Debby Gerritsen Relatie | AD-columnist Debby Gerritsen interviewt een aantal bekende mensen over haar favoriete onderwerp: liefde, in de gloednieuwe serie Over liefde. Is de traditionele relatie tussen een huis, een boom en een beest vandaag de dag nog steeds.

Debby Gerritsen Relatie
Debby Gerritsen Relatie

En wat moeten we doen en wat moeten we vermijden om liefde te ontdekken In de eerste aflevering spreekt Debby met Mischa Blok, een radio- en podcastproducent, over hoe ze elkaar ontmoetten en verliefd werden. ,,We waren toen allebei getrouwd. “Maar als de liefde eenmaal is opgekomen, is er geen weg meer terug.”

In het tweede seizoen van de populaire podcast Over de Liefde interviewt Debra Debby verschillende beroemdheden die elk een unieke liefdesverdieping hebben. Hoe denken ze over liefde en wat kan Debby meenemen uit de ervaringen van haar gasten? Ze overlegt ook wekelijks met haar beste vriendin Elles voor de broodnodige begeleiding.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Over de Liefde spreekt Debby met radio- en podcastproducent Mischa Blok over haar recente scheiding van haar langdurige vriend Jacob.

Ze wilden hun vriendschap behouden en namen zelfs een podcast op over de ervaring. “Een ex-vriendschap is nooit hetzelfde als een typische vriendschap”, zegt Mischa.

Debby Gerritsen, columnist voor het Amsterdam Daily News, heeft een goede carrière, geweldige vrienden, een prachtig gezin, een eigen huis en auto en de mooiste kat van Nederland. Maar hoe zit het met liefde? Het komt niet terug.

Na een paar vergeefse pogingen om een ​​huis-boom-beest-relatie te hebben, begint ze zich af te vragen of dit soort partnerschap echt geschikt voor haar is. Elke aflevering van de podcast Over liefde bespreekt een ander type relatie, variërend van traditionele, polyamoreuze, langdurige en open relaties tot single zijn.

Debby Gerritsen Relatie
Debby Gerritsen Relatie

Week na week praat Debby met gasten als Kaouthar Darmoni en Saskia Noort en krijgt ze ook nog een relatie-expert mee.Debby Gerritsen, voormalig hoofdredacteur van Viva, begint deze week met het schrijven van een column voor het AD en het lanceren van een podcast en nieuwsbrief voor de publicatie.

Ze duikt in de actualiteit en deelt wat ze interessant vindt. Dat doet ze op een vrouwelijke manier.Met pijn in het hart deed Debby Gerritsen in juli van dit jaar bij de redactie van het tijdschrift Viva de lamp uit. Vrouwenblad dat barrières doorbrak en een belangrijke bijdrage leverde aan de emancipatie, werd na vijftig jaar verschijnen stopgezet.

Het doel is echter nog niet bereikt. Gerritsen heeft nu onder andere bij deze publicatie een nieuw forum om te debatteren over problemen die voor vrouwen net even anders zijn dan voor mannen, simpelweg omdat vrouwen en mannen ze op verschillende manieren ervaren. Voor vrouwen kan dit onderwerpen zijn als liefde en seksualiteit, maar ook sociale kwesties die hen aangaan.

Volgens haar kijkt Debby graag kritisch en eerlijk naar actuele en maatschappelijke vraagstukken die voor vrouwen relevant zijn. Sinds deze week schrijft hij ook een nieuwsbrief.

Ondanks de babyboom die we momenteel zien als gevolg van de lockdown, daalt het geboortecijfer in Nederland al enkele jaren gestaag en neemt de kinderloosheid toe.

Een op de vijf vrouwen die kinderloos zijn, blijkt uit de meest recente statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Veertig procent van hen zijn ongewenste kinderloze vrouwen, ook wel bekend als de ‘OK lady’, en zestig procent van hen is volgens de gegevens vrijwillig kinderloos.

Debby Gerritsen Relatie
Debby Gerritsen Relatie

Vreemd genoeg wordt het percentage mannen in de OK niet genoemd in het rapport. Volgens de volksopvatting is kinderloos zijn een vrouwelijke eigenschap.

You may also like...