Carry Knoops Ziek | In De TV Show wordt een diepgaand portret getoond van het advocatenpaar Geert-Jan en Carry Knoops. Ze behoren tot de meest getalenteerde leden van de advocatuur. We kennen ze vanwege spraakmakende strafrechtelijke onderzoeken.

Carry Knoops Ziek
Carry Knoops ZiekKnoops Advocaten.

Een ongewoon stel dat sterk solidair is voor de rechten van mensen die ten onrechte zijn veroordeeld, is een uniek gezicht.Geert-Jan begon met diepzeeduiken toen hij zestien jaar oud was, en ontwikkelde in die tijd een sterke bewondering voor de Franse oceanograaf Jacques Cousteau.

In zijn jonge jaren wilde hij marien bioloog worden, maar zijn werk in de oceaan bracht hem in conflict met de wet. Carry werkte eerst als vroedvrouw voordat hij ging studeren aan het Conservatorium.

Ze begon haar juridische studie pas toen ze 38 jaar oud was. Ze wordt nu vaak erkend en beloond voor haar inspanningen. Het was bij het advocatenkantoor van niemand minder dan Max Moszkowicz dat de voormalige marinier en de verloskundige elkaar voor het eerst ontmoetten.

Geert-Jan en Carry zijn onder meer experts in internationale en revisiezaken. Dit laatste betreft vooral personen die onterecht zijn veroordeeld en lange tijd in de gevangenis hebben gezeten.

Zo is Julio Poch, een voormalig Transavia-piloot die acht jaar in een Argentijnse gevangenis heeft gezeten, een voorbeeld. In een andere zaak werd ouderenzorgmedewerker Ina Post vrijgesproken van de moord op een oudere vrouw toen haar zaak werd heropend. Het Knoop-paar helpt deze personen op pro-gratis basis.

Carry Knoops-Hamburger is in 1992 toegelaten tot de advocatuur. Mevrouw Knoops is directeur en managing partner van de advocaten van Knoops in Den Haag, waar zij tevens werkzaam is als juridisch medewerker voor het Internationaal Strafhof (ICC).

Eerder dit jaar werd ze toegevoegd aan de lijst van advocaten die bevoegd zijn om cliënten te vertegenwoordigen voor het Internationaal Strafhof.

Ze heeft eerder gewerkt als juridisch medewerker voor het Internationaal Straftribunaal voor Rwanda (ICTR) en het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY), en als co-counsel voor het Speciaal Tribunaal voor Sierra Leone.

Ze is ook de directeur van het Knoops’ Innocence Project, het hoofd van de Miles 4 Justice Foundation, de voorzitter van de Membership Committee van het European Innocence Network en een lid van de uitvoerende raad van de International Criminal Court Bar Association, onder meer andere posities.

Carry Knoops Ziek
Carry Knoops Ziek

Daarnaast is de heer Knoops-Hamburger lid van de adviesraad van Sunsglow Global Training in the Rule of Law, gevestigd in New York. Het feit dat Carry vorige week afwezig was aan de tafel van Jinek, toen de kwestie van piloot Julio Poch werd besproken, leverde verder bewijs dat er iets echt mis was.

Geert-Jan en Carry zijn al meer dan tien jaar verwikkeld in een rechtszaak tegen de Nederlandse regering in deze zaak. Erger nog, Carry lijkt bedlegerig te zijn op een moment dat er onverwachte dingen gebeuren.

Het verhaal wordt verteld door Geert-Jan Knoops dat hij en zijn familie niet ingaan op verdere informatie over de ziekte van mevrouw Knoops vanwege de noodzaak haar privacy te beschermen. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er precies aan de hand is met Carry.

Hoe dan ook, ze zal haar strijd voor gerechtigheid voor haar cliënt Julio Poch zeker hervatten zodra het weer het toelaat. Carry beloofde dat ze “zolang ze konden volhouden om ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend”, aldus haar man, die op televisie sprak. Julio Poch zat acht jaar onterecht vast in Argentinië, ondanks het feit dat hij onschuldig was.

Johan van Laarhoven moet verplicht in zijn cel in Vught blijven en mag zich niet laten behandelen in een ziekenhuis. Dat was het gevolg van kort geding die de advocaten van de voormalige coffeeshophouder in Tilburg hadden aangespannen, aangezien hij volgens hen ten tijde van de zittingen in zeer slechte gezondheid verkeerde.

Van Laarhoven is donderdag in Nederland aangekomen na te zijn vervoerd vanuit Thailand. Hij zat 5,5 jaar vast in een gevangenis in Bangkok. De omstandigheden waren destijds erbarmelijk.

Carry Knoops Ziek
Carry Knoops Ziek

Tilburger had volgens zijn broer Frans van Laarhoven zestien verschillende ziektes, nadat hij eind jaren negentig terugkeerde van zijn verblijf in Thailand. Naast hartproblemen en gehoorverlies heeft hij ook last van galstenen en schurft.

You may also like...