Britte Lagcher Lengte | Britte Lagcher is een Nederlandse actrice die in een aantal films heeft gespeeld. Lagcher studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en speelde sindsdien in verschillende televisieshows en films, waaronder Ramses, Vier Meter, Van God Los, Prooi en Overspel.

Britte Lagcher Lengte
Britte Lagcher Lengte

In 2015 zal hij een rol van betekenis spelen in het derde seizoen van Overspel. In 2017 is Lagcher te zien in de Videoland-televisieserie Suspects, die geheel zonder scenario is verfilmd. Later in 2017 verscheen ze als Xanna, de halfzus van Nadine, in de televisieserie Meisje van Plezier.

Britte treedt regelmatig op in theaterproducties, naast film- en televisierollen. Tijdens haar studie werkte ze onder andere als orkater. Toneelschap Beumer & Drost gebruikt ze sinds 2013 in verschillende van hun producten.

Volgens actrice Britte Lagcher “wordt iedereen mooier als ze blij en trots zijn”, en “er is altijd een reden voor een grijns” . Ze heeft zo’n opgewekte kijk op het leven dat ze elke ochtend met een lach op haar gezicht uit bed springt, zelfs als haar wekker op een ongelegen uur afgaat. Laat Britte enkele van haar tradities met u delen.

Ze speelde in een aantal producties, waaronder Te Veem op het kanaalfestival/Over t IJ en Chuck & Charlene van theatergezelschap Beumer en Drost. Eefje was haar co-ster in de voorstelling Lenny uit 2016, die was gebaseerd op het leven van Lenny Bruce en geregisseerd door Eran Ben Michael.

Ze speelde mee in de voorstelling met Hendrik Groen van Bostheater Producties in de rol van Eefje in het theater. Het vervolg op deze voorstelling, Zolang er Leven Is, opende in 2019; Hendrik Groen, Zolang er Leven Is en Constalations zijn tot stand gekomen in samenwerking met Beau Schneider en maakt deel uit van de vaste theatercrew van De Floor Op.

Britte Lagcher Lengte
Britte Lagcher Lengte

Daarnaast was hij te zien in de televisieprogramma’s Van God Los 3 (BNN) en Van Gogh: Een Huis voor Vincent (EO) als Lies van Gogh en Ramses (AVRO), evenals in de dramaserie Land van Lubbers.

In 2017 speelde ze als Liv Schouten in twee seizoenen van de Videoland-televisieserie Verdachten en speelde ze als Xanna in drie seizoenen van de RTL 4-televisieserie Girl of Fun.Lagcher was een van de castleden van het 21e seizoen van de RTL 4-show Expeditie Robinson in 2021; ze had de leiding over de finale, waarin ze als tweede eindigde.

Expeditie Robinson, een show waarin bekende Nederlanders zo lang mogelijk proberen te overleven op een geïsoleerd eiland, eindigde zondag met de laatste aflevering.

Robbert Rodenburg wist in een dramatische finale Anouk Maas, Do van Hulst en Britte Lagcher af te houden en mag nu de titel ‘Robinson van het Jaar 2021’ claimen.

De finalisten van Expeditie Robinson bijten de afgelopen 34 dagen figuurlijk op een stokje. Het was zwaar werk, vol onverwachte wendingen en veeleisende verantwoordelijkheden, maar uiteindelijk waren er vier finalisten, die het verdienden om daar op hun eigen manier bij te zijn.

De vorige taak was een echte uitdaging omdat het zoveel verschillende onderdelen bevatte die op verschillende manieren fout kunnen gaan.

Britte Lagcher Lengte
Britte Lagcher Lengte

En tot slot een lastige conclusie: slechts drie van de vier finalisten mochten deelnemen aan de finaleronde. Van Hulst trok zich als eerste terug en zo eindigde de bloedstollende finale met Rodenburg, Maas en Lagcher.

You may also like...