Carlo Boszhard Lengte | hij werd geboren op 26 juni 1969 in Amsterdam, de Nederlandse tv-persoonlijkheid, acteur en tv-presentator die werd geboren in 2022 is vooral bekend van Telekids, Life & Cooking, Carlo & Irene Show en nog veel meer televisieprogramma’s en films. Het sterrenbeeld van Carlo Boszhard is Kreeft en hij is dit jaar 52 jaar geworden.

Carlo Boszhard Lengte
Carlo Boszhard Lengte

Als jongste van de Boszhard-kinderen is Carlo de jongere broer van Ron Boszhard. Carlo werd geboren als jongste zoon van de Boszhard-kinderen.

Hij groeide op in Amsterdam en had al vroeg interesse in theater, showbusiness en andere vormen van amusement toen hij daar op de lagere school zat.

Hij begon op zijn dertiende te spelen in theater De Engelenbak in Amsterdam en is sindsdien niet meer gestopt. Paul de Leeuw, een bekende Nederlandse televisiepersoonlijkheid, was een van zijn instructeurs.

Na zijn afstuderen aan de land- en tuinbouwschool kwam er een conciërgefunctie voor hem vrij. Hij werkte als dementieverpleegkundige en zorgde voor ouderen die hun geheugen hadden verloren.

Boszhard daarentegen was nog steeds geïnteresseerd om spreker te worden. Daarom besloot hij eind jaren tachtig als figurant te spelen in televisieproducties als de Ep Oorklep Show, Pisa en de film Hollandse Verwennerij met de Dolly Dots.

Carlo Boszhard Lengte

Voor het eerst in zijn carrière werd Boszhard in 1989 als presentator in dienst genomen nadat hij had gereageerd op een advertentie van de AVRO.

Het was in 1989 dat hij zijn uitzendcarrière begon en een segment van de AVRO-televisieshow Pauze TV (Break TV) verankerde. Het jaar daarop maakte hij de overstap naar RTL 4, waar hij gastheer was van De Gek Van De Week-Show (The Nut Of The Week-Show), een regelrechte snoozer.

Met Irene Moors begon hij in 1991 de televisiespelshow Hitbingo te presenteren, maar het was de RTL 4-televisieserie Telekids, waarin hij ook mede speelde, die zijn professionele carrière in 1993 lanceerde. tv-show, bekend in heel Nederland.

The Price Is Right: Cash en Carlo, een Nederlandse vertaling van de Amerikaanse tv-spelshow McCarlo en Monte Carlo, waarin Carlo beide zong naast gastartiesten, en Life en Cooking voor RTL 4 zijn enkele van zijn bekendste producties .

De stem van Mulan, Ice Age, The Magic Voyage, Frozen en Shrek is wellicht te horen in de Nederlandse versies van deze films.

Als onderdeel van zijn werk aan nabootsingen van Nederlandse beroemdheden heeft Boszhard de afgelopen jaren gewerkt. Een van zijn vele prestaties is de creatie van het RTL 4-televisieprogramma The TV Canteen.

Hij was betrokken bij de creatie en ontwikkeling van het idee en de verhaallijn van de show. Irene Moors en hij treden op in deze humoristische show waarin ze bekende persoonlijkheden nadoen.

In oktober 2010 ontving het programma een prijs voor uitzonderlijke televisieprogramma’s op de Nederlandse televisie, de Gouden Televizier Ring.

Boszhard is sinds 2019 jurylid voor de Nederlandse editie van het televisieprogramma The Masked Singer (The Masked Singer). Als een roterende beroemdheidsjury bij RuPaul’s Drag Race Holland in 2021, zal hij ook deel uitmaken van het tweede seizoen van de show.

‘Ambassadeur Dierenhulp Stichting’ Carlo Boszhard is sinds 2000 verbonden aan de organisatie. Tijdens de uitzending vanuit Monte Carlo had Carlo de gelegenheid om te spreken met de man die de inspiratie vormde voor de stichting.

Carlo Boszhard Lengte
Carlo Boszhard Lengte

Door Carlo’s positieve indruk van het goede doel is hij de Nederlandse organisatie blijven steunen.

You may also like...