Dylan Hoogerwerf Vriendin | Dylan Hoogerwerf is een kortebaanschaatser uit Nederland.Hij kwalificeerde zich voor de Olympische Winterspelen van 2018 op respectievelijk de 500 meter sprint en de 5000 meter estafette voor heren.

Dylan Hoogerwerf Vriendin
Dylan Hoogerwerf Vriendin

Toen Dylan Hoogerwerf in Thialf van het ijs kwam, zei hij: “Inkomen voor even.” Volgens de Nederlandse shorttrackkampioen zijn de eerste paar trainingen na een vakantie in het begin vaak moeilijk om aan te wennen.

Met andere woorden, je schoenen onderscheiden zich radicaal van de rest van je outfit. Maar ik ben me er terdege van bewust dat de sensatie altijd terugkeert na een paar trainingen.”

Dylan Hoogerwerf lijkt aan de buitenkant in een vredige staat te verkeren, maar van binnen is de schaatser uit Wateringen een razende hel van passie. Hij heeft een sterk verlangen om deel te nemen aan shorttrackschaatsen. Hij sprint als een echte sprinter over het ijs en bestormt ‘s werelds hoogste berg.

Dylan Hoogerwerf kende vorig jaar een verschrikkelijk seizoen. Hij werd gedurende zijn hele carrière geplaagd door blessures en miste daardoor een aantal WK-wedstrijden. Ik had al heel lang last van een pees in mijn knie en net toen ik dacht dat ik weer helemaal fit was, viel ik tijdens een training en scheurde ik de banden in mijn enkel.

Na een afwezigheid van twee jaar kon ik in januari nog net terug naar de wedstrijden. “Die paar maanden waren veel te kort om significante vooruitgang te boeken in de richting van fysieke fitheid.”

‘Wateringen’s Dylan Hoogerwerf heeft voor de tweede keer in zijn roemruchte carrière het Nederlands kampioenschap gewonnen. Thialf in Heerenveen had over drie afstanden de beste shorttracker, waarbij de shorttracker de eerste plaats innam.

De 25-jarige Hoogerwerf kende een wankele start van zijn eerste seizoen in de Nederlandse divisie. Hij eindigde als zesde op de eerste afstand, de duizend meter, in de eerste race.

Op de 500 meter verbeterde hij zijn positie in het klassement en was nog steeds in de race voor het algemene kampioenschap. Een tweede plaats op de laatste 1500 meter bleek voldoende om het kampioenschap veilig te stellen.

Hij werd geboren op 9 augustus in Delft, Nederland, als zoon van Dylan Hoogerwerf en zijn gezin. Dylan Hoogerwerf wordt in 2021 25 jaar en werd geboren in de stad Delft in Nederland.

Momenteel woont hij in Delft, Nederland, waar hij werkzaam is als schaatser.Door zijn overwinning mag Hoogerwerf deelnemen aan het Europees Kampioenschap, dat van 22 tot en met 24 januari in Polen wordt gehouden.

Het is de tweede keer in zijn carrière dat De Wateringer erin is geslaagd het landskampioenschap te winnen. Daarnaast was de Westlander in 2017 de krachtigste.

Dat is een flinke klap voor de Akkrumer, die van plan was een lange en indrukwekkende carrière af te ronden met een olympische gouden medaille op de estafette. Otter verkoos de Nederlandse kampioen Dylan Hoogerwerf boven de andere kandidaten.

Breeuwsma mag Nederland niet eens als reserve vertegenwoordigen op de Winterspelen. Bram Steenaart is de acteur die deze rol gaat spelen. Als een shorttracker zich genoodzaakt ziet zich terug te trekken vanwege corona of een blessure, springt Steenaart in om de leegte op te vullen.

Rianne de Vries doet voor de derde keer mee aan de Winterspelen en maakt dit keer deel uit van de estafetteploeg. De inwoner van Akkrum was al naar Sochi en Pyeongchang gereisd voor de Olympische Winterspelen.

Dylan Hoogerwerf Vriendin
Dylan Hoogerwerf Vriendin

Met de toevoeging van De Vries en Hoogerwerf is de shorttrackploeg compleet. Suzette Schulting, Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat et al., Sven Roes en Jens van ‘t Wout behoren tot degenen die al zijn benoemd in de functie.

You may also like...