Epke Zonderland Kinderen | Epke Jan Zonderland RON is een Nederlandse turnster die een gouden medaille won op de Olympische Zomerspelen 2012 in de hoge balk. Hij nam deel aan vier Olympische Spelen en won drie Wereldkampioenschappen op de hoge balk, in de Wereldkampioenschappen 2013, 2014 Wereldkampioenschappen en 2018 Wereldkampioenschappen, en werd de eerste man die deze prestatie op het apparaat volbracht.

Epke Zonderland Kinderen
Epke Zonderland Kinderen

“The Flying Dutchman” is de bijnaam die aan hem is gegeven.Epke Zonderland uit Nederland, Olympisch kampioen turnen, is voor de tweede keer vader geworden. Volgens het Instagram-account van de atleet werd de jongen op 1 april geboren en kreeg hij de naam Jan.

Epke zal eind 2020 het goede nieuws delen met haar volgers op Instagram, zoals te zien is op onderstaande foto: “We zijn dolgelukkig en verheugd dat ons kleine kind een grote broer wordt!” zei de moeder.

Zijn management meldt aan Shownieuws dat het goed gaat met moeder en kind en dat ze ernaar uitkijken om vroeg in het nieuwe jaar een nieuw gezinslid te verwelkomen. Bert, hun zoon, is inmiddels twee jaar oud.

Het stel wisselde in 2016 de huwelijksgeloften uit. Het leven van de turnster is radicaal veranderd na de geboorte van hun eerste kind, zo onthulde hij vorig jaar aan Shownieuws, en dat gesprek kun je bekijken in de video hierboven.

Turner Epke Zonderland eist zijn rol als vader weer op. Woensdag maakte de 34-jarige atlete op Instagram bekend dat zijn vrouw Linda Steen hun tweede kind samen verwacht.

Aan de hand van een foto van hemzelf, zijn vrouw en hun zoon Bert schrijft Epke: “Zo blij en dankbaar dat ons kleine kind een grote broer wordt”.In september 2016 stapten de turnkampioen en zijn vaste partner Linda in het huwelijksbootje. Bert werd anderhalf jaar later geboren.

Epke Zonderland Kinderen
Epke Zonderland Kinderen

In 2007 nam hij deel aan zowel de Europese als de Wereldkampioenschappen in de bokssport. Op de Europese kampioenschappen in Amsterdam eindigde hij als zesde in de individuele allround (IAA), de hoogste finish ooit door een Nederlandse turnster in de geschiedenis van de sport.

De bronzen medaille op de parallelle staven werd verdiend in dezelfde kampioenschappen als de gouden medaille op de parallelle staven. Op het WK in Stuttgart eindigde Zonderland als vierde op de rekstok, waarmee hij zich kwalificeerde voor de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking.

Zonderland doet mee aan de rekstok tijdens de Spelen van Peking. Later dat jaar won hij in Glasgow zijn tweede WK-evenement, dit keer in de rekstok.

Na zich te hebben geplaatst voor de finale van de hoge lat in Peking, eindigde Zonderland in 2008 als zevende in de finale in Peking.

Op het WK 2013 in Antwerpen, Zonderland, werd hij de eerste Nederlander die de wereldtitel won. Daarna deed hij een dubbele combo van Cassina-Kovacs gevolgd door Kolman-Gaylord 2 voordat hij afsteeg met een vastzittende dubbele draaiende dubbele layout-afsprong.

Epke Zonderland Kinderen
Epke Zonderland Kinderen

Tijdens het EK 2014 in Sofia, Bulgarije, won Zonderland voor de tweede keer op rij de landstitel in het hoogrek. Ook in China wist hij met succes zijn wereldtitel te verdedigen tijdens de Wereldkampioenschappen Gymnastiek 2014 in Nanning.