wendy en Niek, die als ‘rijk’ worden beschouwd, een uitstekende indruk op het publiek.

Vera, de moeder, is een paar jaar geleden gescheiden en werkt nu parttime om voor haar drie kinderen te zorgen.

Familie Neve Steenrijk Straatarm
Familie Neve Steenrijk Straatarm

Het is duidelijk dat ze haar best doet, maar vooral duidelijk is dat de kinderen regelmatig complimenten krijgen ‘omdat ze een fiets uit de kringloopwinkel halen’. “Ze worden van tijd tot tijd gepest”, zegt Vera. Als moeder breekt je hart daardoor.”