Cesar Zuiderwijk Ziek | Cornelis Johannes “Cesar” Zuiderwijk is een drummer uit Nederland. Hij wordt het meest erkend voor zijn werk als drummer van de Nederlandse rockband Golden Earring, waar hij deel van uitmaakte van 1970 tot hun ontbinding in 2021.

Cesar Zuiderwijk Ziek
Cesar Zuiderwijk Ziek

Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring, omschrijft zichzelf als “een halve Brabo” na meer dan 25 jaar bij Baarle-Nassau.Oprichter George Kooymans leed aan kanker en Golden Earring probeerde de kennis van zijn ziekte geheim te houden.

Dat zegt Di-Rect-gitarist Spike van Zoest (36) in het nummer ‘Jinek’, dat vrijdag verscheen. Er bestaat een relatie tussen Van Zoest en Bella Hay, de dochter van Golden Earring-zanger Barry Hay.

Volgens Van Zoest: “Ze wilden er nog niet mee op pad, dus ik zie niet in waarom we het hier nu over hebben.” “Dat is nu tijdig gebeurd. Dat is een verschrikkelijke situatie. In ieder geval is het nieuws op dit moment verschrikkelijk.”

Tussen de enorme drukte door met de voorbereidingen voor het extravaganza Four Horizons – 2000 Drummers aan Zee (9 september in Scheveningen), vindt Cesar Zuiderwijk tijd om te onthaasten in zijn tweede huis, aan de rand van Baarle-Nassau, waar hij met zijn vrouw en dochter.

Hij woont op de grens van Nederland en België, waar hij wordt behandeld als een god in Frankrijk. “Mijn vrouw en ik wonen ‘s winters in Den Haag en ‘s zomers komen we hier.”

Bij George Kooymans is eind 2020 de ziekte van Lou Gehrig vastgesteld en heeft hij de overige leden van de band geïnformeerd. Het vreselijke nieuws werd geheim gehouden door zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen, totdat het vrijdagochtend vroeg werd onthuld.

“Ik ben zeker ziek; ik heb de ziekte van Lou Gehrig”, zei Kooymans vanmiddag aan de telefoon: “Ik heb ALS.” Helaas ben ik niet in de stemming om er veel meer over te zeggen omdat het een zeer onaangenaam nieuws is. Momenteel ben ik in behandeling in het Universitair Ziekenhuis Leuven. “Dat is alles wat er is.”

Cesar Zuiderwijk Ziek
Cesar Zuiderwijk Ziek

De gitarist en zanger begrijpt dat ze niet meer live zullen kunnen optreden. “Het is een ziekte die in de loop van de tijd voortschrijdt. Er is helaas geen live entertainment meer.” In Earring van vandaag stellen zanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk nadrukkelijk dat het alles of niets is. bij de Earring.

Ik beschouw dit als een dodelijke slag. We waren het er altijd over eens dat we zouden doorgaan totdat een van ons het opgaf”, herinnert Hay zich. “Ik had niet verwacht dat George de eerste zou zijn die naar voren zou komen. Kooymans was altijd de moeilijkste van ons vieren om mee om te gaan.

Je piekert wel eens over dit onderwerp: wie gaat eerst? In elke regel was hij altijd aan het einde ervan. Het is jammer; we hadden liever een afscheidstournee geregeld, maar dat is helaas geen optie. Het bleek dat ons meest recente optreden in Ahoy, Californië was, in 2019. Terwijl die show was leuk om naar te kijken met familie en vrienden, we hadden graag wat anders gezien.”

“De rust van deze plek is het mooiste van het leven hier.” Ik heb het vermogen om te mijmeren en met ideeën te komen. Zoals de drummers uit het jaar 2000. We zijn overigens niet erg stil geweest deze zomer. Door de hete hitte moeten we de tuin dagelijks onderhouden, anders verdort alles voor je neus.”

Zuiderwijk komt oorspronkelijk uit Den Haag en is sinds 1970 lid van de Orde van de Gouden Oorbel. Hoe is hij in de eerste plaats”Ik kende iemand die hier werkte. We woonden in de stad Den Haag met twee jonge kinderen die geen toegang hadden tot een park waar ze konden spelen.

Ik vroeg of we iets konden kopen nadat we tijdens de cursus twee keer een plek hadden gehuurd van het vakantieseizoen, waarvan ons werd verteld dat we dat konden. ‘Alles is te koop’, was het antwoord dat ik kreeg. “Dat was in 1992”, zegt de auteur.

Kooymans en bassist Rinus Gerritsen zijn vanaf het begin betrokken bij Golden Earring. In 1961 richtte hij samen met zijn buurman Gerritsen, die ook lid was, de band The Tornados op.

De jongens, die toen 13 en 15 waren, ontdekten al snel dat er al een band met die naam bestond en kozen voor een nieuwe naam: The Golden Earrings. In de jaren die volgden, werkten Barry Hay en Cesar Zuiderwijk aan het succes van de rockband, die zowel nationaal als internationaal aan populariteit won.

Cesar Zuiderwijk Ziek
Cesar Zuiderwijk Ziek

Strange Kostgangers is een trio bestaande uit Kooymans, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten, allen afkomstig uit Nederland.

You may also like...