Esmee Kortekaas Ouders | Nadat op oudejaarsavond een basketbalveld aan de Melchior Treublaan in Leiden verlaten werd aangetroffen, werd Esmee Kortekaas dood achter het veld aangetroffen. De verdachte van moord, of doodslag, en ontucht op het meisje wordt onder streng toezicht gehouden. Esmee kent hem uit een eerdere relatie.

Esmee Kortekaas Ouders
Esmee Kortekaas Ouders

Woensdagavond ontdekte de politie de elektrische fiets van de gesneuvelde Esmee Kortekaas. In de Leidse wijk Van Riebeeckhof stond de elektrische fiets, die voor een huis geparkeerd stond.

Volgens de autoriteiten is de fiets van Esmee omdat het framenummer correct op de fiets staat. Na een tip kon de politie de motor opsporen. Op dit moment wordt er in de omgeving onderzoek gedaan om te bepalen wanneer de fiets onbeheerd is achtergelaten. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen geven over het incident.

In de tussentijd onderzoekt de politie sporen van de fiets in een portiek in de buurt van de plaats delict. Een woordvoerder kon geen aanvullende informatie geven over het onderzoek. Na een tip kon de politie de motor opsporen. Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft de politie in totaal honderd tips ontvangen.

Het lichaam dat op oudejaarsavond is gevonden op een sportpark aan de Melchior Treublaan in Leiden blijkt volgens de politie dat van een 14-jarig meisje te zijn. Dat heeft de politie een paar dagen geleden bekendgemaakt. Esmee, een 14-jarig meisje, zou de ware zijn. Volgens bronnen op Boevennieuws.pro is ze vermoord door haar turnleraar, Olivier van de G.

Esmee’s gymnastiekleraar is volgens de familie van het slachtoffer gearresteerd en beschuldigd van moord. Het gaat over Olivier van de G., en het gaat over hem. Hij is werkzaam als turnleraar en sportinstructeur in onder meer Sportcenter Ramdas en Stichting Gymsport Leiden.

Wat hem ertoe bracht om op 30 november contact met Esmee op te nemen en wat tot haar dood leidde, zijn op dit moment beide onbekend. Volgens haar familie was Esmee een lieve jongedame die graag op haar paard reed. In november had ze net haar 14e verjaardag gevierd.

Ondanks dat de hoofdverdachte van de moord op Esmee Kortekaas momenteel in de gevangenis zit, blijft hij de aantijgingen tegen hem ontkennen. Daarom hebben de speurders opnieuw een getuigenverzoek gedaan.

Ze zijn op zoek naar de persoon die de fiets van het meisje heeft weggegooid en hebben iedereen in Leiden die bewakingscamera’s heeft gevraagd de beelden te bewaren en over te dragen aan de autoriteiten.

Esmee Kortekaas Ouders
Esmee Kortekaas Ouders

Ondanks dat de fiets van Esmee nog steeds vermist werd, werd deze onlangs ontdekt op het Van Riebeeckhof in Leiden, dankzij een oproep in het zoekprogramma Opsporing dat op de Nederlandse televisie werd uitgezonden.

De rechercheurs hebben een nieuwe getuigenoproep gedaan om de persoon op te sporen die de fiets op de parkeerplaats heeft achtergelaten. Dat de hoofdverdachte met de fiets is gesignaleerd, zal zeer moeilijk te ontkennen zijn als dit wordt aangetoond. Omdat er al ander belastend materiaal is ontdekt en tegen de verdachte wordt gebruikt.

Over de zaak van Esmee Kortekaas, die werd vermoord toen ze nog maar 14 jaar oud was, is het in Nederland nog steeds mogelijk om de rust te bewaren. Naar aanleiding van de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat getuigen en tips zocht in verband met de vermiste fiets van Esmee, kwamen honderden aanwijzingen binnen. Een van de suggesties leidde woensdagavond tot een doorbraak.

De politie ontdekte het stalen ros in een straat in Leiden-Noord, ongeveer vier kilometer van waar Esmee dood werd gevonden en vijf kilometer van waar ze voor het laatst is gezien. Esmee was al vijf kilometer vermist toen het paard werd ontdekt.

Esmee’s middelbare school, De Delta, heeft woensdag via een brief aan alle leerlingen van de school alle klasgenoten van het meisje op de hoogte gebracht van haar overlijden. Esmee Kortekaas, een oud-leerling van mij, is tot onze grote teleurstelling plotseling onverwachts overleden.

Onze gedachten en gebeden zijn in de eerste plaats bij de ouders, familie en naasten van de slachtoffers. Het spijt ons ten zeerste dat deze jonge , mooie, en actieve student is niet meer onder ons.” Voor kinderen die het nodig hebben, heeft de school dinsdag een tijd ingepland waarop ze onder toezicht van hun mentoren hun verdriet kunnen uiten.

Esmee Kortekaas Ouders
Esmee Kortekaas Ouders

Ook is de herdenkingskamer van Esmee ingericht, waar leerlingen in de gelegenheid worden gesteld hun medeleven te betuigen door het ondertekenen van het condoleanceregister.

You may also like...