Blogs Trending

Dieuwertje Blok Ziek

Dieuwertje Blok Ziek | Dieuwer Sarah Block is een Nederlandse tv-presentatrice en actrice. Dieuwertje Blok is naast presentator ook minister voor Metakids. Zelf heeft ze doorstaan ​​hoe belangrijk onderzoek naar metabolische aandoeningen kan zijn. Haar man is nu 69 en heeft hartproblemen sinds hij 40 was.

Dieuwertje Blok Ziek
Dieuwertje Blok Ziek

Toen ik hem ontmoette, had hij vroeger een openhartoperatie ondergaan. Hij is een voorvechter van stents, zeg ik wel eens; hij heeft er nu meer dan twintig. In sommige leeftijden werd hij twee keer per keer verdoofd.

Hij heeft nu zijn derde ICD, zegt ze. Dit is een apparaat dat ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen en een schok geeft om de normale hartmeter te herstellen.

Na het dragen van haar mavo-perkament, rondde Blok in korte tijd de havo met succes af. Na een tijd bij platenmaatschappij Personality Records te hebben gewerkt, kwam ze als printredacteur bij de printredactie van het KRO-programmablad Television Studio.

In 1980 kwam ze presentatrice voor de KRO. Ze presenteerde Maandag Sport en KRO’s Middageditie. Na een openhartige compositie Vrij Nederland, waar ze over zichzelf schreef en polytheïst bij de zijne verklaarde, verhuisde ze naar de VARA, waar ze Movie News en DST presenteerden, en met Ati Dijckmeester en Marjolijn Uitzinger het programma Drie vrouwen, gebaseerd op een idee van Marcel van Dam.

Eind jaren tachtig volgde een periode met de marktconforme omroep RTL-Véronique. Toen haar talkshow ineens van het scherm werd gehaald, spande ze een rechtszaak aan tegen RTL 4, wat haar guldens opleverde.

Dieuwertje draagt ​​graag bij aan onder meer de Hartstichting, omdat ze zelf te maken heeft met hart- en vaatziekten. De man van Dieuwertje is een hart onder de riem. Daardoor ervaart ze dagelijks bijna hoe het is om een ​​cardiovasculaire aandoening te hebben.

De klacht heeft wel invloed op zijn leven – en dat van Dieuwertje – natuurlijk. “Hij kan niet echt goed lopen, heeft weinig energie en moet in de herfst altijd een dutje doen. Ik ben integendeel, ik zit boordevol energie, ik wandel en fiets veel.” Dit zorgt ervoor dat ze hun leven consequent acclimatiseren.

“We hebben nu allebei een elektrische fiets, dus we kunnen meteen opstappen.” Daarnaast vindt ze het helemaal geen moeite om te acclimatiseren, omdat manlief het haar zo makkelijk maakt. “ Ik krijg alle ruimte om mijn energie te gebruiken zonder dat ik me daar rot over hoef te voelen.”

Dieuwertje Blok Ziek
Dieuwertje Blok Ziek

“Gelukkig. Oorspronkelijk omdat hij incontinent op een bepaald dieet kon worden gezet, zodat hij de rest van zijn leven zo min mogelijk last had van zijn ziekte. Hij groeide redelijk typisch op. Bovendien kon ik me door dit nieuws laten testen om uit te sluiten dat ik drager ben.

Ik had toen geen kinderen en wilde weten of ik de klacht kon overbrengen. Daarvoor had ik nog nooit gehoord van stofwisselingsziekten.”Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober 2013 kreeg ze ook de Gouden Stuiver voor het Sinterklaasjournaal, in de volgorde ‘Stijlvol Kinderprogramma’.

Dieuwertje Blok (63) weet jeugdige toeschouwers al twintig keer te charmeren met Het Sinterklaasjournaal. Daarvoor slaagde ze erin om aanzienlijk volwassen mannen aan de televisie te laten fuseren. Zeker in haar begintijd als KRO-omroeper. ‘Mijn werk voor Televisie heeft veel teweeg gebracht’, zegt Dieuwertje in AD Magazine.

“ De omroep kreeg tassen vol correspondentie van verslaafden, liefdesbrieven, huwelijksaanbiedingen. Ik plant het allemaal echt ongemakkelijk. Ik zou de tijden tussen mijn 20e en 30e niet opnieuw willen doen. Ik wist een beetje wie ik was en voelde me niet zeker bij elk over mezelf.’

In 2014, 2015 en 2016 presenteerde zij samen met Janny van der Heijden het NTR tv-programma Landingooi. In 2020 presenteerde ze de nimbus-interpretatie van het Sinterklaasjournaal en werd er een steiger naar haar vernoemd.

Dieuwertje Blok Ziek
Dieuwertje Blok Ziek

Haar programma Reisgenøten begon in 2021; Blok ontvangt een aantal bekende Nederlanders in Denemarken. Ze brengen vele dagen samen door en ontdekken de mooiste plekjes.In 2021 mocht ze een vertolking kiezen in Sterren op het Doek.

You may also like...