Caroline van den heuvel leeftijd – Aad van den Heuvel is geboren in Rotterdam. Zijn ouders vonden na het bombardement op Rotterdam de weg naar Sliedrecht en daar bracht hij zijn kinderjaren door: in een dijkhuis aan de Merwede. Hij ging naar de middelbare school met de bedoeling om instructeur lichamelijke opvoeding te worden, maar in plaats daarvan werkte hij als freelance sportverslaggever voor een aantal verschillende kranten. In 1959 ging hij naar de KRO voor een gesprek met directeur Jan Castelijns.

Caroline van den heuvel leeftijd
Caroline van den heuvel leeftijd

Directeur Castelijns had de indruk dat Van den Heuvel op gesprek zou komen voor een baan. Vrijwel onmiddellijk kreeg hij de baan. Van den Heuvel stelde voor om de naam “Focus” te gebruiken voor de nieuwe actualiteitenrubriek van de publicatie. Het antwoord van Castelijns was: “Geweldig”, en hij vervolgde, “we maken er een Focal Point van.” En daaruit is Brandpunt voortgekomen.

In zijn rol als verslaggever en presentator voor Brandpunt, die hij tot 1973 bekleedde, kon Van den Heuvel reizen naar verschillende locaties over de hele wereld. Brandpunt heeft in Nederland een sterke reputatie opgebouwd door het publiceren van diepgaande rapporten. Verslaggevers waren onder meer Willibrord Frequin, Ed van Westerloo, Fons de Poel en Ad Langebent.

Na 1973 maakte Van den Heuvel een aantal speciale televisieprogramma’s, waaronder de JCJ van Speyk-show, Cursief, en de Alles is Anders-show, die later werden gevolgd door de show De Ver van mijn Bed en KRO’s Afternoon Edition-shows. Ook dat nog! was de katalysator voor zijn snelle opkomst aan het einde van de jaren tachtig. Dat geestige consumentenprogramma werd bovendien ondersteund door Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Bohm en Gregor Frenkel Frank. Van den Heuvel was de presentator van het programma.

In 1997 was hij de hoofdpresentator van het televisieprogramma “De Nieuwsgier” dat op de KRO werd uitgezonden.

[2] Er waren ook humoristische columns en parodieën tussen de serieuzere interviews. Hij werd bijgestaan ​​door Coen van Vrijberghe de Coningh, Wivineke van Groningen, Fred Florusse en Han Oldigs.

De verre reizen die Van den Heuvel had gemaakt, hadden zijn blik op de wereld verbreed. Hij sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat televisienieuwsprogramma’s steeds meer beknibbelden op de berichtgeving over langere verhalen over ontwikkelingslanden, zoals die hij voor Brandpunt had gemaakt. Deze onvrede was voor hem de aanleiding om De Nieuwe Omroep op te richten, dat in 2005 een zendvergunning kreeg na de fusie met Nutopia tot Llink. Deze zender ging in 2010 failliet.

Van den Heuvel keerde in 2012 terug naar NTR’s discussieprogramma De Halve Maan, na een lange afwezigheid van het programma. Hij presenteerde het programma destijds samen met Naeeda Aurangzeb. Het tv-programma werd uitgezonden tot ongeveer medio 2013.

Caroline van den heuvel leeftijd
Caroline van den heuvel leeftijd

Op de radio presenteerde Van den Heuvel Blik op morgen en Op de lastreep. Op de blog van Broadcast Magazine schreef hij wekelijks content.

In 1993 lanceerde Van den Heuvel het productiehuis dat nu Mediaat heet.

Privaat:

Van den Heuvel was getrouwd en had twee kinderen, onder wie journaliste Caroline van den Heuvel, die later voor de televisie werkte.

Op 84-jarige leeftijd stierf hij in juni van het jaar 2020. Op 13 juni vond een besloten begrafenis voor hem plaats.