Elodie Verweij Leeftijd | Elodie is de politiek directeur van Jinek. Ze vindt het heerlijk om het Binnenhof te bezoeken en met haar coffee-to-go-beker in de hand door de gangen van Den Haag te slenteren.
Elodie werkt als Chef Politiek voor een dagelijkse talkshow die wordt uitgezonden op de commerciële zender RTL4 in Nederland.

Elodie Verweij Leeftijd
Elodie Verweij Leeftijd

Naast mijn werk in het atelier in Amsterdam werk ik ook bij de Tweede Kamer in Den Haag. Elke dag ben ik achter de schermen bezig geweest met het regelen en informeren van de gasten van de dag, variërend van virologen en artsen tot ministers en parlementsleden.

Daarnaast kreeg ik te maken met de landelijke verkiezingen die in maart van dit jaar plaatsvonden. De belangrijkste verandering was dat we geen publiek meer konden ontvangen in de talkshow en dat ik talloze keren werd getest.

Ik weet zeker dat ik het gevoel van een stokje in mijn neus nooit zal vergeten. En! Ik geloof dat ik een van de weinige mensen ter wereld ben die nog nooit voor werk heeft deelgenomen aan een Zoom-bijeenkomst.

Talkshowredacteur Elodie Verweij heeft Eva Jinek gevolgd van de publieke omroep naar de commerciële omroep RTL nu ze is overgestapt van de publieke omroep.

Elodie baarde veel opzien toen ze VVD’er Han ten Broeke beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Haagse politieke milieu.

De naam Elodie Verweij zal bij de meerderheid van de bevolking niet direct in je opkomen. In politiek Den Haag daarentegen is ze bekend en berucht.

Elodie trok als VVD-medewerker de aandacht van haar hele partij, inclusief die van premier Mark Rutte, toen ze collega Han ten Broeke beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens het VVD-Kamerlid was dit onjuist en hadden de twee een relatie met elkaar.

Elodie Verweij Leeftijd

Elodie Verweij heeft zelf aangegeven niet formeel te willen reageren op haar communicatie met Rutte. Het destijds betrokken prominente VVD’er werd eind vorig jaar op verzoek van HP/De Tijd opnieuw door haar benaderd.

“Ik had een gesprek met Elodie”, schrijft de VVD’er in een sms. Vooralsnog kan ik alleen maar bevestigen dat Rutte in de loop van het onderzoek een kort gesprek heeft gehad met Elodie. Het doel van dat gesprek was om zijn menselijke betrokkenheid te demonstreren. Daar ben ik me natuurlijk van bewust.”

Elodie zorgde vorig jaar voor opschudding op het Binnenhof toen ze de affaire tussen GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff en partijvoorzitter Marjolein Meijer aan het licht bracht, waardoor er een breuk ontstond tussen de twee vrouwen.

Hierna hebben zowel Rik als Marjolein het besluit genomen om af te treden. Volgens Elodie zette haar speurwerk haar op de radar van Eva Jinek en bood de presentator van de talkshow haar afgelopen zomer een functie aan als ‘hoofdredacteur politiek’. ‘Nog even een transfernieuws:

ik ga met Eva Jinek verhuizen naar RTL!’ Elodie tweette onlangs om aan te geven dat alles soepel verliep.Onzekerheid rond deze verklaring, vooral omdat de direct betrokken VVD-prominente erop staat persoonlijk geïnformeerd te worden door Elodie Verweij ten tijde van het bezoek van een VVD-medewerker aan Torentje van Rutte, hetgeen recentelijk ook door Verweij is bevestigd.

Zoals de sms van eind 2018 duidelijk maakt, heeft de VVD-medewerker een bezoek gebracht aan het Torentje van Rutte.

In een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) stelt premier Rutte dat hij Elodie Verweij nooit heeft gesproken, in welke setting dan ook, inclusief maar niet beperkt tot het Torentje.

RVD-directeur Sierk Nawijn stelt na overleg met Rutte, enigszins cryptisch, dat “het gesprek waarnaar u verwijst nooit heeft plaatsgevonden”.

HP/De Tijd drong aan op verduidelijking, wat resulteerde in een tweede overlegronde met Rutte. Nawijn verduidelijkte zijn reactie door te stellen: “Het gesprek heeft nooit plaatsgevonden.” Dit keer heeft Rutte een ondubbelzinnige ontkenning gekregen.

Om Rutte kracht bij te zetten doet de RVD ook aanvullend onderzoek naar alle bezoekersgegevens die Algemene Zaken tussen 2013 en eind dit jaar heeft verzameld.

Elodie Verweij Leeftijd
Elodie Verweij Leeftijd

Zoals de RVD meldt, blijkt uit de opgevraagde computergegevens dat Elodie Verweij nooit in het Torentje heeft verbleven en er ook nooit is geweest.

You may also like...