Carrie Ten Napel Ziek | Catharina Eline ten Napel is een Nederlandse sportjournalist en presentatrice die werkzaam is in de sportbranche. Ze is de zus en halfzus van Evert ten Napel.De in Nederland geboren Carrie ten Napel , momenteel te zien op Omroep MAX in Dream House Wanted en medepresentator van De Perstribune op NPO Radio 1, voelt zich thuis in de mediawereld.

Carrie Ten Napel Ziek
Carrie Ten Napel Ziek

De vader van Carrie ten Napel, sportverslaggever Evert ten Napel , wilde ondanks zijn wens niet dat ze in zijn voetsporen zou treden. ‘Papa wilde me beschermen omdat hij niet geloofde dat sportjournalistiek een geschikt carrièrepad voor mij was.

KRO Magazine citeert een presentator: “Het is te luid.” “Ik was een aangenaam en zachtaardig persoon.” Volgens Carrie was er nog een incident in haar leven waarbij haar vader Evert haar wilde beschermen: de dood van haar broer, die in hetzelfde jaar plaatsvond.

‘Ik was vier jaar oud op het moment van het incident. Henk-Jan was toen bijna twee jaar. We bleven bij familie in Roermond, terwijl papa aan het werk ging in het PSV-stadion. Henk-Jan had zich de dag ervoor beroerd gevoeld. ‘De volgende ochtend ontdekte mama hem in zijn bed, helemaal dood.’

Michiel Teeling en Carrie ten Napel kennen elkaar al jaren en zijn hecht geworden. Hun huwelijk is al bekroond met de geboorte van twee kinderen: zoon Pim en zijn jongere zus Lotte, die twee jaar jonger is dan Pim. Carrie beschreef zichzelf ooit als een ‘echte moederkloek’ in een interview met de Volkskrant.

Toen Michiel Teelings dochter Lotte drie maanden oud was, keerden hij en zijn verloofde Carrie ten Napel terug naar hun geboorteplaats Ermelo. “Want toen voelde ik weer dat plichtsbesef: het gaat niet meer alleen om mij; het gaat ook om de kinderen.

Carrie Ten Napel Ziek
Carrie Ten Napel Ziek

” En ik realiseerde me dat ik ze een opvoeding moest geven die vergelijkbaar was met de mijne, wat iets kleiners en vriendelijker betekende,” legde Carrie uit.

Carrie ten Napel heeft een goede band met haar vader, Evert ten Napel, die ook tv-presentator is. Ze werken allebei in dezelfde sector en hebben samen al veel meegemaakt. De dood van Henk-Jan, de broer van Carrie en de zoon van Evert, was ongetwijfeld het moeilijkste wat ze als koppel moesten doormaken.

“Ik was toen vier jaar”, herinnert Carrie zich in KRO Magazine. “Henk-Jan was toen praktisch twee.” We bleven bij familie in Roermond, terwijl papa aan het werk ging in het PSV-stadion. Henk-Jan had zich de dag ervoor beroerd gevoeld.

“De volgende ochtend ontdekte mama hem in zijn bed, volkomen levenloos.” Carrie beweert dat dit de allereerste herinnering is die ze heeft, en dat ze zich herinnert dat haar ouders destijds erg van streek waren.

‘Ik heb er lang over gedaan om mezelf uit te vinden met het idee dat ze geen last van mij moesten hebben omdat ze al genoeg aan hun hoofd hadden.’

Jaren later kwam Carrie tot de conclusie dat de traumatische gebeurtenis haar zo sterk was blijven beïnvloeden dat ze iemand wilde spreken. Toen ik jonger was, had ik EMDR-therapie voor verlatingsangst; Elke keer als ik terugging, moest ik me herinneren wat er die ochtend gebeurde.

Omdat mijn ouders niet goed konden communiceren, lieten ze me het vrijgekomen bed zien. De presentatrice beweert dat ze niet kon bevatten dat Henk-Jan niet meer leefde.

,,Daarna realiseerde ik me dat ik dierbaren dicht bij me moest houden. Ik kon de gedachte niet verdragen ergens anders te blijven. “De behandeling hielp mijn angst om iemand te verliezen te verminderen.”

Haar angst om haar eigen kinderen te verliezen keerde terug nadat ze zelf kinderen had gekregen, maar ze probeert het nu los te laten. “Ik moet beseffen dat de dood een onvermijdelijk aspect van ons bestaan ​​is.”

Carrie Ten Napel Ziek
Carrie Ten Napel Ziek

Ten Napel zal in samenwerking met Charles Groenhuijsen vanaf 2020 het televisiejournaal Op1 hosten. Ten Napel was in de jaren 2020 en 2021 de producer en regisseur van het live televisieprogramma Scrooge Live.