Cathelijne Blok Relatie | Over jonge vrouwen in de kunsten zegt Cathelijne Blok: “JE KUNT ZE ONLINE NIET LANGER NEGEREN, OMDAT DE MUSEA ER NOG STEEDS ZIJN.”Vrouwen in de kunsten zijn nog steeds onevenredig ondervertegenwoordigd, blijkt uit een recent artikel in de Volkskrant. Cathelijne Blok, kunsthistorica, denkt dat de jongere generatie gelukkig niet tevreden is met de dingen zoals ze zijn.

Cathelijne Blok Relatie
Cathelijne Blok Relatie

Cathelijne Blok is de hoofdredacteur van Club Hub, en zij is een van de jonge, ambitieuze dames die je trommelvliezen van opwinding zullen doen tintelen. Eigenaar van de Tittymag, die geobsedeerd is door eenhoorns, vooral degenen die schitteren en gloeien in het donker.

Verder straalt de sterke vrouw vertrouwen en gezag uit van alle kanten. Ze organiseert feesten en is de helft van het gekke DJ-combo The HotCats, dat over de hele wereld optreedt. Als haar hectische agenda het toelaat, spreekt ze het hele jaar door op verschillende evenementen over emancipatie.

Als crossmediale contentgenerator voor het tijdschrift BNNVARA.nl draagt ​​deze kleine muis bij aan de inhoud van de publicatie. Stereotypering, cultuur, bevrijding, seksisme en vooroordelen zijn enkele van de problemen die haar altijd tot bezinning zullen brengen.

Gewapend met haar persoonlijkheid gaat ze de wereld in en gaat ze in gesprek met personen die bij de situatie betrokken zijn.

Deze week praten Fannie en Cath over Meghan Markle’s verloving met prins Harry en hun aanstaande huwelijk. Emma van Den Berg, de redacteur van het tijdschrift, heeft weer een mooie gastcolumn voor ons geschreven.

Cathelijne zou liever hebben dat de revolutie vandaag begint dan morgen als het haar uitkomt. “Ik werk veel met jonge, vrouwelijke kunstenaars en ik merk dat zij het ook moeilijk hebben.

Cathelijne Blok Relatie
Cathelijne Blok Relatie

Door het kunnen opbouwen van een eigen online aanhang, zal kunst in 2021 een stuk democratischer worden op aan de ene kant en aan de andere kant exclusiever. Aan de andere kant hebben de mensen ‘achterin’ nog steeds inspraak in wat we echt zien en wie er in het proces wordt gekocht. Denk aan grote instituten en beurzen als voorbeelden. “

Instagram, dat over het algemeen het favoriete platform is voor jonge artiesten, is ook een wisselvallig voorstel. “Internet is prachtig, maar het is veel moeilijker om je eigen kunst te overzien.” Dan komen ineens grote kledingbedrijven met een zeer in het oog springende illustratie.

Als jonge artiest moet je het opnemen tegen een groep advocaten. “Als dat het geval is, heb je niet veel toe te voegen.”Cathelijne daarentegen ziet veel positieve ontwikkelingen.

Volgens activist Art Girl Rising en de podcast Naakt op een Kleedje is er op dit moment veel meer aandacht voor vrouwelijke kunstenaars dan in het verleden. “De conclusie is dat musea nu begrijpen dat ze de behoeften van vrouwen niet langer kunnen verwaarlozen.

Al het harde werk en talent is er al in gestoken; het is niet alsof de vrouw zomaar uit het niets is opgedoken.””En niet alleen voor vrouwen die al overleden zijn, of voor hetzelfde type vrouw, ook op het gebied van inclusiviteit kan de kunstwereld flinke stappen zetten.”

Cathelijne Blok Relatie
Cathelijne Blok Relatie

“Denk aan meer vrouwelijke museumdirecteuren, curatoren, restauratoren en galeriehouders”, zegt Cathelijne, als een manier om echt de weg vrij te maken voor de volgende generatie.

You may also like...