Edwin Jonker Vriendin | Edwin Jonker is een Nederlandse acteur en regisseur die in verschillende genres heeft gewerkt. Edwin Jonker is een Nederlandse acteur die vooral bekend staat om zijn rollen in films als Mannenharten 2 en F*ck de Liefde, musicals als The Lion King, Miss Saigon en The Color Purple, en zijn vertolking van Jezus in de film De passie.

Edwin Jonker Vriendin
Edwin Jonker Vriendin

Hij is 43 jaar oud. Hij is nu te zien op het podium in de musical Annie, waar hij Oliver ‘Daddy’ Warbucks vertolkt. Dat gezegd hebbende, Edwin, een trouwe Amsterdammer, woont sinds maart van dit jaar in Apeldoorn. We spraken hem in december van dit jaar, vlak voor het begin van de Noord-Amerikaanse tour van de musical.

Edwin denkt dat het mode wordt om de Randstad de rug toe te keren en op zoek te gaan naar ‘de provincie’. Met zijn zelfverzekerde stem verklaart hij: “Ruimte en kalmte zullen zegevieren.” Het is beter om als het even kan in minder dan een uur in Amsterdam te zijn en ondertussen op een fijne plek met frisse lucht te wonen…”

Edwin is in een goede bui en dat is duidelijk. Volgens Edwin voelt hij zich op zijn gemak op zijn huidige locatie, vooral in combinatie met zijn werk. Hij is terughoudend om definitieve uitspraken te doen over zijn toekomstplannen.

“De belangrijkste reden dat ik hier ben, is om in de aanwezigheid van de natuur te zijn. Wandelen is een populaire bezigheid in het gebied. “Het gevoel van thuiskomen wordt versterkt als ik terug rijd over de Veluwe en de natuurlijke omgeving observeer.”

Jonker behaalde zijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werd acteur. Hij begon zijn acteercarrière als musicalster in 2000 met de hit Broadway-show Rent, waarvoor hij in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award ontving voor zijn vertolking als Tom Collins’ ‘Beste mannelijke bijrol’.

Jonker begon zijn acteercarrière met rollen in films als Oesters van Nam Kee en Loenatik: de moevie, waarin hij een ondergeschikte rol speelde, en speelde vervolgens een rol van betekenis in de televisieserie Trauma 24/7.

Zijn rol als de Nederlandse stam in de animatiefilm Shark Tale, die in 2004 in première ging, was een kritische succesfactor. In 2015 was hij te zien in de film De ontsnapping, waar hij de rol van Romeo speelde.

Jonker is smoorverliefd op Nurlaila Karim, met wie hij een zoon en een dochter deelt. In 2019 speelde hij de rol van Jezus in de Dordtse productie van The Passion.

Edwin Jonker Vriendin
Edwin Jonker Vriendin

Edwin Jonker maakt het volgens de berichten goed. De 39-jarige acteur beweert niet verliefd te zijn, wat verklaart waarom hij momenteel geen acteerrollen nastreeft. “Ik kan en wil mijn volledige aandacht aan dergelijke rollen besteden”, zegt hij in De Telegraaf. “Ik neem geen pauzes.”

Edwin heeft onlangs de roman De zahir van Paulo Coelho gelezen, waarin de vraag wordt onderzocht of liefde heilig of krankzinnig is. “Ik heb voor mezelf een antwoord bedacht: het is waanzin.” Het maakt je gek, zet alles stil en zorgt ervoor dat je een andere kijk op de werkelijkheid krijgt.”

Volgens Edwin haastte hij zich door de repetities omdat hij zo ingenomen was met het meisje. “Ik heb mijn best gedaan, maar het werk leek te komen en gaan. Ik was gegrepen door een persoon en ik wilde zo snel mogelijk bij haar zijn nadat we uit elkaar waren gegaan. “Deze omgeving is niet bevorderlijk voor concentratie.”

Nadat hij zijn langdurige relatie heeft beëindigd, beweert Edwin dat het momenteel beter met hem gaat. “Naarmate je ouder wordt, wordt het moeilijker om iemand in je leven in te passen”, zegt de acteur, die momenteel te zien is in de musical Beauty and the Beast.

Edwin Jonker Vriendin
Edwin Jonker Vriendin

“Het is moeilijker om iemand in je leven in te passen naarmate je ouder wordt”, zegt de acteur. “Ik ben echter omringd door veel vrouwelijke energie. “Ik heb relaties met verschillende echt opmerkelijke vrouwen die zich allemaal bewust zijn van elkaars aanwezigheid”, zeg ik.

You may also like...