Dochter Miljuschka Ziek | Miljuschka Lola Witzenhausen is een model en actrice uit Nederland. Van 2005 tot 2007 werkte ze als VJ voor de muziekzender TMF Nederland in Nederland. In de afgelopen drie jaar heeft ze zich gevestigd als een bekende televisiekok in Nederland, waarbij ze verschillende voedselgerelateerde televisieprogramma’s host en jureert op onder meer 24 Kitchen, RTL 4 en anderen.

Dochter Miljuschka Ziek
Dochter Miljuschka Ziek

De 7-jarige dochter van Miljuschka Witzenhhausen lijdt aan epilepsie, waarvoor ze regelmatig in het ziekenhuis wordt opgenomen. Woensdag liet de presentatrice weten dat de kleine Feline weer verslechterd was. Donderdag plaatst ze echter een opgewekter bericht op Instagram om anderen aan te moedigen.

Miljuschka heeft twee kinderen uit haar vorige huwelijk met kunstenaar Tycho Veldhoen: zoon Rembrandt en dochter Felina. Rembrandt is de zoon van Miljuschka en Tycho Veldhoen, en Felina is de dochter van Miljuschka en Tycho.

Miljuschka Witzenhausen uit haar gevoelens over de toestand van haar dochter in een oprechte verklaring. Ze heeft epilepsie sinds ze drie jaar oud was. En het heeft een negatieve impact op het hele gezin: “Als moeder heb ik altijd het gevoel dat ik van binnen op het punt sta te sterven.

Miljuschka Witzenhausen is teruggekeerd met nog een eenvoudige post. In plaats van lichaamspositiviteit te vieren, wordt dit jaar op 12 april Internationale Epilepsiedag gevierd. Aangezien Mil’s dochter al sinds haar derde aan epilepsie lijdt, begrijpt ze als geen ander de verwoesting die deze aandoening kan veroorzaken.

En dit is niet alleen nadelig voor het meisje zelf, maar ook voor het hele gezin. “Elke aanval is een directe aanval op haar gezondheid en de gezondheid van ons gezin. Bovendien heb ik als moeder elke keer het gevoel dat ik van binnen dood ga”, vult Miljuschka aan in de open brief.

Dochter Miljuschka Ziek
Dochter Miljuschka Ziek

In de nasleep van het vertrek van haar dochter uit het programma ‘Dans, Dans, Dans’ vorig jaar, deelde de moeder van Miljuschka Witzenhausen details over de gezondheidsproblemen van haar dochter. Door haar deelname kon ze maar liefst 25.000 euro ophalen voor het Epilepsiefonds, dat ze koos omdat haar kind aan de aandoening lijdt.

In de Nederlandse televisiesoap Onderweg naar Morgen is ze sinds 2008 vaste klant. Sinds 2006 is ze ook ambassadeur van het voorlichtings- en preventieprogramma Dance4Life Aids.Naar verwachting zal ze in 2020 in het twintigste seizoen van de populaire televisieshow te zien zijn.

Miljuschka is sinds 2020 ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WWF).”Het gebeurde op een moment dat mijn dochter grote, vreugdevolle gebeurtenissen verwachtte, zoals een verjaardagsfeestje en haar eerste schooldag”, legt Miljuschka uit. “Je ziet iets vreemds gebeuren met je kind, maar je hebt geen idee wat het is. “Ik had gehoopt dat het eenmalig zou zijn, maar helaas.”

Ook wordt onderzocht of Felina mogelijk een hersentumor heeft. Epilepsie is een andere aandoening die kan optreden. Dat was gelukkig het meest intense moment van mijn leven, zo bleek later. De reden voor haar bezit ervan is nog steeds een mysterie. Het is behoorlijk frustrerend. “Ze is ook de enige in onze familie”, zegt mijn moeder.

Epilepsie treft ongeveer 120.000 mensen in Nederland en in ons land worden jaarlijks ongeveer 14.000 nieuwe gevallen vastgesteld. Zeventig procent van hen is aanvalsvrij na behandeling. Mannen hebben iets meer kans dan vrouwen om door deze aandoening te worden getroffen.

Dochter Miljuschka Ziek
Dochter Miljuschka Ziek

Sommige varianten zijn leeftijdsgebonden, wat inhoudt dat kinderen ze later in hun leven kunnen ontgroeien als ze er op jongere leeftijd aan worden blootgesteld.

You may also like...