Carlijn Achtereekte Relatie | Carina Achtereekte is een ervaren Nederlandse langeafstandsloper die gespecialiseerd is in verschillende sporten en activiteiten. Sinds het begin van het seizoen 2017/2018 heeft LottoNL-Jumbo te maken met toenemende concurrentie.

Carlijn Achtereekte Relatie
Carlijn Achtereekte Relatie

Voorheen waren ze aangesloten bij het Gewest Overijssel, Team Corendon, Clafis en Team Victorie. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang won ze goud op de 3000 meter sprint in Pyeongchang.

Af en toe verlangt ze naar de dagen voordat ze de gouden medaille won op de Olympische Spelen van 2018. Daarna was de druk aanzienlijk verminderd. De zittende Olympisch kampioen op de 3000 meter, Carlijn Achtereekte uit Lettele, is een van de weinige zekerheden in deze wedstrijd.

Een jaar geleden zag het sportieve leven van Carlijn Achtereekte er heel anders uit dan nu. Na een schouderoperatie moest ze noodgedwongen met grote vertraging aan het bijzondere schaatsseizoen beginnen, iets waar ze niet graag op terugkijkt.

Toch was niet alles zo tragisch als het leek, begrijp je. Wel heb ik brons weten te winnen op een WK.”
Het was tijdens het seizoen 2010/2011 dat ze haar doorbraak bereikte, zilver won op het NK op de 5000 meter en zich kwalificeerde voor het eerste WK-toernooi op die afstand.

Toen Achtereekte in 2011 in onderhandeling ging met Team Liga, besloot het bedrijf het toen nog zonder sponsor zittende team, dat later bekend werd als Team Op=Op Voordeelshop, te steunen. Dit resulteerde in haar toetreding tot Team Clafis, het nieuwe team gevormd door Jillert Anema na het incident.

Op 5 december 2014 zette ze een nieuw persoonlijk record van 4,00,80 mijl per uur. Dat was de zesde tijd ooit door een vrouwelijke Nederlandse atlete, en het was zeven seconden sneller dan haar eerdere persoonlijke record destijds.

Ze verbeterde haar persoonlijk record op de 5000 meter met acht seconden op de Wereldkampioenschappen Afstanden Afstanden in Thialf, van 7.02,87 naar 6.54,49, wat meteen ook een van de snelste tijden ter wereld was.

Omdat ze zich aan het begin van het seizoen 2015/2016 niet kon plaatsen voor de eerste reeks WK-toernooien, nam ze de beslissing om een ​​vroege keeloperatie te ondergaan.

Carlijn Achtereekte Relatie
Carlijn Achtereekte Relatie

Lange, lange tijd was het oorverdovend stil in de buurt van schaatser Carlijn Achtereekte. De laatste week voor de opening van de Winterspelen in Pyeongchang was erg hectisch, niet alleen in voorgaande jaren maar ook in de afgelopen jaren.

Ze stond op bijna geen lijsten met medaillekandidaten voor de Olympische 3000 meter, wat bijdroeg aan een laag aantal interviewverzoeken, wat gedeeltelijk te wijten was aan haar gebrek aan opname op lijsten.

Een uur na haar gouden overname van de Gangneung Oval glimlachte de blijver uit Lettele, bij Deventer, toen ze zei dat alleen haar eigen club LottoNL-Jumbo en RTV Oost interesse hadden getoond om meer over haar te weten te komen.

‘Is het niet zo dat ik nu gewoon kan blijven lopen’ Volgens Achtereekte, toen ze de drukke gemengde zone van de mediaruimte binnenliep, zei ze. “Ja, het is tot nu toe relatief rustig geweest.

Ik zou helemaal uit de luwte komen. Dat is mijn grootste kracht. Ik kreeg de kans om gratis de underdog te spelen, maar ik wist heel goed dat goud een optie was gezien mijn trainingsschema.

Carlijn Achtereekte Relatie
Carlijn Achtereekte Relatie

Alles moest echter op een gegeven moment samenkomen en dat heeft het nu voor mij gedaan. Ik kon vrij schaatsen in de eerste groep zonder enige druk te voelen, en dat was precies waar ik naar uitkeek. “

You may also like...