Edsilia Rombley Zus | is een Nederlandse zangeres en televisiepersoonlijkheid die op een aantal internationale podia heeft gestaan.

Edsilia Rombley Zus
Edsilia Rombley Zus

Dignity, een Nederlandse vrouwengroep waarmee ze in 1995 haar professionele carrière begon, vormde de basis van haar carrière.

Na haar overwinning in het Nederlandse talentenprogramma Soundmixshow in 1996, won Rombley het jaar daarop de European Soundmix Show. Rombley lanceerde haar solocarrière in 1997.

Toen Rombley het Nationaal Songfestival 1998 in Nederland won, vertegenwoordigde hij het jaar daarop zijn land op het Eurovisie Songfestival, waar hij als vierde eindigde met het nummer “Hemel en aarde”.

Een paar jaar later zong ze “On Top of the World” als onderdeel van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2007, maar ze ging niet naar de finale.

In het Nederlandse talentenprogramma Beste Zangers was Rombley in 2009 voor het eerste seizoen presentatrice. Nadat het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam was afgelast, zou ze het Eurovisie Songfestival 2021 in Stockholm hosten.

Rombley heeft acht studioalbums en twee singles opgenomen die in de loop van haar professionele leven de top vijf van Nederland bereikten.

Momenteel lacht Edsilia Rombley als gastheer van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, Nederland! Jan, Chantal en Nikkie steunen haar allemaal heel erg.

Ze krijgt zondagavond de kans om er weer een op te treden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Doordat ze de hele week in een bubbel heeft gezeten, heeft ze op tijd moeten missen met haar dierbaren. Daarom zijn we verheugd om enkele mooie foto’s van Edsilia’s lieve familie aan te bieden!

Imaani en Aisa-Lynn, de twee kinderen van het paar, werden aan hen geboren. Ani-Lynn wordt 11 in augustus en Imaani wordt 11 in september.

Hoewel Edsilia niet regelmatig foto’s van haar kinderen op sociale media plaatst, bevat een van haar meest recente berichten een prachtige foto van haar dochters. “Ik ben heel trots op mijn dochters”, zei ze als beschrijving bij de foto op Instagram.

Toen ik een kind was, danste ik altijd en deed ik sketches op het podium. Later heb ik mijn studie bedrijfskunde voortgezet. Met een pak en aktetas in de hand zag ik mezelf meteen aan het werk gaan.

Nee, mijn zus, ze was ijzersterk, en ze zou weer moeten gaan zingen (lacht, red.). Ik ben blij met hoe het tot nu toe is gelopen. Het idee om op kantoor te werken spreekt me totaal niet aan. Zingen is iets waar ik aan moet werken.

Edsilia Rombley Zus

Hoewel ik voor de Soundmixshow en het Eurovisie Songfestival enige angst had (ze eindigde als vierde in 1998, red.) – zingen tussen de tafels bij dinnershows terwijl mensen aan het eten waren, mijn god – hielpen de ervaringen die ik daarna kreeg me om het te overwinnen.

Voor een publiek voel ik me op mijn gemak en voel ik me niet ongemakkelijk als ik mensen benader.”

Als onderdeel van het lied “Als Je Iets Kan Doen” van Musicians For Asia, waarin verschillende Nederlandse artiesten waren opgenomen, was Edsilia een van de vocalisten die in januari 2005 in het lied waren geïntegreerd.

Edsilia had haar theaterdebuut in Nederland in 2005 met het toneelstuk ‘ Van Jongs Af Aan’, dat in theaters door het hele land werd opgevoerd.

Er waren enkele covers, maar ze zong ook enkele van haar eigen composities. Hoewel ze weinig succes heeft gehad in de muziekindustrie, was de tour een doorslaand succes.

Als onderdeel van de RTL 4 tv-show Dance with the Stars deed Rombley in 2006 mee aan een danswedstrijd samen met bekende Nederlandse en professionele dansinstructeurs.

Edsilia danste met Peter Bosveld, die als haar dansinstructeur diende, maar ze werd verdreven uit de wedstrijd na slechts vier shows.

Toen Edsilia het nummer “Dan Ben Ik Van Jou” uitbracht, was dat een teken dat ze bezig was met een compleet nieuw album met Nederlandse muziek, dat in juni 2006 zou uitkomen.

In de Nederlandse Top 40 behaalde het aardig wat succes. Het huwelijk vond plaats op 1 september 2006 in Amsterdam en Edsilia was de bruid. Haar nieuwste nummer, “Eén Keer Meer Dan Jij”, is onlangs uitgebracht.

Tjeerd Oosterhuis schreef dit nummer, dat zal worden opgenomen op zijn volgende album, “Meer Dan Ooit”. Op 7 februari 2007 is de releasedatum vastgesteld.

Met een nieuwe tour langs de Nederlandse theaters is Edislia begonnen met optreden. “Vlinders” van Brainpower, dat in december 2006 werd uitgebracht, bevat de zang van Edsilia, die is opgenomen door Edsilia.

Edsilia Rombley Zus
Edsilia Rombley Zus

Volgens het Nederlandse televisieprogramma The Passion, dat het Paasverhaal in muzikale stijl presenteert, is Rombley gecast als Maria voor het volgende seizoen in 2019.

You may also like...