Cornald Maas Ziek | Als Nederlandse televisiepersoonlijkheid en auteur is Cornald Maas een begrip. Na 17 jaar verkering gaan Cornald Maas en ik niet meer samenwonen.Hij is al 17 jaar bij Martijn, maar Cornald Maas wil niet bij hem wonen. Dat gaat goed, vult hij aan in De Telegraaf.

Cornald Maas Ziek
Cornald Maas Ziek

Ik breng trouwens veel lawaai met me mee, waar Martijn last van heeft.’ Er zijn zelfs gevallen geweest waarin Cornald weer bij hem thuis werd uitgenodigd.’ Ik heb een keer met hem gegeten en hij merkte op: ‘Helaas moet je nu weg’ nadat we klaar waren met eten.

Die ‘helaas’ opmerking maakte me zo aan het lachen Hij wilde nog een uurtje iets voor zichzelf doen, maar moest de volgende ochtend vroeg opstaan ​​om zich klaar te maken voor zijn werk. Als ik nog wakker ben, weet hij dat ik naar muziek ga luisteren of naar Pauw & Witteman weer voor anderhalf uur.”

Het feit dat hij en zijn metgezel niet altijd samen zijn, stoort de gastheer. “Nog leuker zijn de momenten waarop je samen tijd doorbrengt, zoals terwijl je slaapt of op vakantie bent.”
Met Martijn is hij nu eenentwintig. Ze delen geen huis. Het is de langste en meest lonende relatie van zijn leven geweest.

Met Philip Freriks en Leoni Jansen werkte hij van 1989 tot 1990 als redacteur bij “Lopend Vuur” van de NOS. “Sonja op zaterdag” bij Sonja Barend. Het was Maas, samen met Hanneke Groenteman, die hoofdredacteur was van “De Plantage” .

Open relaties zijn niet iets waar hij een fan van is. Hij gelooft in eerlijkheid, maar waarschuwt ervoor niet al te eerlijk te zijn. Cornald “De “weet niet wat geen pijn doet”-filosofie steun ik niet, maar je hoeft niet altijd helemaal eerlijk te zijn over elk aspect van je persoonlijke leven. We vertellen elkaar niet alles.

Cornald Maas Ziek
Cornald Maas Ziek

Het is normaal om grillen, bizarre ideeën, dromen en andere dingen te hebben die alleen jij weet.”Voorlopige preview van de DeLaMar finales wordt in 2013 door Maas gepresenteerd.

Daarna mag hij ook punten geven namens het Nederlands team. “Voor het eerst sinds 2004, na negen jaar, hebben we de finale bereikt dankzij Anouk en haar geweldige Birds”, zei hij. Commentator Dekker onthulde ten onrechte dat Maas dit jaar lid was van de Nederlandse vakjury.

Maas moest net als Eric van Tijn plaats maken voor zijn opvolger. Jeroen Nieuwenhuize en Jeroen de Raaff waren de twee spelers die hun plaats innamen. Als lid van de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival sinds 2013 hebben nieuwe sterren uit de Nederlandse muziekbusiness veel succes gehad op de competitie.

Hij ontving in september 2018 de ACT Award op het Gala van de Nederlandse Schouwburg 2018 namens ACT, een belangenorganisatie voor performers. Deze onderscheiding kreeg hij onder meer vanwege zijn passie voor acteren en zijn jarenlange werk op primetime televisie, waaronder zijn wekelijkse cultuurchatshow Opium en Volle Zalen.

Cornald Maas Ziek
Cornald Maas Ziek

Maas werd in het najaar van 2018 genomineerd voor de Sonja Barend Award voor beste televisie-interview van het seizoen voor de aflevering Volle Zalen met cabaretier Harrie Jekkers.