Edsilia Rombley Ouders | Edsilia Francisca Rombley is een Nederlandse singer-songwriter en presentatrice die bekendheid verwierf door haar optredens op de Soundmixshow en het Eurovisie Songfestival. Daarnaast is ze lid van de sociale netwerkgroep Ladies of Soul.

Edsilia Rombley Ouders
Edsilia Rombley Ouders

Aangenomen wordt dat haar voorouders van Aruba en Curaçao komen en een Caribische achtergrond hebben.
Edsilia Rombley vertelt openhartig over haar jeugd: ‘Mijn vader was aanwezig, maar hij speelde geen rol in het opvoedingsproces.’

Ze is niet altijd zo’n hyperactief, gelukkig wezen. Eerlijk gezegd zit Edsilia Rombley (41) een deel van haar tijd thuis op de bank, uitgeput en chagrijnig. “Maar als iets echt leuk is, probeer ik er optimaal van te profiteren.” Daardoor is er veel geluk. “Het is gewoon dat de tijd vliegt.”

De dood is een van de weinige dingen die zeker zijn in het leven. Edsilia Rombley (43), zangeres en tv-presentator, geeft toe dat het soms beangstigend kan zijn, maar ze gelooft dat het uiteindelijk een reden is om het leven ten volle te leven.

Edsilia Rombley verraste haar moeder vrijdag door een nieuw nummer voor haar te zingen dat speciaal voor haar is geschreven. Het nummer heet ‘Lieve mama’ en is vanaf vrijdag te koop en te streamen via de bekende digitale kanalen.

Tjeerd Oosterhuis, die ook de muziek voor het nummer schreef, nam de productie voor zijn rekening. Volgens Rombley in een verklaring, “is mijn moeder een belangrijke invloed in mijn leven.”

“Ze heeft als alleenstaande moeder drie kinderen alleen opgevoed en het is niet altijd gemakkelijk voor haar geweest. Ik heb bewondering voor haar dat ze deze taak alleen kan volbrengen.”

In het verleden plaatste de zangeres foto’s op sociale media van haar moeder die voor het eerst naar het nummer luistert. Deze release is vooral betekenisvol voor de zangeres omdat haar moeder jarig is op 8 mei, twee dagen voor Moederdag. “De cirkel is rond”, zegt ze over de release van het album.

Edsilia Rombley Ouders

De singles Second Floor en Get Here werden in 1998 uitgebracht als onderdeel van het Engelse album Edsilia, maar waren beide commerciële mislukkingen.

Het duurde enkele jaren, maar in 2002 produceerde Tjeerd Oosterhuis het album Face to Face met daarop de hitsingle What Have You Done to Me, die landelijk genomineerd werd voor een TMF Award in de categorie Beste R&B.

2003 bracht nog een soortgelijke nominatie, evenals een Edison Award-nominatie voor beste zangeres van het land voor haar werk aan het album. Face to Face werd ook geïntroduceerd in Duitsland in 2003, toen het voor het eerst werd uitgebracht. Rombley bleef een paar maanden in het land om het album te promoten, maar het was een commerciële mislukking.

Rombley is sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2009 betrokken bij een aantal projecten. Zo keerde de zanger in 2009 terug naar de Nederlandse theaters met de show Laat Mij Maar Zingen, die goed werd ontvangen.

Rombley was de presentator van het eerste seizoen van de Nederlandse tv-show De beste zangers van Nederland, die in 2009 in première ging. Rombley voerde het nummer “Zeg ‘ns Aaa” uit voor de remake van de komische televisieserie Zeg ‘ns Aaa .

Tijdens de eerste paar maanden van 2011 keerde de zangeres terug naar het podium, dit keer met een show getiteld Edsilia Zingt Verder. Het was in deze periode dat de single Geef Je Over werd uitgebracht, die een bescheiden hit in de hitparade zou worden.

In november 2011 verscheen een verzamelalbum met hoogtepunten uit Edsilia’s 15-jarige carrière, aangevuld met nieuwe nummers, waaronder Uit Het Oog Niet Uit Mijn Hart, een single geschreven in samenwerking met Ruth Jacott en uitgebracht in november 2011.

Toen Oosterhuis een lied componeerde voor het benefietconcert in Bangladesh, kreeg het in januari 2005 een nieuw leven toen het werd gecoverd door vele bekende nationale artiesten onder de naam Artists for Asia.

In 2004 ging de opbrengst van het lied volledig naar de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving in Azië die rond de kersttijd plaatsvond. Een groot aantal kunstenaars nam deel aan dit project, waaronder Rombley.

Haar eerste tournee door de Nederlandse theaters was met de voorstelling Van Jongs af aan, die ze in hetzelfde jaar uitvoerde. Ze speelde een verscheidenheid aan covers, evenals origineel materiaal. Ondanks haar gebrek aan commercieel succes als zangeres, was de tour redelijk succesvol.

Edsilia Rombley Ouders
Edsilia Rombley Ouders

Het Eurovisie Songfestival, dat in mei plaatsvindt, wordt gehost door de Nederlandse zangeres. Het plan is dat ze dat in 2021 gaat doen, ervan uitgaande dat het Rotterdamse Songfestival op dat moment nog bestaat.

You may also like...