Dan Karaty Ziek | “Een paar maanden geleden voelde ik me een paar dagen op rij niet lekker”, herinnert hij zich. “Ik voelde meteen een enorme hoeveelheid ongemak in mijn linkeroog. Het was zo sterk dat ik op het punt stond flauw te vallen. “Het breekpunt kwam toen ik op een ochtend wakker werd en helemaal niets meer door dat oog kon zien .”

Dan Karaty Ziek
Dan Karaty Ziek

Toen de patiënt naar het ziekenhuis werd gebracht, bleek de situatie kritiek te zijn. De artsen waren er niet zeker van of Karaty zijn gezichtsvermogen zou kunnen terugkrijgen. “De arts verklaarde dat hij zich in eerste instantie wilde concentreren op het redden van het oog.

” Sterker nog, hij was er op dit moment niet eens van overtuigd dat het zou werken. Toen ik dat hoorde, stond ik op het punt van mijn stoel te vallen. Slechts een paar dagen eerder was ik nog aan het golfen en spelletjes spelen met mijn kinderen, maar nu werd ik abrupt geconfronteerd met de mogelijkheid dat mijn linkeroog misschien verwijderd moest worden.

Naast het besef dat onze zoontje een auto-immuunziekte had, was dit het meest angstaanjagende moment van mijn leven. Dan Karaty, voormalig jurylid van So you think you can dance en Belgium’s Got Talent, werd enkele maanden geleden opgenomen in het ziekenhuis na een hartaanval.

Er werd niet gespecificeerd wat er aan de hand was, maar de situatie werd omschreven als ‘zeer ernstig’. Karaty sprak met het Nederlandse maandblad Privé vanuit New York, waar hij uitlegde wat hem was overkomen. Uiteindelijk heb ik niets kunnen zien. “Het is mogelijk dat mijn linkeroog verwijderd moest worden.”

De verdieping van Dan Karaty staat vandaag op de Privé-pagina van De Telegraaf. Zijn boek vertelt het verslag van een bijzonder moeilijke tijd die hij eerder dit jaar doormaakte. Zelfs de wereldberoemde choreograaf zelf is in een krant opengegaan over de meest angstaanjagende ervaring van zijn leven…

Dan Karaty Ziek
Dan Karaty Ziek

Dan Karaty – die eerder in de films Dance, Dance, Dance en Soof 2 te zien was – en zijn vrouw Natasha zijn al lang getrouwd. Ze hadden altijd in de vijfde versnelling geopereerd, totdat bij hun zoon Daniel abrupt een levensbedreigende ziekte werd vastgesteld. Dit zette hun leven, evenals het leven van hun dochter Quinn, absoluut op zijn kop.

“Op een ochtend bereikte ik een breekpunt toen ik me realiseerde dat ik met dat oog helemaal niets kon zien. Ik werd volledig blind wakker omdat het pikdonker was! Daarna werd ik opgenomen in het ziekenhuis. “Voor alle duidelijkheid, Ik zal ooit weer kunnen zien, toch?”, vroeg ik terwijl ik in een kleine kamer zat met mijn ogen dicht. De dokter verklaarde toen dat hij zich in eerste instantie van plan was zich te concentreren op het redden van het oog.”

Karaty is momenteel aan de beterende hand, maar hij heeft “een nachtmerrie doorgemaakt”, zoals hij de ervaring beschrijft. “Enkele maanden geleden voelde ik me niet lekker en irriteerde ik me dagenlang gemakkelijk door de kleinste dingen.

Mijn linkeroog begon ineens veel ongemak uit te stralen. Het was zo sterk dat ik op het punt om flauw te vallen. Het breekpunt deed zich voor toen ik op een ochtend wakker werd en niets door dat oog kon zien. Ik werd volkomen blind wakker omdat het pikdonker was!’

Dan Karaty Ziek
Dan Karaty Ziek

Karaty is in Nederland bekend als jurylid van de reality-tv-show Holland’s Got Talent. In het laatste seizoen nam Ali B. de rol over die hij eerder had gespeeld.

You may also like...