Derek Shepherd Dood | Grey’s Anatomy-personage Derek Christopher Shepherd is een fictieve arts die wordt gespeeld door acteur Patrick Dempsey in de televisieserie Grey’s Anatomy.Hij maakte zijn televisiedebuut in de première-aflevering van seizoen 1, “A Hard Day’s Night”, die op 27 maart 2005 in de Verenigde Staten werd uitgezonden.

Derek Shepherd Dood
Derek Shepherd Dood

Derek was voorheen getrouwd met Dr. Addison Montgomery, met wie hij in 2006 een kind kreeg. Ze scheidden in 2006. Derek Gray was een aantal jaren getrouwd met Dr. Meredith Gray voor zijn dood in 2015. Het echtpaar is de ouders van drie kinderen, van wie één een geadopteerd kind.

Na het schietincident in 2007 in het Seattle Grace Mercy West Hospital, nam Derek ontslag als hoofd chirurgie bij die faciliteit. In 2006 en 2007 werd Patrick Dempsey genomineerd voor een Golden Globe Award voor zijn vertolking van Derek Shepherd in de dramaserie The Wire. Hij werd genomineerd voor Beste Prestaties door een Acteur in een dramaserie.

Shonda Rhimes, de maker van Grey’s Anatomy, heeft eindelijk gereageerd op de dood van een prominent personage uit de show die ze heeft gemaakt.Sommige fans noemen het ‘de ergste onverwachte dood’ sinds het overlijden van Patrick Dempsey’s arts Derek Shepard, vaak bekend als McDreamy, zes jaar geleden.

De schrijvers en producenten van ‘Grey’s Anatomy’ hebben duidelijk alle empathie voor hun publiek verloren, zoals blijkt uit de laatste aflevering van seizoen 17, ‘Helplessly Hoping’.

De held van de verdieping was deze keer Dr. Andrew DeLuca, die stierf na een moedig optreden tegen een mensenhandelaar. Hij werd meerdere keren gestoken en stierf aan de verwondingen die hij opliep.

Toen dokter Derek “McDreamy” Shepherd stierf op Grey’s Anatomy, honderdduizenden harten werden gebroken en Meredith Gray haar grootste liefde verloor, was het een hartverscheurende tijd. Het antwoord is nu gearriveerd, jaren nadat het incident plaatsvond.

Derek Shepherd Dood
Derek Shepherd Dood

Het is simpel: Shepherd moest sterven om de liefde van Gray en Shepherd echt te laten zijn.Rhimes legt uit hoe het werkt in een interview met Us Magazine, dat we destijds wat verwarrend vonden.

Rhimes had geen andere keuze omdat het contract van acteur Patrick Dempsey om McDreamy te spelen maar voor een jaar was, en hij had geen andere keuze dan het te verlengen.

Ofwel zou Der bij Mer weglopen en haar hoog en droog achterlaten, of hij zou Mer met niets achterlaten, en wie weet wat dat zou betekenen.

Als gevolg hiervan leek het erop dat de liefde niet oprecht was, dat wat we elf jaar lang beweerden een verzinsel was en dat McDreamy niet McDreamy was. Dat was voor mij een ondraaglijke situatie.’

Derek maakte een korte verschijning in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Dat kwam omdat Meredith zo uitgeput was geraakt van de bestrijding van het coronavirus dat ze op de parkeerplaats buiten het ziekenhuis was ingestort. Het bood de producenten ook meteen de kans om te profiteren van het feit dat Meredith de strijd aanging met het coronavirus.

Het feit dat Derek op een strand op haar wachtte in een soort droomsequentie, is echter een beetje een domme keuze van de filmmakers die de film hebben gemaakt.

Derek Shepherd Dood
Derek Shepherd Dood

Sinds Dereks dood heeft Meredith veel bereikt. In sommige opzichten was ze er zelfs in geslaagd te ontsnappen aan de schaduw die zijn dood over haar leven wierp. Het feit dat hij al een tijdje terug is, compenseert dit gedeeltelijk, en dit geldt ook voor de nieuwe geliefden die ze heeft ontmoet, zoals Dr. Andrew DeLuca, op wie ze verliefd is geworden.

You may also like...