Chatilla Van Grinsven Ouders | Chatilla van Grinsven is een Nederlandse basketballer die haar land vertegenwoordigt op het internationale toneel. Ze speelde universiteitsbasketbal voor Colorado State en Saint Joseph voordat ze naar Europa verhuisde om een ​​professionele basketbalcarrière na te streven.

Chatilla Van Grinsven Ouders
Chatilla Van Grinsven Ouders

De lijstduwer van de Partij voor de Dieren is naast topbasketballer een master politicologie en is de lijstduwer van de Partij voor de Dieren (2021). Chatilla van Grinsven vindt het belangrijk om naast een sportief gezicht ook een sociaal gezicht te tonen tijdens wedstrijden.

Onder haar vrijwilligersactiviteiten waren werken in het plaatselijke ziekenhuis en voedsel uitdelen aan daklozen. Tegenwoordig zet ze zich in voor het welzijn van dieren. “Ik vind het belangrijk om iets terug te doen voor de gemeenschap.”

“Het hangt allemaal af: mensen, dieren en de omgeving zijn onderling afhankelijk en kunnen niet zelfstandig functioneren.” Chatilla van Grinsven gebruikte deze exacte woorden om zichzelf te beschrijven.

Dierenrechtenactivist en voormalig professioneel basketballer werd televisiepersoonlijkheid “De klimaatcrisis die we momenteel doormaken laat zien hoe we allemaal met elkaar verbonden zijn.” In vergelijking met honderd jaar geleden hebben we een toename van vijftien procent in biodiversiteit.

Alles wordt evenwichtiger als we ook bewuster met de dieren omgaan. Onze gezondheid en de gezondheid van onze samenleving worden rechtstreeks beïnvloed door alles wat wij mensen doen.

In 2008 aanvaardde ze een sportbeurs om te spelen voor de Colorado State University in de Verenigde Staten, waar ze sindsdien is gebleven. Tijdens haar eerste seizoen bij CSU , werd ze door de NCAA gedwongen vier wedstrijden uit te zitten omdat ze eerder voor een team in Nederland had gespeeld met professionele spelers voordat ze naar de universiteit kwam.

Als eerstejaarsstudent maakte ze gemiddeld 4,1 punten en 3,1 rebounds per wedstrijd, en als een tweedejaarsstudent, ze had een gemiddelde van 12,0 punten en 6,1 rebounds.In januari 2011 vroeg en kreeg ze toestemming om haar studiebeurs in te trekken.

Chatilla Van Grinsven Ouders
Chatilla Van Grinsven Ouders

Het jaar daarop stapte Van Grinsven over naar Saint Joseph’s University in Philadelphia, waar ze streed voor de Hawks totdat ze gedwongen werd het seizoen 2011-2012 uit te zitten vanwege transferregels van de NCAA.

Met de hulp van verschillende non-profitorganisaties in Philadelphia, werd Van Grinsven een actieve deelnemer aan het “Heart of a Hawk”-serviceprogramma, waar ze haar vrije tijd schonk aan het Children’s Hospital in Philadelphia, terwijl ze ook voedsel serveerde aan de dakloze bevolking.

In mei 2012 ontving Van Grinsven de Roosevelt Hunter Community Service Award, die een uitstekende bijdrage aan de gemeenschap erkent.Chatilla van Grinsven reisde op zestienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Ze had maar één ambitie: het maken als professionele basketballer.

Ze maakte naam op het internationale toneel, maar Nederland leerde haar pas recent kennen toen ze het televisiespel De Verraders won.Chatilla is een belangrijk lid van het Nederlandse damesbasketbalteam en speelt ook professioneel basketbal in de Europese topcompetities, meest recentelijk in Frankrijk en recentelijk in Turkije.

“Mijn uiteindelijke doel is echter om in de NBA in de Verenigde Staten te spelen, het hoogste basketbalniveau dat beschikbaar is”, zegt ze. De colleges waren de tegenstanders. Ik concentreer me nu op de Europese topcompetities om ervaring op te doen.”

Enkele minuten later raken Frits Barend en Jaap van Stalenburg samen met de oud-profwielrenners Jeroen Blijlevens en Tristan Hoffman verwikkeld in het oude mannendebat over het wel of niet mogen douchen van Marokkaanse jongens met onderbroek na een voetbalwedstrijd, nodig ik uit Chatilla om haar gedachten te uiten.

Barend en Stalenburg zijn echter in eerste instantie niet blij en gaan door. Het is tenslotte 1 mei en de PvdA viert haar zeventigste verjaardag. Chatilla betreedt het podium, haar stem helder, direct en overtuigend. “Het gaat om prestaties, niet om onderbroeken”, zegt de auteur.

Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Het draait allemaal om wie je bent, en er is plaats voor iedereen in deze gemeenschap. “Respect moet voor iedereen gelden.”Van Grinsven kwam in 2012 in aanmerking om te spelen voor Saint Joseph’s University en zij en het team hadden een succesvol seizoen in 2012-2013, waarmee ze een plaats op de lijst aller tijden van het team behaalde.

Chatilla Van Grinsven Ouders