Daan Breeuwsma Vriendin | Daan Breeuwsma is een mannelijke shorttracker uit Nederland.Rianne de Vries, een shorttracker die op de Olympische Winterspelen van 2014 deel uitmaakte van het Nederlands Elftal, wordt zijn schaatspartner.

Daan Breeuwsma Vriendin
DDaan Breeuwsma Vriendin

Daan Breeuwsma en Rianne de Vries, een liefdespaar, werden gescheiden tijdens de Olympische Winterspelen in Peking.Daan Breeuwsma, shorttracker voor Nederland, is door bondscoach Jeroen Otter thuis gelaten voor de Olympische Winterspelen in Peking, die volgende maand plaatsvinden. Rianne de Vries, zijn vaste vriendin, gaat met hem mee.

Dat is een flinke klap voor de Akkrumer, die van plan was een lange en indrukwekkende carrière af te ronden met een olympische gouden medaille op de estafette. Otter verkoos de Nederlandse kampioen Dylan Hoogerwerf boven de andere kandidaten.

Breeuwsma mag Nederland niet eens als reserve vertegenwoordigen op de Winterspelen. Bram Steenaart is de acteur die deze rol gaat spelen. Als een shorttracker zich genoodzaakt ziet zich terug te trekken vanwege corona of een blessure, springt Steenaart in om de leegte op te vullen.

Rianne de Vries doet voor de derde keer mee aan de Winterspelen en maakt dit keer deel uit van de estafetteploeg. De inwoner van Akkrum was al naar Sochi en Pyeongchang gereisd voor de Olympische Winterspelen.

Met de toevoeging van De Vries en Hoogerwerf is de shorttrackploeg compleet. Suzette Schulting, Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat et al., Sven Roes en Jens van ‘t Wout behoren tot degenen die al zijn benoemd in de functie.

Daan Breeuwsma en Rianne de Vries wonnen voor het eerst samen een medaille op de eerste World Cup, die plaatsvond in Calgary . Beide Friezen zijn al jaren samen, naast teamgenoten. Dit voorjaar gingen ze voor het eerst op opeenvolgende dagen onder het mes.

De twee gebruikten krukken om zich door het huis te verplaatsen, maar zijn nu weer aan de slag en bereiden zich voor op het komende shorttrackseizoen.

Dat was het sein voor de 34-jarige schaatsster, wiens vriendin Rianne de Vries op het laatste moment aan het team was toegevoegd, om officieel afscheid te nemen van de professionele atletiek. Na dit seizoen stopt hij met de sport.
Het jaar 2020 loopt op zijn einde.

Volgens Daan Breeuwsma is het een jaar geleden en hij is opgelucht dat het binnenkort klaar is. Maar het was ook een jaar dat hij zich de rest van zijn leven zou herinneren als een van de besten.

Niemand in de hechte bende shorttrackers zal ooit vergeten wat er die dag is gebeurd. Omdat, zo gaat hij rustig verder, dit jaar opnieuw heeft laten zien hoe het leven onvoorspelbaar kan zijn en dat niets vanzelfsprekend is. “Laten we hopen dat we een gunstig vooruitzicht hebben voor 2021 en onze passies kunnen nastreven.”

Van Ruijven , de regerend wereldkampioen, werd ziek in Font Romeu en overleed op 10 juli in een Frans ziekenhuis na een kort ziekbed. “Onlangs gingen een aantal van ons uit eten met een aantal van onze vrienden.

Dat was extreem krom, extreem dubbel en extreem bijzonder. We hebben ons goed geamuseerd en gelachen, maar er was één persoon die er niet was” Schulting, een inwoner van Heerenveen, vult aan:

“Ik word de hele dag herinnerd aan Lara’s aanwezigheid. Ze zat de hele tijd naast me in de kleedkamer. Haar appartement komt volgend jaar zeker leeg te staan. “Het is van haar.”

Suzanne Schulting organiseerde een week voordat de Nederlandse shorttrackselectie eind juni afreisde naar Frankrijk voor een trainingskamp een BBQ bij haar thuis. Schulting is Olympisch kampioen in het evenement.

Daan Breeuwsma Vriendin
Daan Breeuwsma Vriendin

Natuurlijk was ook mijn goede vriendin Lara van Ruijven van de partij. Ik denk dat de foto’s laten zien dat het een heel mooi feest was, dat is wel te zien aan de foto’s. “Nu het onvoorstelbare is gebeurd, waardeer ik die kostbare momenten nog meer.”

You may also like...