Chimene Van Oosterhout Ziek | Chimène van Oosterhout is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, actrice en zangeres die in een aantal Nederlandse tv-shows is geweest. Sinds 1996 is ze presentatrice op de Nederlandse televisie, voornamelijk in de ochtend.

Chimene Van Oosterhout Ziek
Chimene Van Oosterhout Ziek

Ze was de winnaar van verschillende televisiecompetities voor beroemdheden in Nederland. Van Oosterhout is ook een performer op het podium.

Bij Chimène van Oosterhout werd voor de derde keer borstkanker geconstateerd tijdens de eerste lockdown van het nieuwe jaar in 2020.

Pas op 4 februari 2021, op Wereldkankerdag, ontdekt ze dat ze kankervrij is. “Ook al had de chemotherapie zijn werk gedaan, het betekende niet dat ik er klaar mee was.”

Op 27-jarige leeftijd werd bij Chimène borstkanker vastgesteld. Toen ze 34 was, kreeg ze haar tweede diagnose, een tweede tumor in dezelfde borst. “Ik heb er destijds maar een paar mensen in mijn binnenste cirkel over verteld.” “Ik was net aan een nieuwe carrière begonnen en wilde die niet aan iedereen aankondigen”, legde ik uit.

Ze had duidelijk een knobbel in haar borst gevoeld op het moment van haar eerste diagnose. Dit ding was zo groot als een hazelnoot en was zelfs van buitenaf te zien. “Daarna ben ik bestraald.

Omdat ik me zo rot voelde, heb ik de cursus niet kunnen afronden. Dat was achteraf geen verstandige beslissing. Acht jaar later dook de tumor weer op op dezelfde plek.. Daarna ,,Ik heb een borstsparende operatie ondergaan.”

In 1964 werd Chimène van Oosterhout geboren uit een Nederlandse vader en een Antilliaanse moeder in de stad Oosterhout, Nederland.

Ze ging met haar familie naar Nederland toen ze zeven jaar oud was. Ze modelleerde af en toe toen ze een tiener was. Na haar A-levels ging ze communicatie en psychologie studeren.

Ze werkte van 1987 tot 1989 als public relations manager bij Club Med. Ze heeft zich in de loop der jaren een aantal vreemde talen eigen gemaakt .

Chimene Van Oosterhout Ziek

Presentatrice Chimène van Oosterhout, bekend van programma’s als ‘Yorin Travel’ en ‘Life Is Beautiful’, is een moeilijke periode overkomen.

Vorig jaar werd voor de derde keer borstkanker bij haar geconstateerd en wordt momenteel behandeld. De ziekte is precies een jaar behandeld en ze heeft onlangs een positief resultaat gekregen als gevolg van haar inspanningen. Ze deelt haar verdieping met de krant ‘De Telegraaf’.

Het afgelopen jaar van Chimène werd gekenmerkt door chemotherapie, bestralingstherapie en immunotherapie, om maar een paar behandelingen te noemen.

Hoewel de presentatrice eerder op 27- en 34-jarige leeftijd de diagnose borstkanker kreeg, was dit haar eerste kennismaking met de ziekte op jongere leeftijd. “Het was de meest verschrikkelijke scan die ik ooit heb meegemaakt”, herinnert Chimène zich.

Het feit dat ik veel heb meegemaakt betekent dat ik eraan gewend ben geraakt. Maar deze keer hing het boven mijn hoofd, als een zwaard van Damocles.”

Toen het proces eenmaal te intens werd, voelde ze zich genoodzaakt om het helemaal stop te zetten. Uiteindelijk heb ik er maar achttien van de vereiste 27 gedaan.

De medici volgden me niet, maar ik kon niet meer van deze onzin aan. “Alle drie de keren dat ik kanker in mijn lichaam had, was ik me ervan bewust en bracht het onder de aandacht van de dokter.”

Ze verscheen in de langstlopende Nederlandse soap, Goede Tijden, Slechte Tijden, en had een prominente rol in de Amerikaanse actiefilm “X-Patriots” (2001), geregisseerd door Darien Sills-Evans. Ze is ook een model en actrice die in verschillende films heeft gespeeld. Zij is eigenaar van een pr-bureau.

Chimène van Oosterhout verscheen voor het eerst op TROS in 1996 na het sturen van een videoband naar het station. Ze klom snel op naar de positie van gastheer op het kanaal.

Na een spannende periode gekenmerkt door talrijke teleurstellingen, lijkt de toekomst van Chimène er een stuk rooskleuriger uit te zien. De presentator kreeg onlangs zeer bemoedigend nieuws. “In september vorig jaar, toen mijn scan zo verschrikkelijk was, zei mijn arts meteen in de gang:

Chimene Van Oosterhout Ziek
Chimene Van Oosterhout Ziek

‘Chimène, er is iets mis, je moet behandeld worden.’ ” In dit geval kreeg ik te horen: “Ik ben verheugd u te kunnen meedelen dat u een fantastische prestatie heeft geleverd.” Als een MRI-scan rood of oranje is, is dat slecht nieuws. “Gelukkig waren er alleen groene gebieden te zien,” riep Chimène opgelucht uit.